Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
26 Temmuz 2011 Salı - 06:34

Kızılay bağış aracına kavuştu

Kızılay Doğu Anadolu Bölge Kan Merkezi’nin de artık kendisine ait bir ‘kan bağışı otobüsü’ oldu. Geçtiğimiz günlerde teslim alınan otobüste, 3 yatak ve nakil için tasarlanmış özel kan dolapları bulunuyor.

Kızılay bağış aracına kavuştu

ERZURUM(GHA) – Kızılay Doğu Anadolu Bölge Kan Merkezi’nin de artık kendisine ait bir ‘kan bağışı otobüsü’ oldu. Geçtiğimiz günlerde teslim alınan otobüste, 3 yatak ve nakil için tasarlanmış özel kan dolapları bulunuyor.
Kızılay Doğu Anadolu Bölge Kan Merkezi Müdürlüğü, bundan böyle hem ilçelere, hem de bölge illerine yönelik kan bağışı seferleri düzenleyebilecek. Kızılay tarafından Erzurum’a kalıcı olarak gönderilen kan bağışı otobüsü sayesinde mecbur kalınmadıkça bağış çadırı da kurulmayacak. Tam donanımlı bağış otobüsü, Ramazan ayı boyunca her gün bir caminin önünde konuşlandırılacak.
Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Kızılay Doğu Anadolu Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Serdal Ucuz, Kızılay tarafından kan bağışı hizmetlerinde kullanılmak üzere Erzurum’a kalıcı bir bağış otobüsü gönderildiğini bildirdi. Doktor, hemşire ve sürücüsüyle birlikte 4 kişilik ekiple kan bağışı seferlerine çıkacak olan otobüsü Ramazan ayıyla birlikte hizmete sokacaklarını belirten Ucuz, “Ramazan ayında sabit kan bağışı çadırlarımız olmayacak. Çünkü Cumhuriyet Caddesi’nde kurduğumuz Kan Alma Birimi, gece saat 24.00’e kadar hizmet verecek. Gezici kan bağışı aracımızla bizler de her gün ayrı bir noktada konuşlanacak ve vatandaşlarımızdan kan bağışı toplayacağız.” dedi. İftardan sonra başlayacak olan gezici bağış çalışmaları için halkın yoğun olarak gittiği camilerin tercih edileceğini kaydeden Serdal Ucuz, “Erzurum’da Yaz mevsimi de olsa akşamları serin oluyor. Bu bakımdan vatandaşlarımızı da sıkıntıya sokmamak için kan bağışlarını klimalı ve tam donanımlı seyyar aracımızda kabul edeceğiz. 3 yatak kapasiteli otobüsümüzde vatandaşların izlemesi için televizyon imkanından tutun da, nakil için kan dolapları bile bulunuyor.” diye konuştu.
UCUZ’DAN VATANDAŞA KAN BAĞIŞI ÇAĞRISI…
Öte yandan Kızılay Doğu Anadolu Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Serdal Ucuz, Ramazan ayında başlatacakların kan bağışı öncesinde vatandaşlara çağrıda bulunmayı da ihmal etmedi.
Ucuz, kan bağışının hem sağlık, hem de manevi açıdan büyük faydalarının bulunduğunu belirterek, “Kan vermek, kemik iliğinin yağlanmasını önleyip kan yapımını canlı tutmakta, verilen kanın yerine yeni kan hücreleri geldiği için insan kendini dinç ve canlı hissetmekte, kandaki yağ oranını düşürmekte, kalp krizi ihtimalini azaltmakta, baş ağrısı, stres, yüksek tansiyon, yorgunluk gibi rahatsızlıkların giderilmesinde çok büyük katkı sağlamaktadır. En önemlisi de trafik kazasında yaralanan kimsenin, kan uyuşmazlığı olan bir bebeğin, kana ihtiyacı olan kişinin sizin verdiğiniz kanla kurtulmasının size verdiği manevi duygu ise, çok farklı bir duygudur. Bu nedenle Erzurum halkını, Ramazan ayında da kan bağışında bulunmaya bekliyoruz.” dedi.
 

 
Kartal’da 23 Temmuz Coşkusu
 
Ramazan denetimleri başladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurumlu Kuzuun’u şifaya kavuşturdular
Kalbinde doğuştan iki delik olduğunu Manisa'da 6 ay önce tesadüfen gittiği ...
Erzurum, acil sağlık hizmetlerinde marka
Erzurum’da ambulans sirenleri Yaz mevsiminde özellikle kalp krizi ve tansiyon ...
Göğüs Hastanesinde çağdaş atılım
Erzurum Nihat Kitapçı Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nde ‘Yoğun Bakım’ gururu ...
 
Ağız sağlığında dernek yaklaşımı
Erzurum’da “Oral Diagnoz ve Maksillofasiyal Radyoloji Derneği” kuruldu. ...
Yılmaz’dan ağız sağlığı uyarısı
Kadınlar, estetik kaygılarından dolayı ağız ve diş bakımlarına erkeklerden ...
Seyyarlardan çevre duyarlılığı
Erzurum Seyyar Satıcılar Odası Başkanı İskender Aktepe, semt pazarlarından ...
 
Aras’ta balık bereketi
Aras Nehri Erzurum Pasinlerli balıkçıların yüzünü güldürmeye devam ediyor.
Erzurumlu Ailenin gurbet dramı
Bursa'da oyun oynarken otomobilin altında kalan 4 yaşındaki Betül'ün 9 ...
Ilıca’da TOKİ’yle gelen değişim
Aziziye Belediyesi’nin önemli projelerinden biri olan kentsel dönüşüm ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri