Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
HABERLER>SİYASET
8 Ocak 2014 Çarşamba - 01:27

MHP adayları destek turunda

İHSAN KUMRU-Milliyetçi Hareket Partisi Yakutiye Belediye Başkanı adayı Nurullah Özkılıç, Palandöken Belediye Başkan adayı Ahmet Kazanç ve Aziziye Belediye Başkan adayı Murat Resuloğlu İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Erzurum Şube Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ferhat Bingöl ve yönetimini ziyaret etti.

MHP adayları destek turunda

~~Milliyetçi Hareket Partisi Yakutiye Belediye Başkanı adayı Nurullah Özkılıç,  Palandöken Belediye Başkan adayı Ahmet Kazanç ve Aziziye Belediye Başkan adayı Murat Resuloğlu  İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Erzurum Şube Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ferhat Bingöl ve yönetimini ziyaret etti.
İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Erzurum Şube Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ferhat Bingöl, İnşaat Mühendisleri Odasının çalışmaları hakkında bilgiler verdi.
Bingöl, “  İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Genel Merkezimiz 1954 yılında kurulurken, İnşaat Mühendisleri Odası Erzurum Şube Başkanlığı ise 1992 yılında hizmete açılmıştır. Türkiye genelinde  26 şube ve yüz bin üyemiz bulunurken Erzurum’da ise bin üyemiz var. İnşaat Mühendisleri Odasının amaçları, kamunun ve ülkenin yararları, mesleğin gelişmesi, meslek mensuplarının şeref ve onur, yetki ve çıkarlarını korumak bakımından gerekli görülen tüm çalışmalarda bulunmaktır.İnşaat Mühendisliği alanındaki gelişmeleri ülke çıkarlarına uygun bir biçimde yaygınlaştırmaya çalışmak, gerekirse ülke dışındaki ilgili meslek örgütleriyle ilişki kurmak, üyelerinin okul sonrası eğitimine önem vermek, teorik ve pratik olarak bilgi birikimlerini artırma çabasına girmek.İnşaat Mühendisliği öğreniminin ülkenin gereksinimine göre geliştirilmesini ve örgütlenmesini gerçekleştirmek için ilgili bakanlıklar ve kuruluşlarla ilişki kurmak, gerekirse ortak çalışma yapmak.İnşaat Mühendisliği ile ilgili yasa, kararname, şartname ve yönetmeliklerin hazırlanma sürecinde etkin katılım ve bu doğrultuda ilgili kamu ve akademik kurumlarla işbirliği içinde bulunmak. Ülke koşullarına uygun teknoloji ve ham madde kullanarak inşaat malzemesi üretiminin sağlanması doğrultusunda çaba sarf etmek, ülkemizde üretilen yapı malzemelerinin standartlarının yapılması konusunda katkıda bulunmak, üretilen yapı malzemelerinin ilgili standartlara uygunluğunu denetlemek amacı ile kalite kontrolü uygulamasını yapmak, gerekirse bu konuda ilgili kamu kuruluşları ve üniversitelerle ortak çalışma yapmak.Halkın barınma sorununu kamu eliyle çözümü doğrultusunda, bölgelerin sosyo-ekonomik yapısına uygun, yapı tiplerinin geliştirilmesi ve üretimlerini sağlanması için kamu kuruluşlarına öneri götürmek, gerekirse ortak çalışma yapmak.Yapı üretiminin projelere uygunluğunu denetlemek, üretimin iş güvenliği ve işçi sağlığı kurallarına uygun olarak gerçekleşmesini sağlamak amacıyla gerekli girimlerde bulunmak.İmar ve ihale yasalarının ülke ve kamu çıkarları doğrultusunda günün koşullarına uygun olarak yeniden düzenlenmesi için kamu kuruluşlarına öneri götürmek. Bütün bu amaçların gerçekleştirilmesi sürecinde oda ve üye ilişkilerinin sağlıklı bir şeklide yürütülmesi amacı ile yurt düzeyinde Şube ve Temsilcilikler kurmak, mesleki denetim görevlileri atamak.İnşaat ihalelerinde sözleşme ve şartname yazılı teknik kadroların tam olarak kurulmasını sağlamak, yetki ve sorumluluklarını belirleyen çalışmaları ve inşaat Mühendisliği ile ilgili yardımcı teknik eleman kadrosunun yetiştirilmesi için ilgili kuruluşlarla işbirliği yapmak İnşaat Mühendislerinin sorunlarını ve bu sorunların çözüm alternatiflerinin üretilmesi gerekir. “ dedi
Aziziye Belediye Başkan adayı Murat Resuloğlu , İnşaat Mühendisleri Odasından destek istedi. Resuloğlu, “Bizim belediyecilik anlayışımızda ortak akıl var. Sorunları sıkıntıları birlikte tartışıp çözümünü de birlikte şekillendireceğiz. Bölge ayrımı yapmadan en ücra köye hizmeti götürme anlamında gayret edeceğiz. Seçilmemiz halinde tertemiz pırıl pırıl bir Erzurum sunacağız" dedi.

 

 
Bir yandan pahalılık, diğer yandan soğuk
 
Tasarımda Erzurum farkı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Dadaş Ali 8 Ocak 2014 Çarşamba 15:32

MHP'de dikkati çeken bir acayiplik var. İl başkanı niye adaylarla birlikte görüntü vermiyor.Şimşek Akpınar gizli başkan mı?Öyle olduğu söyleniyor.Kamil Aydın niye sadece Şimşek Beyle dolaşıyor. Dört adayın bir arada resmini gören var mı?

Yorumu oyla      7      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sekmen, Genç Girişimcilerle projelerini paylaştı
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkan ...
Çerkezköy’de dadaş dayanışması
AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayları Faruk Korkmaz, Hanifi ...
Meclis’te geri sayım
MAHMUT AKDAĞ-2013 Mart ayından sonra Büyükşehir Yasası gereği görevini ...
 
CHP’den dayanışma etkinliği
Cumhuriyet Halk Partisi Yakutiye İlçe Başkanlığı’nca dayanışma yemeği düzenlendi.
Yavilioğlu taksi şoförü olunca..
TRT Haber’de her hafta yayınlanan “ Meclis Taksi” programında buz kez ...
Kantar güven tazeledi
İhsan KUMRU-Erzurum Sıhhi Su, Kaloriferciler Tesisatçılar ve Doğalgaz ...
 
BBP Palandöken adayını açıkladı
Büyük Birlik Partisi (BBP) Erzurum İl Başkanı Yener Gözütok Palandöken ...
Resuloğlu projelerini vatandaşlarla paylaştı
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Aziziye Belediye Başkan Adayı Murat Resuloğlu ...
‘Bakan Ala Gururumuz’
1920’den beri Oltulu birisinin kabine görev almadığını belirten Oltulular, ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri