Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 - Yeni Malatyaspor: 1
Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 - Yeni Malatyaspor: 1
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Aziziye'ye kapalı semt pazarı ve otopark yatırımı
Aziziye'ye kapalı semt pazarı ve otopark yatırımı
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
 ‘1'inci Türk Dünyası Yazarlar Buluşması'
 ‘1'inci Türk Dünyası Yazarlar Buluşması'
HABERLER>SİYASET
15 Ekim 2011 Cumartesi - 02:54

Kentsel dönüşümde yeni yaklaşım

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, “Şehrin doğusunu belediye hizmetlerine doyurmak, öncelikli hedeflerimizden birisidir” dedi.

Kentsel dönüşümde yeni yaklaşım

MAHMUT AKDAĞ/ERZURUM gazetesi
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, “Şehrin doğusunu belediye hizmetlerine doyurmak, öncelikli hedeflerimizden birisidir” dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, geçmişi yıllar öncesine dayanan yönetim hataları yüzünden şehrin doğusu ile batısı arasındaki gelişmişlik farkının adeta uçurumları bulduğunu söyledi. Gelişmişlik farkının sadece sosyo-ekonomik manada değil, fiziki çevre koşulları başta olmak üzere kamu hizmetlerinin büyük bir bölümünü kapsadığını kaydeden Başkan Küçükler, “En basit bir örnekle; belediye hizmetlerinden istifade etme noktasında bile doğu ve batı farkı ortaya çıkıyor. Şehrin batısındaki yerleşim bölgelerinde fiziki yaşam koşulları ve kamu imkanları çok daha üst düzeydeyken, şehrin doğusu için maalesef aynı şeyleri söylemek mümkün değil. İşte biz göreve geldiğimiz günden beri bu farkı kapatabilmek ve geçmişte yapılan hataların izlerini silebilmek için mücadele ediyoruz.” diye konuştu.
Ulaşımdan alt ve üstyapı yatırımlarına, kamulaştırma ve konut üretiminden sosyal, kültürel ve ticaret amaçlı kamu hizmetlerine varıncaya kadar şehrin doğusuna yönelik olarak bir yol haritası çıkardıklarını belirten Başkan Küçükler, “Uyguladıklarımızın yanında, hayata geçirmeyi tasarladığımız projelere bakılacak olunursa, şehrin doğusuna ne kadar önem verdiğimiz açıkça anlaşılacaktır” dedi.
ERZURUM’UN DOĞUSU, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN PROJELERİYLE HAYAT BULACAK
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Mal Meydanı, Palandöken Caddesi ve Şehitler Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm projelerinin, şehrin doğusuna taze kan pompalayacak yatırımlar olduğunu vurgulayarak, işi sadece kamulaştırmayla sınırlı tutmadıklarına dikkati çekerek, “Büyükşehir Belediyesi olarak şehrin doğusunu sadece ıslah etmiyor, aynı zamanda yeniden imar ve inşa ediyoruz. Çok değil, önümüzdeki birkaç yıl içerisinde şehrin doğusuna öyle bir cazibe kazandıracağız ki, kamu da dahil olmak üzere tüm gözler bu bölgelere çevrilecek. Mahallebaşı, Kongre Caddesi, Karayolları, Dağ Mahallesi, Şehitler, Sanayi ve bu istikametteki bütün yerleşim birimleri, Büyükşehir Belediyesi’nin projeleriyle hayat bulacak.” diye konuştu.
MAHALLEBAŞI ÇALIŞMALARI
Mahallebaşı’nda yapımı büyük bir hızla devam eden Modern Süt ve Süt Ürünleri Çarşısı’nın, bölgeye hatırı sayılır ölçüde bir ticari hareketlilik kazandıracağının altını çizen Başkan Küçükler, “Şehrin doğusunda son derece modern bir semt garajı kazandırdık. Şükrüpaşa Semt Garajı, Türkiye’de birçok ilin şehirlerarası otobüs terminallerinden bile çok daha lüks ve modern bir yapıya sahip. Yine kentimizin doğusunda hayata geçireceğimiz çok yönlü kullanım imkanına sahip alt ve üstgeçit projelerimiz olacak. Erzurum’un doğusunu yeniden imar ve inşa ederken, en küçük ayrıntıyı bile atlamayacağız. Ulaşımdan çevre düzenlemesine, altyapı hizmetlerinden sosyal yaşam alanlarına kadar her türlü ihtiyacı göz önünde tutacak, şehrin batısının istifade ettiği her türlü belediye hizmetinden şehrin doğusunu da faydalandıracağız” şeklinde konuştu.

 
‘OECD 30 yılda, biz 8 yılda yaptık’
 
DATAE damızlık hayvan satacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çığlık, mazlumların sesi olacak
Parlamentolararası Birlik(PAB) 125.Genel Kurul Toplantısına katılmak üzere ...
Bakan Yardımcısı Ceylan Doğu turunda
Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, ilk resmi ziyaretini Bingöl'e yaptı.
'Küçük yanlışlar şehirleri köy yapar'
Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, imar konusunda çok hassas davrandıklarını ...
 
Belediyecilikte AK vizyonu seçtiler
2 MHP, 1 SP ve bir bağımsız Belediye Başkanı AK Partili oldu.Erzurum'da ...
İstanbulkapı yaya geçitleri yenilendi
Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin andezit seferberliği, Orgeneral Selahattin ...
Cengiz'den sert tepki
Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, Ilıca Termal Tesislerinde fuhuş ...
 
Protokol krizinde, fatura şirkete çıktı
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından düzenlenen Doğu Anadolu ...
Yıldırım’dan Ovit müjdesi
2. Karayolu Ulusal Kongresi’nde konuşan Ulaştırma Bakanı Yıldırım, tünel ...
Şair Albayrak’tan sitem
Narman ilçesinde hurdacılık yapan Selim Albayrak, Başbakan Recep Tayyip ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri