Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
HABERLER>GUNCEL
11 Temmuz 2011 Pazartesi - 00:20

‘Kerkük’ten Erzurum’a Kültür Hilali’

Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, “Erbil'siz, Süleymaniyesiz, Musulsuz, Halepsiz, Rakkas'ız, Urfa olmaz. Urfa doğu ile batıyı Mezopotamya'yı bağlayan, kucaklayan ve bağdaştıran bir şehir. Dolayısıyla Urfa Kürdü ile, Türkü ile Arabıyla da aynı duygu ve düşünceyle insani değerle tanıtan bir şehir. Urfa Bereket hilalinin kilit taşı noktasındadır. Çekseniz bereket hilali çöker. Urfa, Tebriz'den başlayıp, Elazığ, Erzurum gibi şehirler ininde kültür hilalinin de içinde. Bu ilin valisi olmak benim adıma onur vericidir.”dedi.

‘Kerkük’ten Erzurum’a Kültür Hilali’

ŞANLIURFA (İHA) –
Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, “Erbil'siz, Süleymaniyesiz, Musulsuz, Halepsiz, Rakkas'ız, Urfa olmaz. Urfa doğu ile batıyı Mezopotamya'yı bağlayan, kucaklayan ve bağdaştıran bir şehir. Dolayısıyla Urfa Kürdü ile, Türkü ile Arabıyla da aynı duygu ve düşünceyle insani değerle tanıtan bir şehir. Urfa Bereket hilalinin kilit taşı noktasındadır. Çekseniz bereket hilali çöker. Urfa, Tebriz'den başlayıp, Elazığ, Erzurum gibi şehirler ininde kültür hilalinin de içinde. Bu ilin valisi olmak benim adıma onur vericidir.”dedi.
Şanlıurfa'da 3 gün sürecek olan Urfa Kerkük Hasret Giderecek programı ilahilerle başladı.
Grup Dergah ve Kerkük İlahi grubunun konseri izleyenleri coşturdu. Şanlıurfa Balıklı göl Açıkhava tiyatrosunda gerçekleştirilen programa Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, Doç.Dr. Mehmet Çelik, Urfa Kerkük Dayanışma Platformu üyesi, İşadamı Hüseyin Büyükfırat, Kerküklü Yazar Şemsettin Küzeci ile Kerkük'ten davetliler katıldı.
Büyükfırat ailesinin ev sahipliğini yaptığı gecede konuşan Hüseyin Büyükfırat bu bölge halkını ayırmaktan kimseye yarar getirmeyeceğine değinerek, "Biz birleştirmek istiyoruz. Sadece Urfa-Kerkük değil, bölgede bulunan diğer illerinde ortak değerleri bizim ortak değerlerimiz. O değerleri birlikte paylaşmak için buradayız" dedi.
2011 yılı Ocak ayında Kerkük'ü ziyaret ettiğini belirten Büyükfırat, "Kerküklü kardeşlerimizin bizimle ortak değerleri olduğunu gördüm. Orada Şemsettin Küzeci ile birlikte böyle bir platform kurmak ve ortak değerlerin kaybolmaması için çalışma yapmak istedik. İlk olarak biz davet ettik. Onlarda bizi kırmayıp Şanlıurfa'ya geldiler. Önümüzdeki yıllarda bu birlik ve beraberliği daha ileriye götürmek istiyoruz. Tüm katılanlara teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Kerküklü Yazar Şemsettin Küzeci ise Şanlıurfa'da sıcak karşılandıklarını ifade ederek, "Biz iki toplumun ortak yönlerini burada tanıtacağız. Bu platformun temelini biz kurduk fakat herkesin bu platforma destek çıkmasını istiyoruz" diye konuştu.
Bu toprakların asli unsurlarının yeniden bir araya geldiğini dile getiren Doç. Dr. Mehmet Çelik ise "Burada bir insan buluşması yapıyoruz. Kürdü, Türkü, Arabı yani bu toprakların asli unsurları yeniden bir araya geliyor. Zaten insanlar arasında bir problem yoktur. Paradigmalar arasında problem olur, İnsanlar maalesef bir çok zaman bundan dolay zarar görür. Zulüm göçebedir, bir gün göçer gider, asıl olan insanlıktır. O Baki'dir. Biz Urfa ile Kerkük'ün kardeş olduğunu zaten biliyoruz. Bir Kürtle, Türkün,
Arabın arasında hiçbir zaman problem olmaz." dedi. Hazreti Ali'nin bir sözüne değinen Doç. Dr. Çelik "Hazreti Ali diyor ki, Hepimiz hilkaten kardeşiz bir kısmımız dindaşız. Hilkaten kardeş olmak dindaş olmaktan daha önemlidir." dedi.
VALİ OKUTAN’IN BETİMLEMESİ
Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan ise Programa katkılarından dolayı Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk'e teşekkür ederek "Tüm dinlere kaynak olan Hazreti İbrahim'in mekanından başlayan bu güzel etkinliğe ev sahipliğini yapmak çok önemli. Bu kutsal mekandaki etkinlik büyüyerek devam edecektir. Dünya Batısıyla doğusuyla yüksek gerilimler yaşıyor. Bizim gerilimlere, bizim coğrafyamızın, bizim medeniyetimizi söyleyeceği sözler var. Bu medeniyeti tanımak için Urfa'yı görmek ve keşfetmek gerekir. Bu meşaleyi tekrar yakmak gerekir. Tarihte olduğu gibi, tekrar, doğuya batıya bütün insanlık alemine, barışı, huzuru, zenginliği buradan tattırmak gerekecek. Urfa'yı iyi tanıyabilmek için de Urfa ile özdeş Urfa'yı tamamlayan şehirleri de tanımak icap eder. Erbil'siz, Süleymaniyesiz, Musulsuz, Halepsiz, Rakkas'ız, Urfa olmaz. Urfa doğu ile batıyı Mezopotamya'yı bağlayan, kucaklayan ve bağdaştıran bir şehir. Dolayısıyla Urfa Kürdü ile, Türkü ile Arabıyla da aynı duygu ve düşünceyle insani değerle tanıtan bir şehir. Urfa Bereket hilalinin kilit taşı noktasındadır. Çekseniz bereket hilali çöker. Urfa, Tebriz'den başlayıp, Elazığ, Erzurum gibi şehirler ininde kültür hilalinin de içinde. Bu ilin valisi olmak benim adıma onur vericidir. Huzurunuzda, bu etkinliğe katkı sağlayanlara teşekkür ederim. Biz bir orkestrayız, Biz o orkestra içindeki enstrümantaller, akordunu bozmadan orkestrada yer almalı. Biz geçmişte bunu yaptık. Bundan sonrada bunu yapabiliriz. O orkestra bizim duygularımızı ritimlerimizi söylemeli. Ülke TV'nin Genel Yayın Yönetmeni Hasan Hoca'yı da anmak ve teşekkür etmek istiyorum" dedi.
Program Kur'an-ı Kerim ile başladı. Kerkük mevlithanları tarafından okunan mevlit ve ilahilerin seslendirildiği gece, Grup Dergah'ın ilahi ve gazelleri ile devam etti.

 
Kırıkkale’de A.Ü buluşması
 
Sağlıkta son buluş
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DOSİAD’dan Bilgi Kirliliği Uyarısı
İnternet ortamında Erzurum’la ilgili bilgi kirliliğine değinen Doğu Anadolu ...
Erzurum 33 dereceyi görecek
Tüm yurtta etkili olan sıcak havanın Erzurum’da da vatandaşlara zor anlar ...
Merkezi vaaz sistemi kaldırılacak
Merkezi vaaz sisteminin kaldırılması için çalışmalar yürüttüklerini kaydeden ...
 
Tarihi köprü kurtarılacak
Palandöken ilçesine bağlı Toparlak Köyü’nde bulunan ve adeta harabeye ...
Kadınlardan HES protestosu
Tortum ilçesine bağlı Pehlivanlı beldesinde hidroelektrik santraline (HES) ...
Baro Yasta
Erzurum'da 5. kattaki bürosundan düşerek yaşamını yitiren Erzurum Barosu'nun ...
 
Kazazede şoför gözyaşlarıyla uğurlandı
Kars'ta meydana gelen kazada hayatını kaybeden ambulans şoförü Kalip Gelekçi, ...
Yerel Medya Antakya'da buluştu
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin Konrad Adenauer Vakfı ile 14 yıldır sürdürdüğü ...
Şükrü Paşa Semt garajı hizmete girdi
Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Şükrüpaşa Semt Garajı, ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri