Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
HABERLER>TÜRKİYE
22 Temmuz 2011 Cuma - 05:15

Göksan tarihi gerçeği anlattı

KKTC Büyükelçisi Mustufa Lakadamyalı, "1974'teki insanlık dramı, bütün dünyanın gözü önünde yaşanmıştır" dedi. Kıbrıs Türk Kültür Derneği Genel Başkanı ve ERZURUM gazetesi yazarı Göksan ise, Kıbrıs'ın yeniden vatan yapılabilmesi için Anadolu'daki fidanlar olarak nitelendirdiği askerlerin Ada'daki kardeşlerinin yanına koştuğu değerlendirmesini yaptı.

Göksan tarihi gerçeği anlattı

ESMA KURTULUŞ(İHA) - Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Büyükelçisi Mustufa Lakadamyalı, "1974'teki insanlık dramı, bütün dünyanın gözü önünde yaşanmıştır" dedi.
Kıbrıs Barış Harekatı'nın 37. yıldönümü dolayısıyla Ankara Çayyolu'ndaki Dr. Fazıl Küçük Parkı'nda bir program gerçekleştirildi. Yenimahalle Belediyesi ve Kıbrıs Türk Kültür Derneği'nin birlikte düzenlediği etkinliğe KKTC Büyükelçisi Lakadamyalı, Kıbrıs Türk Kültür Derneği Genel Başkanı Ahmet Göksan, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Kıbrıs Türk Mücahitler Derneği Genel Başkanı Vural Türkmen ve Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Şükrü Tandoğan katıldı.
LAKADAMYALI’NUN KONUŞMASI
Etkinlikte konuşma yapan Lakadamyalı, 'mutlu barış harekatı' olarak nitelendirdiği Barış Harekatı'nın, Kıbrıs Türklerinin varoluşunun en önemli adımlarından biri olduğunu belirtti. Harekatla birlikte sağlanan demokrasi ve özgürlüğün daha da güçlenip geliştiğini ifade eden Lakadamyalı, geçmişte yaşanılan acıların bir daha yaşanmaması için yeni bir ortaklık olması gerektiğini dile getirdi. "1974'teki insanlık dramı bütün dünyanın gözü önünde yaşanmıştır" diyen Büyükelçi Lakadamyalı, "Şehitleri rahmetle, aziz gazileri minnetle anıyorum" ifadelerini kullandı.
TÜRKLERİ YOK ETMEK İSTİYORLARDI
Başkan Fethi Yaşar ise, Ada'daki Türklerin yok olmasının bu harekatla birlikte önlendiğini aktararak, 37 yıldır Ada'da barış olduğunu dile getirdi. KKTC'nin Türkiye'nin vazgeçilmez milli davası olduğunu kaydeden Yaşar, Bülent Ecevit'in "Biz Ada'ya savaş için değil, barış için gidiyoruz ve sadece Türklere değil Rumlara da barış için gidiyoruz" sözlerinin ardından harekatın başladığını dile getirdi. Yaşar, KKTC kahramanlarından biri olan Dr. Fazıl Küçük'ün adını ise etkinliğin gerçekleştiği bu parka
verdiklerini belirterek, isminin Başkent'te yaşatıldığını sözlerine ekledi.
Kıbrıs Türk Kültür Derneği Genel Başkanı Göksan ise, Kıbrıs'ın yeniden vatan yapılabilmesi için Anadolu'daki fidanlar olarak nitelendirdiği askerlerin Ada'daki kardeşlerinin yanına koştuğu değerlendirmesini yaptı. Bu askerlerin yardıma koşmaması durumunda Ada'da tek bir Türk kalmayacağını aktaran Göksan, "Kıbrıs Anadolu'nun ayrılmaz bir parçasıdır. Kıbrıs Türkü'nün hakkını, ancak Türkiye Cumhuriyeti korur" diye konuştu. Göksan, KKTC Türklerinin asla Anavatan'a yanlış bir şey yapmayacağını sözlerine ekledi. Türkmen de harekatın KKTC Türkleri'ne hayat bağışladığını belirterek, duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Konuşmaların ardından Yaşar, Göksan ve Türkmen' e plaket takdim edilirken, Muharip Gaziler Derneği de Lakadamyalı'ya bayrak sundu. Etkinlik, belediye halk oyunları ekibinin horon gösterisi ve Ankara Seymenlerinin gösterileriyle devam etti.

 
Siyasette Erzurum damgası
 
İtibarımız artıyor...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Milli öfke dinmiyor
Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 13 askerin şehit edilmesi, Samsun'un Bafra ilçesinde protesto edildi.
KKTC’de 37’inci Yıl Gururu
Başbakan Erdoğan, ''Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti şu ana kadar dik durmuştur, ...
Bölücülere Lanet, Şehitlere Saygı
Karaman'da "Teröre Lanet, Şehitlere Saygı" yürüyüşü düzenlendi. Protesto ...
 
‘Biz biriz, beraberiz, tek yüreğiz’
20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamalarına katılmak üzere KKTC'ye ...
Bölücülere lanet yağıyor..
Bayburt Şehit Aileleri Dayanışma Derneğince şehide saygı ve teröre lanet ...
‘Şehidine sahip çık’
Diyarbakır'daki terörist saldırıda şehit düşen 13 asker için İzmir'in ...
 
‘Vatan sana canım feda’
Diyarbakır'da terör saldırısında 13 askerin şehit edilmesi üzerine sosyal ...
Şehit Demir son yolculuğuna uğurlandı
Siirt'te şehit olan Komiser Osman Demir, memleketi Isparta'nın Eğirdir ...
Dualar gözyaşlarına karıştı
Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde teröristlerle girilen çatışmada şehit düşen ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri