Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
448 gıda işletmesi denetlendi
448 gıda işletmesi denetlendi
Cirit maçlarında nefes kesen anlar
Cirit maçlarında nefes kesen anlar
Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 - Yeni Malatyaspor: 1
Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 - Yeni Malatyaspor: 1
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
HABERLER>EKONOMİ
24 Haziran 2011 Cuma - 09:20

MÜSİAD Bölge Toplantısı sonuç bildirgesi açıklandı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) 2. Bölgesel Malatya İstişare toplantısının sonuç bildirgesinde,"Seçim tüm Türkiye'de olduğu gibi, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde de olumlu bir hava oluşturmuştur" denildi.

MÜSİAD Bölge Toplantısı sonuç bildirgesi açıklandı

ERZURUM gazetesi
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) 2. Bölgesel Malatya İstişare toplantısının sonuç bildirgesinde,"Seçim tüm Türkiye'de olduğu gibi, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde de olumlu bir hava oluşturmuştur" denildi.
MÜSİAD Malatya Şubesi'nin ev sahipliğinde, Van, Şanlıurfa, Elazığ, Diyarbakır, Batman ve Mardin Şube Başkanlarının yanı sıra, MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan'ın katıldığı MÜSİAD 2. Bölgesel Malatya İstişare toplantısının sonuç bildirgesinde,
"1. 12 Haziran 2011 genel seçimleri, daha önce Şanlıurfa'da yapılan 1.Bölgesel İstişare Toplantısında da temenni edildiği şekilde, ülkemizde huzur ve istikrarın devamı yönünde tecelli edecek bir şekilde sonuçlanmıştır. Bu netice, tüm Türkiye'de olduğu gibi, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde de olumlu bir hava oluşturmuş, ileriye yönelik olarak güvenin artmasına vesile olmuş ve son yıllarda başlayan kamu ve özel sektör yatırımlarının devam edeceği şeklinde yorumlanmıştır. “ ifadesine yer verildi.
4’ÜNCÜ TEŞVİK BÖLGESİ
Bildirgede, Erzurum’un da aralarında bulunduğu 4.teşvik bölgesi içerisinde yer alan illerde ciddi bir yatırım süreci başlatıldığına işaret edilerek şunlar kaydedildi: “ Seçimler sonrası oluşacak yeni hükümetle Türkiye'de yeni bir atılım hamlesi oluşacağı gerçeğinden hareketle, önümüzdeki dört yıllık istikrar ortamının sürmesi beklentisi ile birlikte, altyapı yatırımlarının artarak devam etmesi muhtemeldir. Hem bölge altyapı kalitesinin artması, hem de bölge insanının yatırıma teşvik edilmesi için kamu özel sektör işbirliği (PPP) modeli yatırım modeli olarak düşünülmelidir. Bölgedeki genç nüfusun değerlendirilmesi ve eğitilmesi hususunda, üniversitelerin etkisi oldukça önemlidir. Yıllarca birbirinden ayrı kalan üniversite ve sanayi, yeni dönemdeki vizyon ile biz iş dünyası temsilcilerini umutlandırmıştır. Özellikle KOBİ'lerin teknoloji üretebilme ve geliştirebilme konusunda bölgedeki üniversitelere büyük görev düşmektedir. İşsizlik, bölgedeki yatırım alan ve almayan farklı illerde, farklı niteliktedir. Özellikle Malatya, komşu illerden işçi bulamazsa, kayısı toplamasını dahi yapamamaktadır. Bu şekilde bir yandan vasıfsız işçi bulmada dahi sıkıntı çekilen bölgede, diğer yandan artan yatırımlar nedeniyle, genelde ileriye dönük temel sorun, işsizlik değil, mesleksizliktir. Bu noktada, gerek meslek eğitim sisteminin makro düzeyde bir düzenlemeyle etkinleştirilmesi gerekse bir mesleği olmayan ve çalışma arzusu güden gençlerin meslek kazanmalarına yönelik projelerin hayata geçirilmesi eylem planlarının başında yer almalıdır".
 

 
Karakaplan ‘Özgün Yazılım’ı anlattı
 
Türkçe'nin nabzı Erzurum'da atıyor..
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Arıcılığa bilimsel boyut
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğrencilerine, bal arıları ve kovanlar ...
Süt üreticileri ‘Birlik’ oluşturdu
Yakutiye Tarım Müdürlüğü, ilçede süt üretimini geliştirmek ve yaygınlaştırmak ...
Bu düşüş, hayırlı düşüş
Erzurum’da protestolu senet sayısı mayıs ayı bazında son yedi yılın en ...
 
MÜSİAD önerisi gündem oluşturdu
MÜSİAD Erzurum Şubesi’nin, Türk Hava Yolları (THY) tarafından Erzurum ...
ERGİAD tarıma yoğunlaştı
Erzurum Girişimci İşadamları Derneği (ERGİAD) bünyesinde oluşturulan Tarım, ...
Girişimcilikte örnek atılım
Erzurum Narman’da uygulamalı girişimcilik eğitimi projesine katılan genç ...
 
Erzurum toprağına bor takviyesi
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi, projeden projeye koşuyor. Ulusal ...
Bakırcılık sanatı modern dünyaya açılıyor
Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yürütülen “Erzincan Bakır ...
Poyraz’dan dolandırıcı uyarısı
Erzurum Vergi Dairesi Başkanı Yunus Poyraz, mükelleflere ‘dolandırıcı’ ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri