Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kutlu: 'Oyuncularımı kutluyorum'
Kutlu: 'Oyuncularımı kutluyorum'
Altıparmak: ‘Erzurumspor'u tebrik ediyorum’
Altıparmak: ‘Erzurumspor'u tebrik ediyorum’
Erzurumspor iç saha yenilmezlik serisini sürdürdü
Erzurumspor iç saha yenilmezlik serisini sürdürdü
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
Oltu 'merhamet'i konuştu
Oltu 'merhamet'i konuştu
HABERLER>GUNCEL
21 Mayıs 2012 Pazartesi - 02:38

Halk Eğitim Merkezi tarih oldu

Havuzbaşı’ndaki Halk Eğitim Merkezi binasının yıkımıyla başlayan kent meydanı yapım süreci, yaklaşık 5 ay sürecek.

Halk Eğitim Merkezi tarih oldu

ERZURUM (İHA) - Havuzbaşı’ndaki Halk Eğitim Merkezi binasının yıkımıyla başlayan kent meydanı yapım süreci, yaklaşık 5 ay sürecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, “Erzurum’u modern çizgilerle tasarlanacak, son derece şık bir kent meydanına kavuşturuyoruz. Güzel Erzurum’umuza şimdiden hayırlı, uğurlu olsun” dedi.
Halk Eğitim Merkezi ile birlikte bu binanın bulunduğu kampüs ve hemen yanındaki çay bahçesini de içine alacak şekilde projelendirilen kent meydanı için harekete geçildi. Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler, sabahın erken saatlerinden itibaren start verdikleri yıkım çalışmalarına Halk Eğitim Merkezi binasından başlarken, kent meydanı seferberliği vatandaşlardan da büyük ilgi gördü. Yıkım çalışmalarına bizzat katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, bir olimpiyat şehri olan Erzurum’un, sonunda kendini ifade edebileceği oldukça şık ve modern bir kent meydanına kavuşacağını söyledi.
HALK EĞİTİM MERKEZİ BİNASI ÖNCE TAHLİYE EDİLDİ…
Halk Eğitim Merkezi’ndeki söküm çalışmalarına geçilmeden önce binada faaliyet gösteren birimler Büyükşehir Belediyesi ile Çaykara İş Merkezi’ndeki Gençlik Merkezi’ne taşındı. Burada yürütülen faaliyetlerin aksamaması için kapılarını Yakutiye Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü’ne açan Büyükşehir Belediyesi, Havuzbaşı Kent Meydanı projesini 5 ayda tamamlayacak. Başkan Ahmet Küçükler, yaz sezonunu oldukça verimli bir biçimde değerlendirerek Erzurum’a eşsiz güzellikte bir meydan kazandıracaklarını dile getirdi. Küçükler, “Allah kısmet ederse kent meydanımızın açılışını ise, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda yapacağız” dedi.

 
Durmuş, güven tazeledi
 
Erdoğan Millet’i tarif etti
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Fatin Sezgin 28 Mart 2024 Perşembe 22:29

Bu bina Erzurum’un bir kültür mekânı idi. Üniversitenin Halk Konferansları, okul müsamereleri, temsiller, münazaralar, çeşitli kongre ve toplantılar burada yapılırdı. Bu durumu tabii ki ancak o faaliyetleri yaşayanlar bilir. Oraya göçebe çadırı gibi estetikten uzak bir ucube ucube konuldu. Devralınan mirasa düşmanlık yerine modern bir değerlendirme terbiyesine muhtacız.

Yorumu oyla      0      0  
aziziyeli dadaş 25 Mayıs 2012 Cuma 22:39

vatandaş haklı diyor o alan çok küçük bir alan başkan bey onun projesini yada maketini sitede yayınlasanda bir görsek o alandan ne kadar meydan çıkarki toru topu 40 tane araç park edecek kadar bir yer bumu erzurumun çehresini değiştirecek proje lütfen gülüyorum bu haberlere adam akıllı projeler üretin şehrin çehresini değiştirsin havuz başının çehresi değişse ne yazar değişmese ne. böyle kaldırım asfalt küçücük meydanlarla bu tarihi erzurumu canlandırıp ayaklandıramazsınız çok büyük porjeler lazım erzurum inanınki bir köy görüntüsünde sanki israil füzeyi atmışta yanlışlıkla erzuruma düşmüş gibi bir ima var şehrin üzerinde başka memleketlere gidiyoruz ağzımız açıkta kalıyor yahu bu bizim büyükşehir dedikleri erzurumum neresi büyük anlamadık sadece park ücretlerini artırmakla hizmet yaparsınız koskoca triloyonları şehrin altına gömdünüz şimdi onun hayıfını vatandaştan çıkartıyorsunuz sayın başkan lütfen büyük düşünün büyük işler yapmaya çalışın bu erzurum hepimizin zay etmeyin çehreyi

Yorumu oyla      6      4  
çaykolik 24 Mayıs 2012 Perşembe 11:06

Yıkılsın bir daha da yapmasınlar.A ha 10 kişi yorum yazmış yazdıklarına bak.Halk eğitim binasının içine bile girmemişler belliki.Eğitim meyitim yok.Hakan adlı kişiyı kınıyorum(diğerlerine de teşekkür ederim) CHP nerden çıktı?CHP zihniyeti bu kadar aklında olduğuna göre ne olduğunu da kesin biliyorsun.Korkmana gerek yok.Bu kafayla işte olmuyor gardaş olmuyor.Benden başkası yalan hemi?Tenkit ve eleştiriyi başka yönlere çekmeğe gerek yok.Erzurum hepimizin,çabalarımız da en iyisi olsun diyedir.Modern ve de Şık olacakmış da son yapılan binalar gibi şık!!!!! evin girişini kapatan yaya kaldırımları kadar modern olacaksa vah memleketime vaaaahhh.Bekleyip görelim.Hayırlısı olsun.

Yorumu oyla      6      4  
feride 24 Mayıs 2012 Perşembe 10:37

Yıldırım Denizliye teşekkür ederim.Uzakta olan Erzurumluların hatırladığı birkaç binadan biri daha gidiyor diye endişeli,haklıda.Daha şık ve modern kent meydanı olacakmış! zaten binalardan bahseden yok ki.Olsunda yeniliklere her zaman açık olmak takip etmek lazım.Nasıl proje hazırlandı,proje yarışmasımı yapıldı en iyi ve uygunu hangi kriterlere göre hazırlandı ,seçildi...ben bunları merak ediyorum.5 ayda tamam?Oldu bitti maşallah!. “Erzurum’u modern çizgilerle tasarlanacak, son derece şık bir kent meydanına kavuşturuyoruz.Hani Erzurum tarihi kent di, tarih kokan kentti? 3-5 tarihi bina var onlara bari dokunulmasın.Erzurumun iyi ŞEHİRCİLİK PLANI diye bir projesinin çıkarılması lazım.Her başkan aklına geleni yapmaz,yapamaz.Tarihi doku korunur,modern binaların yerleşim yerleri ayrı kalır,önce bu yapılsın.Çok komik yaaa Şık ve modern ! kime göre şık?Yapılanlar ortada.Kimse havaya girmesin.

Yorumu oyla      6      4  
Yildirim Denizli 24 Mayıs 2012 Perşembe 00:24

Düsseldorf yakinlarindaki Erzurum lu kardesime, tabiiki , neden olmasin.Kontakt icin: 02102-35988 veya 0179 43 70 770

Yorumu oyla      6      4  
izmirli 23 Mayıs 2012 Çarşamba 09:21

Yakında Erzurum bir meydandan ibaret olacak . Baksanıza yorumcu arkadaşımız hızını alamamış tüm resmi kurumlarıda yıktırıyor. şehrin ortasını orman yaparız olur biter. Yeni çıkan Kentsel dönüşüm yasası ile askeriyede kolayca çıkaralabilecek tamda sizin dediğiniz gibi olcak sayın yorumcu

Yorumu oyla      6      4  
sayin Yildirim denizli, 22 Mayıs 2012 Salı 20:47

Yaziniz icin tesekkürler...Hislere tercüman olmussunuz...Bende Düsseldorf yakinlarinda yasiyorum...Sizinle, "gurbetteki erzurumlu" olarak irtibata gecmek isterim...Uygun bulursaniz not düsün lütfen.

Yorumu oyla      6      4  
GÜNDOĞDU 22 Mayıs 2012 Salı 17:39

SADECE HALK EĞİTİM MERKEZİNİ YIKMAK KENT MEYDANI YAPILMASINA YETECEK Mİ ?NEDEN HAVUZBAŞINDAKİ TÜM RESMİ DAİRELERİ YIKMIYORSUNUZ? ŞEHRİN DEĞİŞİK YERLERİNE TAŞIYA BİLİRSİNİZ. ÖRNEĞİN ASKERİ BİNALAR, TEKEL BİNASI, HATTA PTT O ZAMAN BELKİ ORASI BURSA DAKİ İSTANBUL DAKİ KENT MEYDANLARI GİBİ ERZURUM A YAKIŞAN BİR KENT MEYDAN OLUR. AYRICA YIKILAN HALK EĞİTİM MERKEZİNİN YERİNE DAHA GÜZEL BİR HALK EĞİTİM MERKEZİ YAPILACAK MI ?HABERDE BUNU BELİRTMEMİŞSİNİZ.

Yorumu oyla      6      4  
Dadaş 22 Mayıs 2012 Salı 14:48

Güzel ama yetmez.Şehrin göbeğindeki havuzbaşının 4 yanı da gereksiz yapılarla dolu.Buraların uygun yerlere taşınması,havuzbaşı trafiğinin yer altına alınması ve meydanın olabildiğine genişletilmesi lazım.Şehirde miting,gösteri,eğlenme,konser...gibi organizasyonlar için bir alanımız bile yok.

Yorumu oyla      6      4  
Hakan 22 Mayıs 2012 Salı 14:37

Yıldırım Denizli klasik bir CHP zihniyetiyle olayları yorumlamış.Köhne binalar yıkılıyor, eğitim merkezleri kapatılmıyor.Düne kadar sarhoş yuvası olan tarihi eserlerimiz bugün halk ile buluşturuluyor,turizme kazandırılıyor.Neye niye karşı çıkıldığını bile anlamayanlarla Erzurum bir yere varamaz.Şükür sizin gibiler bu şehri yönetmiyor.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çiçek’e Erzurum ikramı
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) bahçesinde kurulan Erzurum ...
‘Kiralık Orkestra’ konser verdi
Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nce Gençlik Haftası etkinlikleri ...
Ticarette yüzde 3 gerçeği...!
Erzurum’da aktif vergi mükellefi sayısının toplam nüfusa oranı yüzde 2.6’da kaldı.
 
19 Mayıs Şöleni iptal edildi
19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Yakutiye kent ...
Havuzbaşı’nda coşkulu tören
19 Mayıs Gençlik ve Sor Bayramı etkinlikleri kapsamında Havuzbaşı’ndaki ...
Şenkaya’da milli coşku
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Şenkaya İlçesi'nde düzenlenen ...
 
Osmanoğlu, at bindi, cirit attı
Osmanlı Hanedanı'ndan Osman Selahaddin Osmanoğlu, Erzurum’da at bindi cirit attı.
Akdağ'dan duygusal mesaj
Bir dizi ziyaretlerde bulunmak için Çanakkale'ye gelen Sağlık Bakanı Prof ...
Aksak gençliğe seslendi
- Gençlik Haftası dolayısıyla bir açıklama yapan Erzurum Milletvekili ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri