Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Trendyol 1. Lig: MKE Ankaragücü: 2 - Sakaryaspor: 1
 Trendyol 1. Lig: MKE Ankaragücü: 2 - Sakaryaspor: 1
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
HABERLER>BÖLGEDEN
16 Ağustos 2013 Cuma - 14:54

İpek veda etti

Bayburt Valisi Hasan İpek veda ziyaretleri kapsamında Bayburt Gazeteciler cemiyetini ziyaret etti.

İpek veda etti

YAŞAR YILDIZ
BAYBURT (İHA) - Bayburt Valisi Hasan İpek veda ziyaretleri kapsamında Bayburt Gazeteciler cemiyetini ziyaret etti.
Son çıkan valiler kararnamesi ile Şırnak Valisi olarak atanan ve İlimizden ayrılık hazırlığında bulunan Vali Hasan İpek veda ziyaretleri kapsamında Bayburt Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyareti esnasında önemli açıklamalarda bulundu.
1999 depremi, AFAD'ın kurulması ve Atina Depremi'nden sonra Türk-Yunan dostluğunda büyük katkıları olduğunu anlatan Vali İpek, medyanın gücü konusunda ise 1991 yılında Ermenistan'ın Nahçıvan'ı işgalini medyayı kullanarak nasıl önlediklerini anlattı.
Bayburt'ta mutlu günler geçirdiğini belirten Vali "Bayburtlulara teşekkür ediyorum. Beni kendi memleketlerinde hissettirdiler. Geldiğim ilk günden beri kendimi yabancı hissetmedim. Kendimi başka bir ile gitmiş gibi hissetmedim. Her kesimle de çok güzel diyaloglarımız oldu. Devletin hizmetleri kesintiye uğramaz. Biz başlarız gelen arkadaşlarımız bir adım öteye götürür. Biz Bayburt'ta olmaktan ve çalışmaktan gerçekten mutluluk duyduk. Bayburt halkına çok teşekkür ediyorum. Biz huzurlu ve mutlu iki yıl yaşattılar. Ben Bayburtlulardan gerçekten çok memnunum. Birbirimize haklarımız geçti.
Haklarınızı helal edin. Bayburt'ta bana destek olmanızdan ve yardımcı olmanızdan dolayı Bayburt medyasına teşekkür ediyorum. "dedi.
Cenab-ı Allah bize hayırlı hizmet nasip etmek isterse Bayburt'tan gitmek isteriz' diyen Vali, " Ben Bayburt'ta kalmak istiyordum. Ben AFAD gibi bir teşkilatı kurdum. Bugün Türkiye'de yüz binlerce Suriyeli mülteciye bakabiliyor. Dünyanın birçok yerinde faaliyetler yapıyor. Böyle bir teşkilatın kurucusu olarak manevi tatminimi aldım. Bu açılım sürecinde önemli, Türkiye'nin kalbi sayılabilecek Şırnak'a tayinim çıkıyor. İnşallah orada da çok hayırlı hizmetleri Cenab-ı Allah bizlere nasip eder. Benim CV'im çok dolu olmasın diye yazmadım. Şahidim de burada Süleyman Çil. O zaman TRT'nin Erzurum muhabiriydi. Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki savaşın bitmesinde çok büyük bir katkımız oldu. Nahçıvan'a umut köprüsünü yaptık. Çok ciddi hizmetler yaptık. Haydar Aliyev'i Türkiye'ye getirdik. Türkiye'de koruyucu bir şekilde iki sene yaşamasını sağladık. Aralık gibi bir yerde bu hizmetler oldu. 1991-93 yıllarından Aralık'ta kaymakamlık yaparken o zaman ki TRT muhabiri olan Süleyman Çil, Nahçıvan-Ermenistan savaşına giderek haber yapıp Nahçıvan'ın garantörlüğünü belki de Demirel'e zorla söyleten gazetecilerden bir tanesidir."dedi.
Ziyarette bulunan Çil ise karşı tarafa geçip haber yapmada o zaman kaymakam olan Valimiz Sayın Hasan İpek'in çok büyük katkısının olduğunu belirtti.
Vali İpek sözlerine şöyle devam etti: "Ermenistan Nahçıvan'a saldırdı. 15 gün geçti. Biz Kars Valisi rahmetli Sıtkı Aslan günde iki defa Başbakanlığa ve ilgili kurumlara yazı yazıyor. Diyor ki bizim Kars anlaşmamız var. Ermenistan Nahçıvan'ı ele geçirmek üzere. Lütfen Nahçıvan için bir garantörüz diye bir açıklama yapalım. Ben günde 6 defa Nahçıvan tarafından haberleri alıp Kars valisine intikal ettiriyorum. Kars Valisi de günde iki defa bunu Ankara'ya bildiriyor.
Bir türlü Sayın Demirel'den böyle bir açıklama gelmiyor. Dedim ki Erzurum'daki gazeteleri sabahleyin karşıya geçirelim. Haberler çıkınca onlar da ortaya çıkar. Burada medyanın gücünü de sizlerle paylaşmak istiyorum. Bunlar sabah geldi Nahçıvan'a geçtiler. Saat 12'de haberlerini getirdiler. Biz de bir araçla kasetleri Erzurum'dan uçağa yetiştirdik. Ankara'da haberler çıkmaya başlayınca rahmetli Ecevit saat 7'de dedi ki ' Türkiye garantördür. Nahçıvan hakkında bir açıklama yapmıyor diye Demirel'i tenkit etti. Saat 8 haberlerinde baktık ki Demirel Biz Nahçıvan'ın garantörüyüz dedi. Ermeniler bir şey yapmasın. Kesinlikle biliyorum o günden beri haberi vardı bundan.
Haberi yoksa da çok kötü danışmanları vardı. Ben çok iyi biliyorum ki günde iki defe biz bu raporları Sayın Başbakan'a iletiyorduk. Çatışma görüntüleri yayınlandıktan sonra da Nahçıvan'a Ermeni saldırısı o gün kesildi. Bir kurşun atmadan Nahçıvan kurtulmuş oldu. Bu basının gücünü de gösteriyor aynı zamanda. Devlet adamlarımızın bazısının da vurdumduymazlığını da gösteriyor. "
1999 depremindeki çalışmalarından da bahseden Vali Hasan İpek "Ben ismimin ön plana çıkmasını sevmeyen bir insanım. Atina depreminde Türk-Yunan dostluğu başladı. Atina depreminde Türk-Yunan dostluğunu başlatan arama ekibinin başındaydım. Yunan kahramanlık madalyası aldım. AFAD gibi, Nahçıvan gibi, Yunanistan gibi olayları Cenab-ı Allah bana nasip etti. Bu barış sürecinin en önemli ili Şırnak'ta da -kardeşlik demiyorum, kardeşlik ayrılık anlamına geliyor- biz biriz, tek kişiyiz. Herkes bu ülkede ben ne isem o da o.İnşallah silahlar susar ki sustu. Halkımız tam bir güven içerisinde. Kültürel ve asayiş anlamında güven içerisinde yaşamayı sağlamayı da gelecek günlerde bize Cenab-ı Allah nasip eder. Bunda bizim de katkımız olur.
Bayburt'taki kardeşlerimden ayrıldığım için üzgünüm. Oraya gitmem hayırlı hizmetlere vesile olacak ise onun için de mutluyum. Ben kendimi de Bayburt'un Bayburtlu valisi olarak hissediyorum. Bu şekilde yazan arkadaşlara da teşekkür ediyorum. Biz mülki idare amirleri gittiğimiz yerle özleşebildiğimiz müddetçe başarılıyız. Gittiğimiz yeri kendi memleketimiz saymamız lazım. Aralık kaymakamı iken bizim Aralık dedik. Bizim Bayburt dedik. Bizim Şırnak diyeceğiz. Şırnak'ta da güzel şeyler yapıp insanlarımızın barış sürecine son noktayı koymasında katkımız olacaktır. Bu süreçte Kürt ve Türk halkının büyük desteğini bekliyoruz."ifadelerini kullandı.

 
Her şey engelliler için
 
‘Kök ve Toprak’ dinleyiciyle buluştu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Doğu vicdanı ayakta
Mısır’da darbecilerce işlenen katliama Doğu Anadolu Bölgesi illerinden tepki yağıyor.
Jandarma’dan uyuşturucu operasyonu
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı, 4 farklı noktaya eş zamanlı düzenlediği ...
Kars yolunda kaçakçılık operasyonu
Kars İl Emniyet Müdürlüğü’nce sigara kaçakçılarına yönelik çalışmalar aralıksız devam ediyor.
 
Serinlemek onların da hakkı
Narman ilçesinde artan hava sıcaklığı hayvanları da olumsuz yönde etkiliyor.
En fazla talep Erzurum’dan
Ekşi pestil üreticisi Köksal, bölgede en fazla talebin Erzurum’dan olduğunu söyledi.
Orgeneral Turmuş’tan veda ziyareti
3.Ordu Komutanı Orgeneral Ahmet Turmuş Belediye Başkanı Yüksel Çakır’ı makamında ziyaret etti.
 
Al köylüleri kayıp Gülali’yi arıyor
Ardahan’ın Posof ilçesine bağlı Al köyünde 3 gündür kaybolan Gülali Ünlü’den haber alınamıyor.
Yoncalı’da şenlik coşkusu
Bayburt şu ana kadar görmediği bir şenliğe ev sahibi yaptı. Bayburt’un ...
Bu Şenliğe Erzurum'dan da Katılım Var!
Bayburt şu ana kadar görmediği bir şenliğe ev sahibi yaptı. Şehirin kuzeydoğusunda ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri