Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
HABERLER>EKONOMİ
21 Ekim 2013 Pazartesi - 16:17

Kalkınma Ajansları Zirvesi başlıyor

Güneydoğu Avrupa Ülkeleri Kalkınma Ajansları Ağı (SEENORDA) Değerlendirme Toplantısı açılışı, 22 Ekim 2013 Salı günü Erzurum’da gerçekleştirilecek

Kalkınma Ajansları Zirvesi başlıyor

Güneydoğu Avrupa Ülkeleri Kalkınma Ajansları Ağı (SEENORDA) Değerlendirme Toplantısı açılışı, 22 Ekim 2013 Salı günü Erzurum’da gerçekleştirilecek. Zirveye Türkiye, Makedonya, Bulgaristan, Bosna-Hersek, Kosova, Karadağ, Arnavutluk ve Hırvatistan’da faaliyet gösteren Kalkınma Ajansları katılacak.

KUDAKA’dan yapılan açıklamada, Güneydoğu Avrupa Ülkeleri Kalkınma Ajansları Ağı (Southeastern Europe Network Of Regional Development Agencies-SEENORDA)’nın;  Kosova’da faaliyet gösteren Güney ve Kuzey Kalkınma Ajanslarının girişimi, Türkiye, Makedonya, Bulgaristan, Bosna-Hersek, Kosova, Karadağ, Arnavutluk ve Hırvatistan’da faaliyet gösteren Kalkınma Ajansları iştirakiyle; Bölgesel kalkınma konularında farkındalık oluşturmak, Ortak bir veri tabanı ile bilgi transferi gerçekleştirmek, İyi uygulama örneklerini paylaşmak, Yerel aktörler arasında etkili bir koordinasyon kurarak; sosyal kültürel ve ekonomik edinimleri bir kalkınma modeline dönüştürmek,Kalkınma konu ve politikaları ile ilgili tavsiyelerde bulunmak, Sanal bir kaynak merkezi oluşturmak, Ortak projeler üretmek, İnovatif uygulamaları paylaşmak, Ekonomik kalkınmaya katkıda bulunabilecek gerekli araçlara ulaşmak için oluşturulduğu bildirildi.

 Bu kapsamda söz konusu ülke kalkınma ajansları temsilcileri, Belediye Başkanları, Avrupa Birliği Ofisi temsilcilerinin katılımıyla Kosova’nın Prizren şehrinde düzenlenen Başlangıç Konferansında ülkelerin bölgesel kalkınma konusundaki yasal yapılanmaları, kalkınma ajanslarının rolü ve önemi, farklı ülkelerdeki kalkınma ajansı modelleri, bölgesel kalkınma konusunda iyi uygulama örnekleri paylaşıldı. Konferansa Türkiye’den Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA), Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) katıldı.

 Söz konusu ağın sürdürülebilir kılınması için kurumsallaştırılması önerilmiş ve bu doğrultuda karar mekanizması olarak tüm üye ajansların temsilcilerinden oluşacak bir “Genel Kurul” (General Assembly) ve her ülkeden bir Ajansın temsil edeceği “Yürütme Kurulu” (Steering Committee) oluşturuldu. Ağa üye olmak isteyen tüm katılımcılar tarafından “İşbirliği Bildirisi” (Memorandum of Cooperation) imzalandı. 02 Ekim 2012 Salı günü gerçekleştirilen 37. Yönetim Kurulu toplantısında Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansının ağa üye olmasına karar verildi. Yürütme Kurulunda ülkemizi ilk yıl için KUDAKA temsil ediyor.

 Yürütme Kurulu toplantılarında ağın resmi kimlik kazanması adına Hırvatistan’ın yakın süreçte Avrupa Birliği üyelik durumu da göz önünde bulundurularak Zagreb merkezli uluslararası bir sivil toplum kuruluşu olarak kurulmasına karar verildi. Avrupa Birliği ve Hırvatistan’ın en az üç üye kalkınma ajansının kurucu olmasını öngören yasal düzenlemeleri dolayısıyla Bosna-Hersek’te faaliyet gösteren NERDA, Kosova’da faaliyet gösteren RDA-South ve RDA-North ve Hırvatistan’da faaliyet gösteren Brod Kalkınma Ajansı (Development Agency of Brod)  arasında kurucu üye sözleşmesi imzalandı.

 Ağ kapsamında bilgi paylaşımı sağlanacak, ortak bir web sayfası oluşturulacak, düzenli bültenler yayınlanacak ve ortak projeler geliştirilebilecek.

 Yürütme Kurulunda ülkemizi temsil eden KUDAKA, ilk Genel Kurul toplantısının Erzurum’da düzenlenmesi için girişimde bulundu. Söz konusu Genel Kurul toplantısının finansmanı için Ajansımız tarafından Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığına Eylem 3.1.b Eğitim ve Ağ Kurma kapsamında proje başvurusunda bulunuldu ve SEENORDA Değerlendirme Toplantısı (Evaluation Meeting of SEENORDA) başlıklı projemiz destek almaya hak kazandı.

 Genel Kurul toplantısı 22 Ekim 2013 tarihinde açılış toplantısı ile başlayacak, 2 gün süre ile “Genç Girişimciliği, AB Gençlik Programları, Planlama Tecrübeleri, SEENORDA Yol Haritası” konu başlıklarında oturumlar gerçekleştirilecek.

 

 
Çetinkaya ailesinin mutlu günü
 
Poznan Erzurum’la tanıştı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Süt birlikleri çiftçinin yanında
Yakutiye, Aziziye ve Palandöken süt birilikleri Çiftçilere destek olmak ...
Mahrukatçılardan ilginç iddia
İHSAN KUMRU-Devletin yardım kömürlerinden şikayetçi olan mahrukatçılar, ...
Bayramlaşma gündeminde ‘doğalgaz’ vardı
Oltu’da Öğretmen Evinde bir araya gelen protokol bayramlaştı
 
Erzurum çavdar ekiminde 6’ıncı
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, geçen ...
Şekerciler Ramazan bayramını arıyor
Kurban Bayramı’na bir gün kala, bayram şekerleri tezgahlarda yerini almaya ...
Parası olan aldı, olmayan baka kaldı
Kurban Bayramına iki gün kala Pasinler’de hayvan pazarı hareketlenmeye ...
 
Besicilere bayram müjdesi
Et ve Süt Kurumu (ESK) Genel Müdürlüğü, Kurban Bayramı sonrasında yetiştiricilerin ...
Erzurum’a 31.5 milyon avroluk yatırım
Erzurum’da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Avrupa Birliği ile birlikte ...
Ormanağzı’nda bir mevsimde iki ürün
Olur İlçesi’ne bağlı Ormanağzı köyü ikinci ürünlerinin hasadına başladılar. ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri