Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurumspor iç saha yenilmezlik serisini sürdürdü
Erzurumspor iç saha yenilmezlik serisini sürdürdü
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
Oltu 'merhamet'i konuştu
Oltu 'merhamet'i konuştu
Tarımda Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Projesi
Tarımda Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Projesi
 ER-VAK kadın komisyonundan eğitime destek
 ER-VAK kadın komisyonundan eğitime destek
HABERLER>GUNCEL
15 Haziran 2012 Cuma - 06:02

Koçak 779, Yıldırım 427

Atatürk Üniversitesi’nin 16. rektör seçimi sonuçlandı. Oyların yüzde 34.2’sini Yıldırım alırken, Koçak’a verilen oy oranı yüzde 62.4 oldu.

Koçak 779, Yıldırım 427

AHMET AKBUĞA
ERZURUM (İHA) - Atatürk Üniversitesi’nin 16. rektör seçimi sonuçlandı. İki adayın yarıştığı seçimlerde halen bu görevi sürdüren Prof. Dr. Hikmet Koçak’a 779 oy kullanıldı. İkinci aday Prof. Dr. Ömer Selim Yıldırım ise 427 oy aldı. Rektör Koçak’la Yıldırım arasında 352 oy fark oluştu.
Atatürk Üniversitesi’nin akademik kadroları 16. rektörü seçmek üzere bugün sabah saat 09.00’da Kültür Merkezi’nde sandık başına gittiler. Akşam saat 17.00’da sona eren seçimde akademisyenler Prof. Dr. Hikmet Koçak ve Prof. Dr. Ömer Selim Yıldırım için oy kullandılar.
Seçime bin 313 akademisyenden bin 256’sı katılarak oy kullandı. Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak 779 oy alırken Prof. Dr. Ömer Selim Yıldırım da 427 oy aldı. Seçimlerde 14 geçersiz, 28 de boş oy kullanıldı.
Rektör seçiminin Sandık Kurulu Üyeliği’ni Prof. Dr. Ahmet Berhan Yılmaz, Doç. Dr. Mustafa Sözbilir ve Yrd. Doç. Dr. Recai Kızıltunç yaptı.
Sandık Kurulu Başkanı Prof. Dr. Berhan Yılmaz, seçim sonuçlarını açıkladıktan sonra yaptığı kısa konuşmada, sonuçların her iki aday için hayırlı olmasını diledi.
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak ise, akademisyenlere teşekkür etti. Seçimin Atatürk Üniversitesi’ne yakışır bir atmosferde ve demokratik bir olgunluk içinde gerçekleştirildiğini ifade eden Koçak, “Her üç arkadaşımızdan ikisi bizi tercih etmiştir. Öncelikli onlara bize gösterdikleri teveccüh için teşekkür ediyorum. Biz büyük bir camiayız ve bir aileyiz. Bu sonuç görev yolunun ilk basamağı. Daha iki süreç var. İnşallah görev bize tevdi edilirse hazırladığımız projeler bir bir gerçekleştirilecektir” dedi.
“Dört yıl boyunca yaptıklarımız üniversitemizin daha iyi bir noktaya gelmesi içindi” diyen Koçak, yapılan hizmetlerin bir ekip ruhuyla gerçekleştirildiğini anımsatarak, çalışma arkadaşlarına ve idari personele de teşekkür etti.

 
Koçak önde
 
‘Gurbet hasrettir’
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ejder tepesi-2 16 Haziran 2012 Cumartesi 11:44

Türkiye'den 41 üniversite içerisinde daha dün açılan 100.Yıl,Balıkesir, S.Demirel, 18 Mart,Afyon,A.Menderes üniversiteleri var da köklü Atatürk Üniversitesi NEDEN YOK ? Cevap versene.Övündüğünüz 400 Prof. bir o kadar da Doç. neden bir Nobel Ödülü alamadılar? Hadi cevap versene.Biz bunlara bakarız.Yoksa bürokrasi işlerine değil.Ama bu dört yılda aldıklarında liyakat,bilgi,çalışkanlık yerine belli biz meşrebin insanlarını bu üniversitenin makam ve mevkilerine doldurmadılar mı? İşte bu yaptıklarının hakkını yememek lazım.İşte her şey ortada.Daha nasıl bu dört yılda başarılı oldu diyorsunuz? Sizin hiç mi insafınız yoktur? Dünyadaki ilk 500 Ar-Ge sıralamasında,Türkiye'den 20 üniversite içerisinde neden köklü Atatürk Üniversitesi yok? NEDEN, NEDEN? Üniversite olarak asli görevde sıfır.Ama saltanatta,saltanatı kullanıp yaşamada, saadet zinciri ve aile albümü oluşturma da 100 üzerinden 100.Ey gidi yüce Atam! Başın kaldır da Üniversitene bir bak. Bilimde esamesi bile yok.Vaaaaaaah...

Yorumu oyla      6      4  
ejder tepesi-1 16 Haziran 2012 Cumartesi 11:20

Gerek Mökkem Dadaş gerek Hoşgörü'ye Hoşgörü gerekse Yavuz Erkan Kardeşlerime çok teşekkür ediyorum.Hele Hoşgörüy'e Hoşgörü rumuzlu Kardeşim ger çeği çok güzel yazmış.Hoşgörü rumuzlu arkadaş,Sayın Koçak'ın dört yıllık yaptığı dediğiniz mutad işler.Bırakın bu bürokrasi işlerini de siz üniversite olarak yapması gerekenleri hele bir sayınız bakalım.O havadan-sudan şeyleri bıakın da yapması gereken asli işlerine bakınız.Mesela bu dört yılda,Atatürk Üniversitesi,dünyanın bırakın 100,200'ü ilk 500 üniversitesi içerisine girdi mi hayır!Arkadaşımız URAP'a dahi girmediği ni çok güzel yazmış.Peki bu dört yılda; üniversite olarak yapması gereken bilim, bilim,teknolojide ne yaptı hiç?Ürettiği projeler var mı yok? Bir icatı var mı yok? Dünya üniversiteleri patent sayısında aldığı kaç patent var hiç,hiç. Yeni icat ve keşifleriyle yüksek katma değer üretebildi mi yok,yok? Dünya Üniversiteleri perfonmans sıralamalarını ölçen "VEBOMETRİK" sıralamasında, dünyanın 3000 üniversitesi içerisinde

Yorumu oyla      6      4  
Yavuz Erkan 16 Haziran 2012 Cumartesi 05:15

Bu Hikmet Koçak ve ekibine uyarıdır aslında, kendilerine çeki düzen versinler diye...çünkü üniversitede ki akademisyenlerin 3 te 1 inden fazlası demek ki memnun olmamış ve bu rakam 200 civarı tahmin ediliyordu... Allah hayırlı etsin... Mökkem dadaş sana da teşekkürler her kimsen...hoşgörüde adı gibi değilmiş azcık hoşgörü ya hu...

Yorumu oyla      6      4  
Hoşgörü'ye Öngörü 15 Haziran 2012 Cuma 18:13

ikinci defa seçime giren hangi rektör rekor kırmadı? ikincisi başarıya gelince, bak URAP'ın geçen yıl açıkladığı sonuçlara bak: aynen yazıyorum:Hollanda'daki Leiden Üniversitesi'nce açıklanan 'dünyanın en iyi 500 üniversitesi' arasında Türkiye'den 6 üniversite girdi. İlk 500'e girebilen üniversitelerin Hacettepe, ODTÜ, Ankara, Ege, İstanbul ve Gazi üniversiteleri olduğunu kaydeden ODTÜ Enformatik Enstitüsü bünyesinde oluşturulan URAP Laboratuvarları Başkanı Prof. Dr. Akbulut, geçen yıl ilk 500'de yer alan İstanbul Teknik Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesinin bu yılki ilk 500 arasına giremediğini belirtti.İlk 500'e giren Hacettepe, ODTÜ, Ankara, Ege, İstanbul ve Gazi üniversiteleri, oluşturulan 25 listenin tümünde de yer buldu." bu haber 2011'in ekim ayında yayımlandı. öyle atıp tutmak yok. Ha bu demek değilki Koçak iyi rektör değildir, ama gerçekleri de saklamamak lazım.

Yorumu oyla      6      4  
hoşgörü 15 Haziran 2012 Cuma 18:00

Sevgili Mökkem dadaş, isminde de belli ki Sayın Yıldırım'ın bu seçimlerde temsil ettiği Dünya görüşünün ve siyasi görüşün bir ferdisin. Madem Mökkem Dadaşsın harbi ol, Sayın Koçak'ın ne gibi hayırlı olmayan hizmetler yaptığını sırala ve ondan sonra Yıldırım'ın hayırlı olacak hizmetlerinden bahset. Bir önceki seçim de iki yüzün biraz üzerinde oy alan Sayın Koçak, bu seçimlerde 779 oy alarak rekor kırmıştır. Seçim esnasında özellikle sayın Yıldırım'a destek olduklarını düşünen bazı tipler oy kaybettirdi haberiniz bile yok. Kulaktan kulağa konuşmalar, fiskoslar, sert ve bir siyasi düşünceyi temsil eden saç sakal BIYIK, İnsanların tercihine saygı duyuyor, Sayın Yıldırım'ı gönülden tebrik ediyorum. Sayın Koçak teammüler gereği bir dört yıl daha hizmetlerine devam edecektir. Rabbim hiç bir kimseyi utandırmasın, utanacağı iş yaptırmasın rızasına nail kılsın. Sevgi, saygı ve hoşgörü dileklerimle.

Yorumu oyla      6      4  
Adaletli 15 Haziran 2012 Cuma 17:43

Olması gereken olmuş hayırlı olsun

Yorumu oyla      6      4  
ejder tepesi 15 Haziran 2012 Cuma 16:29

Bir değişiklik olmalıydı***Hayırlı olsun.

Yorumu oyla      6      4  
Mökkem Dadaş 15 Haziran 2012 Cuma 13:41

Dünya görüşümüz uymasada sayın yıldırım'ın kazanmasını arzu ederdim. Gerçekten üniversite ve erzurum için hayırlı hizmetler yapacak kapasitede bir insandır. Neyse hayırlı olsun

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Koçak önde
Atatürk Üniversitesinde bugün yapılan rektörlük seçimleri tamamlandı. ...
Onur’dan Kongre binası tepkisi
CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, Erzurum Kongresi'nin yapıldığı kongre ...
Orakçı okul yaptıracak
Hayırsever işadamı Vehbi Orakçı, doğduğu ilçeye 4 derslikli ilköğretim okulu yaptıracak.
 
A.Ü’de seçim heyecanı başladı
Atatürk Üniversitesi akademisyenleri 16. rektörü seçmek üzere sandık başına ...
ERVAK kermesi gelenekselleşti
Erzurum Kalkınma Vakfı (ERVAK) üyeleri tarafından yardıma muhtaç aileler ...
HSYK Kararnamesi açıklandı
Kararnameyle Erzurum’da görev yapan 32 savcı ve hakim başka illere atanırken, ...
 
Emniyet’ten pasaport uyarısı
Erzurum Emniyet Müdürlüğü pasaport alacak vatandaşların, yurt dışı seyahatlerinden ...
Ülker'e veda...
Ülker Grubu'nun kurucusu ve Onursal Başkanı Sabri Ülker son yolculuğuna ...
Genç MÜSİAD’tan dönüşüm kutlaması
Erzurum Genç Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Yönetimi Aziziye ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri