Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kutlu: 'Oyuncularımı kutluyorum'
Kutlu: 'Oyuncularımı kutluyorum'
Altıparmak: ‘Erzurumspor'u tebrik ediyorum’
Altıparmak: ‘Erzurumspor'u tebrik ediyorum’
Erzurumspor iç saha yenilmezlik serisini sürdürdü
Erzurumspor iç saha yenilmezlik serisini sürdürdü
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
Oltu 'merhamet'i konuştu
Oltu 'merhamet'i konuştu
HABERLER>ASAYİŞ
18 Şubat 2016 Perşembe - 06:38

MHP'den terörle mücadeleye destek

EMRE GÜNEŞ-Yazıcı, Hükümetin PYD’yi vurma kararının doğru olduğunu ifade ederek, hükümetin kararlı bir şekilde, çözüme ulaştıracak bir şekilde bu adımı atmaya devam etmesi gerektiğini söyledi.

MHP den terörle mücadeleye destek

Milliyetçi Hareket Partisi olarak hükümete terörle mücadelede destek verdiklerini vurgulayan MHP İl Başkanı Bülent Yazıcı, “Hükümetin PYD vurma kararı doğrudur. O kararı almasını Milliyetçi Hareket Partisi olarak biz destekliyoruz. Kararlı bir şekilde, çözüme ulaştıracak bir şekilde yapıyorsa bu adımından geri atmamalıdır. PYD eşittir PKK’dır. Bizim için terör örgütüdür. Ancak zamanında biz bunları dile getirmiştik, söylemiştik. Çözüm süreci altında Güneydoğuda askeri, polisi geri çeker boşaltırsan onlarda yollara bomba döşer üzerine asfalt dökerler. Silah yığınağı yaparlar. Sonrada biz kandırıldık derler kurtulmaya çalışırlar. Keşke ilk başta bunların önlemi alınsaydı da bugün işte Sur ’da, Cizre’de şehit vermeseydik” dedi

Ülkemizdeki terörün bir an önce bitmesini istediklerini ifade eden Yazıcı, “Terörün bitmesini çok istiyoruz. Kalıcı bir şekilde terörün gücü bitecek. Yandaşları da bitmeli. Başta meclisten başlanmalı. Bizim vatanımızın milli varlığını milli birliğini bölmeye çalışan bu amaçla hareket eden meclis çatısı altında olsun resmi kurumlarda olsun herkesin bir şekilde cezalandırılması gerekiyor. Devlet bu konuda katı bir adım atmalı. Hükümet bu noktada cezasını en ağır şekilde uygulamalı. Daha önceden dilimiz yok dediler konuşabiliyorlar, televizyonumuz yok dediler konuşabiliyorlar. Van’daki Hakkâri’deki hava alanı Erzurum’da yok. Ne istiyorsunuz siz arkadaşlar Devlet istiyorlar. Devlet isteyene devlet, devletçi yüzünü göstermeli. Biz bu toprakları kolay almadık. Analar ağlamasın diye ülkeyi bu hale getirdiler. Çanakkale de analarımız ağlamasaydı biz şuan Türkiye Cumhuriyeti değildik. Terör örgütünün cezası bellidir. Cezada indirme, af gibi şeyler söz konusu olmamalı ki onlardan gelen nesle kötü örnek teşkil etmemeli ” dedi.

“KARA HAREKÂTI MECLİS ONAYI ALINMADAN YAPILAMAZ”

Gündemde olan kara harekâtı ile ilgili konuşan İl Başkanı Yazıcı,” Türkiye Devleti Türk milleti adına yönetilmelidir. Devlet adamları da mensup olduğu millete samimiyetle hizmet etmektedir. Kara harekâtı belli bir meclis vardır. Meclis onayı alınmadan yapılamaz” şeklinde konuştu. Yazıcı, Erzurum ve MHP tabanı Türkmen dağına milli dava olarak bakıyor mu sorusuna şu yanıtı verdi; “Bizim tuba mülkümüz çok geniş aslında. Yani sadece Türkiye’de yaşayan Türk milleti olarak değil. Aynı şekilde Arakan ’da yaşayan Türk milleti içinde böyledir. Türkmen Dağı da aynı şekilde öyledir veya Almanya’da yaşayan, Amerika’da yaşayan Türklerin sıkıntısı bizim sıkıntımızdır. Çinlilerin oradaki Türkmenlere yaptıkları zulmü görmeyip burada Kobani’ye ağlamak aymazlıktır. Yani sen Kobani için gözyaşı dökeceksin, Kobani için selam göndereceksin, onlar için bir şeyler yapmaya çalışacaksın, soydaşlarımız Türkmen dağında, Arakan ‘da diri diri yakılacak, öldürülecek bunlara sessiz kalacaksın. Böyle bir şey yok. Yapılacak olan bir şey varsa hepsine yapılmalı. Müslümanların, Kürtlerin ıstıraplarına çare bulmamız gerekir. Ama bir kısmını ayırıp sadece belli bir kısmına çözüm bulmak doğru bir davranış değildir” ifadesini kullandı.

“YARDIMLAR ÇOK KAPSAMLI DEĞİL”

Türkmen dağında mücadele eden kardeşlerimize ülkü ocakları genel merkezinin elinden geldiğince yardım ettiğini belirten Bülent Yazıcı, “Bizim bu yardımlarımız teşkilat olarak yapılan yardımlar. Çok kapsamlı değil tabi ki” dedi. Yazıcı, Türkmenlerin kendilerini savunabilmeleri için Türkiye’nin silah gücü varsa bu yardımı yapması gerektiğini ifade ederek, “Silah gücünüz varsa Türkmenlere silah gönderin. Oradaki Türkmenlerde kendilerini savunsunlar. Onların silah gücü yok ki. Filistin’dekiler taşla, sopayla, bıçakla nasıl mücadele ediyorsa Türkmen dağındakilerde aynı şekilde mücadele ediyor” diye konuştu.

 
205 terörist etkisiz hale getirildi
 
Davutoğlu’ndan Yeni Anayasa Çağrısı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
205 terörist etkisiz hale getirildi
Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Diyarbakır Sur’da devam ...
Kuzen cinayetinde müebbet hapis istendi
Erzurum'da kız meselesi yüzünden çıkan kavgada kuzenini bıçaklayarak öldüren ...
2 terörist etkisiz hale getirildi
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Diyarbakır’ın Sur ilçesinde devam eden ...
 
Sahte mühendise 13 yıl 6 ay hapis
Kendini 'inşat mühendisi' olarak tanıtarak inşaat firmalarını dolandırmaya ...
Muş’ta terör operasyonu
Muş’ta, eylem hazırlığı yapan terör örgütü PKK’nın gençlik yapılanması ...
6 terörist etkisiz hale getirildi
Genelkurmay Başkanlığı, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde devam eden operasyonda ...
 
Mehmetçik kar kış dinlemiyor
Bingöl, Burdur ve KKTC'deki güvenlik güçleri, terörle mücadele operasyonunun ...
Etkisiz hale getirilen terörist sayısı 196'ya çıktı
Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Diyarbakır’ın Sur ilçesinde güvenlik güçlerinin ...
Emniyetten uyuşturucu operasyonu
Erzurum'da bir kişi, vücuduna sararak gizlediği 1 kilo eroinle yakalandı.
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri