Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
23 Temmuz 2011 Cumartesi - 04:56

Erzurum, acil sağlık hizmetlerinde marka

Erzurum’da ambulans sirenleri Yaz mevsiminde özellikle kalp krizi ve tansiyon hastaları için çalıyor. Sıralamada trafik kazalarının üçüncülüğe oturduğu Erzurum’da, Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü Afet ve Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nün hizmetleri ise, her geçen gün kalite kazanıyor.

Erzurum, acil sağlık hizmetlerinde marka

ERZURUM(GHA) – Erzurum’da ambulans sirenleri Yaz mevsiminde özellikle kalp krizi ve tansiyon hastaları için çalıyor. Sıralamada trafik kazalarının üçüncülüğe oturduğu Erzurum’da, Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü Afet ve Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nün hizmetleri ise, her geçen gün kalite kazanıyor.
İl Sağlık Müdürlüğü Afet ve Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü’ne bağlı ambulanslar, Erzurum’da yaz mevsimi dolayısıyla en çok kalp krizi ve tansiyon vakalarına yönelik olarak hizmet veriyor. Aşırı sıcak havalardan özellikle yaşlı ve hamilelerin olumsuz yönde etkilendiklerini söyleyen Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü Afet ve Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Dr. Mustafa Can Güler, ambulansla verilen acil sağlık hizmetlerinin vakalara göre dağılımından böyle bir sonucun ortaya çıktığını kaydetti. Acil müdahale gerektiren vakaların büyük bir bölümünü kalp hastalarının oluşturduğunu vurgulayan Dr. Güler, sıralamada ikinciliğin tansiyon vakaları, üçüncülüğü de trafik kazalarına ait olduğunu ifade etti. Güler, “Kış mevsimlerinde ağırlıklı olarak düşmek suretiyle yaralanma vakaları göze çarparken, Yaz mevsiminde ise, aşırı sıcaklara paralel olarak vaka türleri de değişiklik gösteriyor.” dedi.
Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü Afet ve Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Dr. Güler, vatandaşların acil sağlık hizmetlerine bakış açısının da değiştiğini belirterek, “İnsanlar artık karşılaştıkları her vakayı mutlaka ekiplerimize bildiriyor ve acil yardım istiyor. Bu yöndeki bilinç her geçen gün biraz daha artıyor.” ifadelerini kullandı.
ERZURUM’DAKİ ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ
Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü Afet ve Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Dr. Mustafa Can Güler, 112 Acil Servis hizmetlerinin en fazla yönlendirildiği alanın medikal vakalar olduğunu belirterek, ardından trafik kazaları ve çeşitli şekillerde yaralanma olaylarının geldiğini ifade etti. Acil vakalar içerisinde intihar, yangın, iş kazaları ve sağlık takiplerinin de bulunduğunu anlatan Güler, günün 24 saati hizmet veren birimin, uzman kadrosu, tam donanımlı araç ve gereçleriyle Erzurum’un hizmetinde olduğunu ifade etti.
Vatandaşların, acil sağlık hizmetleri konusundaki bilinç düzeylerinin her geçen gün biraz daha arttığını vurgulayan Mustafa Can Güler, bu gelişmenin sevindirici olduğunu söyledi.
Öte yandan acil sağlık hizmetleri alanında, ambulansların vakalara müdahale süresinin de büyük önem taşıdığına dikkati çekerek, Erzurum’da verilen hizmetlerin bu anlamda da yüksek kalite standartlarına haiz olduğunu belirtti. Güler, “Vakanın ihbar edildiği andan itibaren yola koyulan sağlık ekiplerimiz, zamanında müdahale noktasında da, takdir edilecek düzeyde bulunuyor.” dedi.
 

 
Parion kazısında A.Ü damgası
 
Tatamide madalya arayacaklar
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Göğüs Hastanesinde çağdaş atılım
Erzurum Nihat Kitapçı Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nde ‘Yoğun Bakım’ gururu ...
Ağız sağlığında dernek yaklaşımı
Erzurum’da “Oral Diagnoz ve Maksillofasiyal Radyoloji Derneği” kuruldu. ...
Yılmaz’dan ağız sağlığı uyarısı
Kadınlar, estetik kaygılarından dolayı ağız ve diş bakımlarına erkeklerden ...
 
Seyyarlardan çevre duyarlılığı
Erzurum Seyyar Satıcılar Odası Başkanı İskender Aktepe, semt pazarlarından ...
Aras’ta balık bereketi
Aras Nehri Erzurum Pasinlerli balıkçıların yüzünü güldürmeye devam ediyor.
Erzurumlu Ailenin gurbet dramı
Bursa'da oyun oynarken otomobilin altında kalan 4 yaşındaki Betül'ün 9 ...
 
Ilıca’da TOKİ’yle gelen değişim
Aziziye Belediyesi’nin önemli projelerinden biri olan kentsel dönüşüm ...
Akdağ imkansızı başardı
Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın Sağlıkta Dönüşüm Reformu kapsamında hayata ...
Musluklardan çamur aktı
Erzurum'da sağanak yağış, bazı semtlerde su baskınlarına yol açtı. Karayollarında ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri