Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
U16 Millî Takımı Erzurum’da toplanacak
U16 Millî Takımı Erzurum’da toplanacak
Erzurum ülke ortalamasını geçti
Erzurum ülke ortalamasını geçti
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ETÜ’nün çevre dostluğu tescillendi
ETÜ’nün çevre dostluğu tescillendi
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
HABERLER>SİYASET
16 Nisan 2013 Salı - 17:33

Küçükler’den Kutlu Doğum mesajı

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, yayınladığı kutlu doğum haftası mesajında, Hz. Peygamber’in getirdiği ilahi mesaja çağımızın her zamankinden daha çok ihtiyacı olduğunu vurguladı

Küçükler’den Kutlu Doğum mesajı

ERZURUM (İHA) - Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, yayınladığı kutlu doğum haftası mesajında, Hz. Peygamber’in getirdiği ilahi mesaja çağımızın her zamankinden daha çok ihtiyacı olduğunu anımsatarak, “Hz. Peygamber (sav), 365 gün hayatımızda yer almalıdır” dedi.
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yirmi yıldan beri geleneksel olarak gerçekleştirilen Kutlu Doğum Haftasının bu yıl ki temasının ‘Hz. Peygamber ve İnsan Onuru’ olduğunu ifade eden Başkan Küçükler, mesajında şu değerlendirmelere yer verdi:
“Allah’ın varlığına inanan insanlar için iki hayat vardır: Dünya ve Ahret hayatı. Her iki dünyanın mutlu bir şekilde yaşanması, Kuran’ın ve Hz. Peygamber’in gerçek anlamda bilinmesi ve İslam’ın bireysel ve toplumsal hayatta yaşanmasıyla mümkün olabilir.
Hazreti Peygamber, Allah’tan aldığı vahiyle putlara tapan, insan hak ve özgürlüklerini ayaklar altına almış ‘cahiliye’ denilen bir çağı yaşayan topluma aydınlığa çıkması için yol gösterip rehberlik etmiştir. Kuran, insanın şerefli, hür bir varlık olarak, mal, can ve ırz emniyetine sahip yaratıldığını bildirir. Hz. Peygamber’den önceki döneme baktığımızda insanın ‘insan’ olarak yaratılıştan gelen doğal haklarından mahrum bırakıldığını görüyoruz. Hür olarak yaratılan insanların bir kısmı temel insan haklarından yoksun köle olarak kullanılıyordu. Kız çocukları canlı canlı toprağa gömülebiliyor, kabileler arasında kanlı savaşlar ve talanlar yaşanıyor, insanlar putlara tapıyordu. Piyasalar ise, tefeciliğin, faizli sistemin etkisi altındaydı. İnsan onuru ve emeği ayaklar altında çiğneniyordu.
‘Kuran rahmetinin elçisi’ olarak gönderilen Hz. Peygamber (sav), yirmi üç yılda bu karanlıklar çağını tamamen yıktı ve insanın eline kayıp onurunu yeniden verdi. Onun yaşadığı günlerde efendi ile köle aynı hukuka sahip eşit iki insan oldular. Kadın ve çocuklar insan muamelesi gördü. Piyasalar faizin, tefeciliğin elinden kurtarıldı. Ahlak ve adalet her yanda güneş gibi etkisini gösterdi. Putlar yıkıldı ve tek olan Allah Teâlâ’ya ibadet edilmeye başlandı. İnsan onurunu yok eden içki, kumar, fuhuş bataklıkları kurutuldu.
Hz. Peygamber (sav)’i, mesajlarını, sünnetini, ahlakını öğrenmek, uygulamak ve sorumlu olduğumuz insanlara öğretmek kişisel ve toplumsal sorumluluğumuzdur. Onu sadece doğum günlerinde anmakla yetinmemeliyiz. Hz. Peygamber (sav), 365 gün hayatımızda yer almalıdır. Allah’ın son peygamberi bütün insanlığa gönderilmiştir. Kıyamete kadar başka bir uyarıcı gelmeyecektir. Resulullah’ın Veda Hutbesinde bize yaptığı mesajı hatırlatarak ifadelerime son vermek istiyorum:
‘Ey insanlar! Şunu iyi bilin ki, ben de sizin gibi fâni bir insanım. Yakında Rabbimin elçisi Azrail bana da gelecek ve ben O’nun davetine uyup aranızdan ayrılacağım. Ancak benden sonra sapmamanız için, size iki kıymetli emanet bırakıyorum: Biri, insanı doğru yola ileten bir rehber ve ışık kaynağı olan Allah’ın Kitabı Kur’an’dır. Ona var gücünüzle, sımsıkı sarılın! Kur’an’ı okuyup manasını anlamaya çalışın, üzerinde tefekkür edin ve hayatınızın her alanında onun hükümlerini uygulayın. Kur’an’ı anlamaya çalışırken de, onun en güzel tefsiri ve pratik hayata yansıması olan Sünneti kendinize temel ölçü edinin.”
 

 
MÜSİAD Viyana Kapısında
 
Palandöken 3’üncü Lig’de
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
KAMU-SEN’den emekli maaşı tepkisi
Türkiye Kamu-Sen Erzurum İl Temsilciliği’nce devlet memurlarının çalışırken ...
Palandöken’den 1001 Sünnet Şöleni
Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Kayakyolu’nda belediye tarafından ...
'O, en büyük örnek'
Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla ...
 
Eski terminale yeni çehre
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ile MNG Holding CEO'su ...
Bulutlar’dan istişare turu
Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Hüseyin Avni Ulaş Mahallesi’nde ...
Dar gelirli ailelere yardım
Yakutiye Belediyesi, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve diğer yardım ...
 
Yılmaz partililerine seslendi
AK Parti Erzurum Milletvekili Adnan Yılmaz, Nisan ayı İl Danışma Meclisi ...
Gözütok’tan kutlu doğum mesajı
Büyük Birlik Partisi (BBP) Erzurum İl Başkanı Yener Gözütok, Kutlu Doğum ...
AK Parti’de Baro ağırlaması
AK Parti Erzurum Kadın Kolları, Erzurum Barosu’na kayıtlı kadın avukatları ağırladı.
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri