Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Erzurum İl Koordinatörlüğü, Horasan ve Köprüköy ilçelerinde hibe destekleri konusunda tanıtım ve bilgilerinde toplantısı düzenledi. İlçelerdeki çiftçi ve esnafının TKDK’nın destekleri hakkında bilgilendirilmesi amacı ile yapılan toplantılara Horasan İlçe Kaymakamı Doğan Dinç, Köprüköy İlçesi Kaymakamı Muhammet Ali Çatalbaş, Horasan Belediye Başkanı Abdulkadir Aydın, Köprüköy Belediye Başkanı Osman Belli, TKDK İl Koordinatörü Dr. Atilla Özlü ile köy muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
13’ÜNCÜ ÇAĞRI DÖNEMİ
İlçe toplantılarında konuşan TKDK İl Koordinatörü Dr. Atilla Özlü TKDK’nın 10 Kasım 2014 tarihinde 13. Çağrı dönemine çıktığını TKDK’nın hibe desteklerinden yararlanmak isteyenlerin 12 Ocak İle 10 Şubat 2015 tarihleri arasında projelerini İl Koordinatörlüklerine sunmaları gerektiğini söyledi. Özlü, projelerin kuruma sunulması için önlerinde yaklaşık iki buçuk aylık bir sürenin olduğu bu sürenin projelerin tasarlanıp İl Koordinatörlüğüne sunulması için yeterli olduğunu belirterek hibe desteğinden faydalanmak isteyenlerin zaman geçirmeden projelerini hazırlamaları gerektiğini bildirdi.
ÖNEMLİ YATIRIM HATIRLATMASI
Dr. Atilla Özlü, bu çağrı döneminde Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ile Kırsal Ekonomik Faaliyetlerin Çeşitlendirilmesi adı altında oldukça önemli yatırımların yapılabileceğini belirttikten sonra yatırımların neler olabileceği yönünde oldukça açıklamada bulundu. Bu iki ana yatırım başlığının da çok geniş kapsamlı olduğu bu nedenle yatırımcı ana başlıklara bakarak bana ait bir yatırım kalemi yok dememsi gerektiğini ifade ettikten eden Özlü sözlerine şöyle devam etti;
“Mandıra, kesimhane, salam sucuk sosis yapım yerleri, meyve sebze depoları ve paketleme yerleri, balıkların temizlenmesi konserve edilmesi için yapım işleri ve bütün bu kalemlere ait alet ve ekipmanların alınması, kırsal alanda otel, apart, pastane, kafe, rekreasyon alanları, halı saha yapımından tutun kovan alımı ve imalatı, tıbbı aromatik bitki süsü bitkisi, fide ve fidan yetiştiriciliği için kullanılacak seraların yapımı ve alet ekipman alınımına kadar geniş bir yatırım alanına destek veriyoruz. Şu anki desteklerimiz KDV’den muaf ve net %50 olup yapım işleri, makine ekipman alınımı, mühendislik-mimarlık çizimleri ile danışmanlık ücretlerini ve tabela giderlerini kapsamaktadır” dedi.