Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
Oltu 'merhamet'i konuştu
Oltu 'merhamet'i konuştu
Tarımda Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Projesi
Tarımda Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Projesi
 ER-VAK kadın komisyonundan eğitime destek
 ER-VAK kadın komisyonundan eğitime destek
Şehit polisler mevlitle anıldı
Şehit polisler mevlitle anıldı
HABERLER>SİYASET
14 Ağustos 2012 Salı - 07:23

Köy mahallelere duble yol

Yakutiye Belediyesi köy ve köy mahallelere duble yollar yapıyor.Belediye Başkanı Ali Korkut, köy yollarının genişletilerek çift şerite dönüştürüldüğünü, dolguların ardından sıcak asfalt atılarak uzun ömürlü yolların yapılacağını söyledi. Yakutiye Belediyesi, Tortum yolu üzerinde yaklaşık 167 kilometre uzunluğunda köy ve bağlantı yolu yapıyor.

Köy mahallelere duble yol

ERZURUM (İHA) - Yakutiye Belediyesi köy ve köy mahallelere duble yollar yapıyor.Belediye Başkanı Ali Korkut, köy yollarının genişletilerek çift şerite dönüştürüldüğünü, dolguların ardından sıcak asfalt atılarak uzun ömürlü yolların yapılacağını söyledi. Yakutiye Belediyesi, Tortum yolu üzerinde yaklaşık 167 kilometre uzunluğunda köy ve bağlantı yolu yapıyor.
Yakutiye Belediyesi, kendisine bağlı mahalle/köyler ile köy yolları için yoğun bir çalışma yürütüyor. Ramazan ayıyla birlikte Tortum yolu üzerindeki sol yana düşen köyler için yol genişletme çalışması yaptıklarını belirten Belediye Başkanı Ali Korkut, Güzelova, Yolgeçti, Yeşilyayla, Muratgeldi,Gülpınar, Kırmızıtaş köyleri için çalışmaların sürdüğünü belirtti. Korkut, adeta duble yol genişliğine kavuşan köy yollarının, yapılan dolguların ardından sıcak karışımla bitirileceğini söyledi. Ali Korkut, “Dumlu bölgesi olarak ifade ettiğimiz ve çalışma programımız içerisinde yer alan köyler, mahalleler ve mahalle köyler için ciddi mesai hazırlığındayız. Güzelova, Yolgeçti, Yeşilyayla, Muratgeldi,Gülpınar, Kırmızıtaş köyleri için yol genişletme çalışması yapıldı. Ardından bu yollar için dolgu malzemesi, sıkıştırma çalışmaları yapıldı. Bu çalışmalar belirli bir süreç içerisinde sürdürülüyor. Son olarak sıcak karışımla uzun ömürlü yollar yapmış olacağız. Yıllarca kullanılacak bu yollar için genişletme çalışması yaptık. Duble köy yolu inşa ediyoruz” dedi.
Ali Korkut, Yakutiye sınırları içerisinde yer alan, Tortum yolunun her iki yanındaki köy, mahahle/köy yollarının yapımıyla Dumlu mahallesinin asfalt sorununu bu sezon bitireceklerini ifade etti. Korkut, “İşimiz çok kolay değil, sonuçta bir ilçe belediyesiyiz. Ama Allah’ın izniyle her işin altından kalkıyoruz. Dumlu içerisinde ve çevresinde yer alan köy, mahalle/köylerde de asfalt çalışması yapacağız. Bu sezon Tortum yolu üzerinde bulunan köy, mahallelerimizde yol adına sorun kalmayacak. Bu çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Yeni sezona, belediye olarak çok fazla iş bırakmadan gireceğiz” şeklinde konuştu.

 
Pasinler’de kaza: 4 yaralı
 
Mahallede toplu iftar
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
misafir 14 Ağustos 2012 Salı 14:53

Sayın Ali Korkut, Tortum yolundaki köylere zaten devlet duble yol yapmış.Sadece bir ya da iki kilometre yolyaparak siz bağlantı yapmışsınız. Acaba duble yol çalışması söğütlü,özbek,kümbet,yarımca,mördülük,sakalıkesik, mahallelerine/köylerine ne zaman gelecek.

Yorumu oyla      6      4  
ejder tepesi 14 Ağustos 2012 Salı 09:11

Sayın Başkan,şehir merkezi;izbe,köhne, yıkık,virane perişan bir şekilde, Yakutiye'de yollar asfaltsız,kırık dökük,yamalı,fırınlarda,pastahanelerde, lokantalarda temizlik denetimleri hemen hemen yok,esnaf dükkanı yaya kaldırımına dökmüş,zaten fiyat kontrolü hiç yok.Fakir-fukara,garip-gureba, ihtiyaç sahipleri çok fazla. Düşünebiliyormusunuz,geçende Ramazan'ın 24. gününde,4 çocuklu bir ailenin evine daha ev girmediğini öğrendim.Kahroldum. Siz önce,köy haline gelmiş, bu şehir merkezini halledin,sonra Köy Mahallelere gidin.Bırakın lütfen bu işgüzarlığı da planlı,programlı hizmet yapın.Bırakın bu gösterişleri.İnşâAllah,bu yazılanları belki duyarsınız.Selamlar.

Yorumu oyla      6      4  
şükrüpaşalı 14 Ağustos 2012 Salı 08:04

HİZMETLER İÇİN SAĞOLSUNLAR ŞÜKRÜPAŞA GÜNAY MARKETTEN AŞAĞI NE YOL VAR NEDE KALDIRIM BİRAZDA BURALARA BAKILIRSA İYİOLUR KIŞ GELMEDEN OKULLAR AÇILACAK ŞÜKRÜPAŞA MAHALLESİ ALT TARAFTA YENİ YAPILAN KOOP.ARASI HİÇ ASFALT YOK RİCA EDİYORUZ OKULLAR AÇILMADAN YAPILSIN SAYGILARIMLA

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ÇOKAB vizyon büyüttü
Çoruh Havzası Kalkınma Birliği (ÇOKAB) Erzurum ve Artvin’den sonra Bayburt ...
Aydın gündemi değerlendirdi
Saadet Partisi Erzurum İl Başkanlığı’nca düzenlenen iftar yemeğine katılan ...
Sendikacılar iftarda buluştu
Demiryol-İş Sendikası Şube Başkanı ve Türk-İş İl Temsilcisi Yusuf Gökçan, ...
 
Baba Reis Orhon unutulmadı
Rize eski belediye başkanlarından Ekrem Orhon vefatının 29. yıldönümünde ...
Hilalkentpark’ta yoğun tempo
Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Erzurum’a ikinci mesire alanı olarak ...
Hem veda, hem teşekkür
Erzurum İl Genel Meclisi Başkanı Bülent Taşkesenligil, Erzurum İl Özel ...
 
Aziziye Meclisi iftarda buluştu
Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, meclis üyeleri ve personelle iftar ...
‘Erdoğan bir Dünya Lideri’
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Sarıkamış’ta yaptığı konuşmada “Bugün ...
‘Türkiye’yi kıskananlar var’
Türkiye’deki barış ve huzur ortamını bozmak isteyenler olduğunu ifade ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri