Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 - Yeni Malatyaspor: 1
Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 - Yeni Malatyaspor: 1
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Aziziye'ye kapalı semt pazarı ve otopark yatırımı
Aziziye'ye kapalı semt pazarı ve otopark yatırımı
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
 ‘1'inci Türk Dünyası Yazarlar Buluşması'
 ‘1'inci Türk Dünyası Yazarlar Buluşması'
HABERLER>GUNCEL
4 Ağustos 2011 Perşembe - 21:59

Erzurum uğurlu Kent..

10 Temmuz tarihinde Bursa'da yapılan Avrupa Dağ Koşuları Şampiyonası'nda 5. kez Avrupa Şampiyonu olmayı başaran Ahmet Arslan, EAA'nın prestijli anketinde 11 atletle beraber Temmuz ayının en başarılı atleti olmak için yarışıyor. Katıldığı tüm şampiyonlar öncesinde Erzurum Palandöken’de kamp yapan Arslan, “Erzurum da defalarca kamp yaptım. Burası verimli olduğu için burayı tercih ettim" dedi.

Erzurum uğurlu Kent..

10 Temmuz tarihinde Bursa'da yapılan Avrupa Dağ Koşuları Şampiyonası'nda 5. kez Avrupa Şampiyonu olmayı başaran Ahmet Arslan, EAA'nın prestijli anketinde 11 atletle beraber Temmuz ayının en başarılı atleti olmak için yarışıyor.  Katıldığı tüm şampiyonlar öncesinde Erzurum Palandöken’de kamp yapan Arslan, “Erzurum da defalarca kamp yaptım. Burası verimli olduğu için burayı tercih ettim" dedi.  Temmuz ayının Avrupa’da en başarılı atleti olmak için, EAA tarafından yapılan anketi değerlendiren Arslan Erzurumlu sporseverlerden de destek bekliyor.
5. kez Avrupa Şampiyonu olan Ahmet Arslan, geçtiğimiz hafta da Slovenya'da da birinci olarak Dünya Grand Prix'inde de iddialı olduğunu göstermişti.
Ahmet Arslan'ın şu anda 2. sırada olduğu anket 17 Ağustos'ta sona erecek. Ankette Ahmet Arslan'a oy vermek için http://www.european-athletics.org/athlete-of-the-month adresinin ziyaret edilebileceği ifade edildi.
Dağ koşucusu Ahmet Arslan'ın ilginç bir hayat hikâyesi var. 2004 yılında bıraktığı spora 2005 yılında yeniden dönen milli sporcu, üst üste dördüncü Avrupa şampiyonluğuna imza attı.
Antalya'nın Gazipaşa İlçesi'nin milli sporcusu Ahmet Arslan, geçen ay Bulgaristan'da yapılan Avrupa Dağ Koşusu Şampiyonası'nda bir kez daha kürsünün en üst basamağına çıkarak üst üste dördüncü kez Avrupa şampiyonluğuyla kırılması güç bir rekora imza attı.... Gazipaşa İstiklal İlköğretim Okulu 6. sınıfta okurken, beden eğitimi öğretmeni Güldane Şahin'in yönlendirmesiyle spora "merhaba" diyen Ahmet Arslan, 2000 yılında lise eğitimi çin atletizme destek veren Antalya'daki Karatay Lisesi'ne kaydını yaptırmış.
Lise hayatıyla birlikte daha düzenli sporla uğraşmaya başlayan Arslan, 2004 yılında maddi imkansızlık sebebiyle çok sevdiği atletizme ara vermek zorunda kalmış. Tüm bu zorluklara rağmen liseyi bitiren ve Akdeniz Üniversitesi BESYO'yu birincilikle kazanan Ahmet Arslan, üniversite eğitimi döneminde atletizm yapan arkadaşlarının ateşlemesiyle 2005 yılında yeniden spora dönüş yapmış.
SAZAK İLE TANIŞMA
2005 yılıyla birlikte kendine tamamen spora veren Ahmet Arslan, halen birlikte çalıştığı Metin Sazak ile yolları kesişince, spordaki başarıları her geçen yıl artmaya başlamış. Kros yarışlarında ve zor parkurlarda çok daha iyi derece elde eden Arslan, dağ koşusu yarışlarının olduğunu duyunca bu alana yönelmiş. Hocasının da desteğiyle ilk Türkiye Şampiyonası'na deneme amaçlı katılmış. Yaşı genç olmasına rağmen büyükler kategorisinde dağ koşusunda Türkiye şampiyonu olan Ahmet Arslan, hocası Metin Sazak ile daha yoğun bin antrenman programı yaparak bugünlere kadar gelmiş.
İLK MİLLİ HEYECANI
Spordaki ilk başarısını 2005 yılında yapılan Türkiye Şampiyonası'nda elde eden Ahmet Arslan ilk defa ay-yıldızlı formayı da bu sene giymiş. İlk uluslararası yarışma deneyimini Avrupa Dağ Koşusu Şampiyonası'nda veren ve 28. sırada yer alan Arslan, aynı yıl Yeni Zellanda'da yapılan dünya şampiyonasında ise derecesini daha da geliştirerek dünya dördüncülüğünü elde etmiş. Bir yıl sonra Bursa'daki Dünya Dağ Koşusu Şampiyonası'nda altıncı sırada yer alan milli sporcu, ilk büyük başarısını 2007 yılında elde etmiş.
VE İLK ŞAMPİYONLUK
Fransa'da 2007 yılında düzenlen Avrupa Dağ Koşusu Şampiyonası'nda büyük erkekler kategorisinde ilk kez Avrupa şampiyonluğunu kazanan Ahmet Arslan, aynı zamanda en genç şampiyon olma ünvanınının yanı sıra Türkiye'ye bu alanda ilk dağ koşusu şampiyonluğunu kazandırarak üç başarıyı bir arada Türkiye'ye getirmeyi başarmış.
Şampiyonlukla tanışan Ahmet Arslan'ın bundan sonraki serüvenini isterseniz kendi ağzından dinleyelim: "2008 yılında Almanya’da düzenlenen Avrupa Dağ Koşusu Şampiyonası’nda 2. kez Avrupa şampiyonluğunu kazandım. Bu başarımla birlikte 2 yıl üst üste Avrupa şampiyonluğu elde eden sporcu unvanının sahibi oldum. Aynı İsviçre’deki Dünya Dağ Koşuları Şampiyonası’nda dünya 3.sü oldum. 2009 yılında Avusturya’da 3. kez Avrupa şampiyonu oldum ve kendi unvanımı bir basamak daha geliştirerek 3.kez üst üste şampiyon olan sporcu unvanını kazandım. 2009 yılında İtalya’daki Dünya Dağ Koşuları Şampiyonası’nda 10. sırada yer aldım. Bu yıl Temmuz ayında Bulgaristan’ın Saparava Banja kentinde düzenlenen 9. Avrupa Dağ Koşusu Şampiyonası’nda 4. Avrupa şampiyonluğumu kazandım. Ve şampiyonluk serisi rekorumu geliştirmeye devam ettim."
REKORTMENİ GEÇTİ
Ahmet Arslan bu resmi şampiyonalar dışında 01 Ağustos 2010 tarihinde Avusturya’nın Mayrhofen kentinde düzenlenen IAAF WMRA(WORL MOUNTAİN RUNNİNG ASSACATİON) 2010 Grand-Prıx yarışmalarında 6 kez dünya şampiyonu olan Yeni Zelandalı sporcu Jonathan Wyat ve Afrika Şampiyonu Kenyalı Isac Kosgei’yı geride bırakıp şampiyon olmasıyla büyük bir başarıya daha imza attı. Arslan bu yarışta aynı zamanda Jonathan Wyat'a ait olan parkur rekorunu kırarak bu alarnda dünyanın en başarılı dağ koşucuları arasına girmeyi başardı.
Bu sene yapılacak dünya şampiyonası için hazırlıklarına hummalı bir şekilde devam eden milli sporcu, en büyük hedefinin 2010 yılında dünya şampiyonluğunu kazanmak olduğunu söyledi. Dünya Şampiyonluğuna ulaşmak için çalışmalara başladığını belirten Arslan, "6 kez dünya şampiyonu olan sporcunun yanı sıra Afrika şampiyonu olan bir başka sporcuyu geçmiş olmanın verdiği öz güvenle çalışmalarıma devam ediyorum. Kamp dönemimin henüz başındayım ama daha öncede Erzurum da defalarca kamp yaptım. Burası verimli olduğu için burayı tercih ettim" şeklinde konuştu.
"METİN HOCAYA MİNNETTARIM"
Ahmet Arslan, bu başarıları elde etmesinde kendisine en büyük desteği veren hocası Metin Sazak'ın emeklerini ise asla unutmuyor. Genç sporcu, "Eğer bu gün dağ koşusu branşında böyle başarılar kazanıyorsam bunun en büyük sebebi antrenörüm Metin Sazak'tır. Onunla tanışmak benim için yeniden doğuş anlamı taşıyor. Bugün bu kadar başarı elde ettiysem, bunun en büyük payı hocamındır" diyerek Metin hocaya olan minnet duygularını dile getiriyor.
Ahmet Arslan ayrıca zor şartlarda olmasına rağmen ailesinin verdiği desteğin yanı sıra menajeri Münir Yaraş ile Aydın bölgesi adına yarışlara katıldığı için Aydın Gençlik ve Spor il müdürü Bekir Çeker'in desteklerine teşekkürlerini iletiyor.

 
SERHAT’ta görev değişimi
 
BTK, Doğu’nun Ufkunu Açacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cemaati canından bezdirdiler
Erzurum'da camilere dadanan hırsızlar cemaati canından bezdirirken, bazı ...
Çatalelma Mağarası doğal buzdolabı
Erzurum'un Şenkaya ilçesindeki Çatalelma köyünün yaylasındaki mağara, doğal buzdolabı gibi.
Şehitlere vefa..
Erzurum Kars Kapı Askeri Şehitliği'nde restorasyan ve peyzaj çalışmaları ...
 
Her şey onu zikrediyor..
Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki Cilo Dağı eteğinde bulunan yüksek gerilim ...
AK Masa yoksulları sevindiriyor
Palandöken Belediyesi 2009 yılında aktif hale getirdiği Ak Masa bürosu ...
Teravih’in hızlısı olmaz..!
Müftü Yardımcısı Yazıcı, teravih namazına ilişkin, "Cemaatimizin daha ...
 
Çocuklar Kale Çayı’nda serinliyor
Doğu’da kavurucu sıcakların etkisi artırması üzerine Erzurum’un Pasinler ...
Erzurum Afgan kardeşlerimizi ağırlıyor
Çeşitli nedenlerle ülkelerinden kaçarak Türkiye'ye sığınan Afganistan ...
Bağbaşı’nda hoşgörü örneği
İslamın engin hoşgörüsü Erzurum'da asırlardan bu yana kendisini gösteriyor. ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri