Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
29 Haziran 2011 Çarşamba - 09:18

Medical sektöründe darboğaz

Doğu Anadolu Medikalciler Derneği Başkanı Şenol Kara, Erzurum’da sektörün giderek küçüldüğünü söyledi. Kara, “Bölgelere açılamıyoruz, çünkü ithalat firmalar önümüzü kesiyor. Biz de Erzurum’da kendi yağımızla kavrulmaya çalışıyoruz. Ama artık takatimiz kalmadı.” dedi.

Medical sektöründe darboğaz

ERZURUM(GHA) – Doğu Anadolu Medikalciler Derneği Başkanı Şenol Kara, Erzurum’da sektörün giderek küçüldüğünü söyledi. Kara, “Bölgelere açılamıyoruz, çünkü ithalat firmalar önümüzü kesiyor. Biz de Erzurum’da kendi yağımızla kavrulmaya çalışıyoruz. Ama artık takatimiz kalmadı.” dedi.
Erzurum’da medikal sektörü sıkıntılı günler geçiriyor. Şehirde faaliyet gösteren medikal bayileri, ithalatçı firmalara bağlı olarak iş yaptıkları için bölgelere açılamazken, Erzurum’da birçok meslek mensubunun ise, iş bırakmak zorunda kaldığı bildirildi. Doğu Anadolu Medikalciler Derneği Başkanı Şenol Kara, Erzurum’daki medikal sektörünün, Batı illerine göre çok daha dezavantajlı konumda olduğunu söyledi. İlde ve bölgede medikal ürünlerin üretimine yönelik herhangi bir faaliyetin bulunmaması nedeniyle sektör çalışanlarının ithalatçı ya da üretici firmalara bağlı olarak faaliyet gösterebildiklerini anlatan Başkan Kara, “Başka bölgelere açılmaya kalksak, yolumuza ithalatçı ve üreticiler çıkıyor. Çünkü ürünün ilk elden alıcıya ulaştırılmasıyla aracı firmalar tarafından ulaştırılması aynı şeyler değil. Bizim maliyet sorunumuz var; bu yüzden ürün pazarlama sürecinde maalesef tercih edilen taraf biz olmuyoruz.” diye konuştu.
Başkan Şenol Kara, medikal sektörünün batıda her geçen gün biraz daha geliştiğini ve büyüdüğünü vurgulayarak, aynı sektörün Erzurum’da ise giderek küçüldüğünü ifade etti. Kara, durumun bu noktaya varmasında mevsimsel faktörlerin de büyük rol oynadığını dile getirerek, “Erzurum’da yaz mevsimiyle kış mevsimi arasındaki talep farkı uçurumlar kadar. Medikal sektörünün en hareketli olduğu aylar Aralık, Ocak ve Şubat ayları. En durgun aylarımız ise, Haziran ve Temmuz ayları. Bunda yaz tatilinin büyük rolü var, hekimlerin tatile çıkmalarının ve insanların tedavilerini ertelemelerinin de rolü var.” ifadelerini kullandı.
KAMU KURUM VE KURULUŞLARINA DESTEK ÇAĞRISI
Öte yandan Doğu Anadolu Medikalciler Derneği’nin, Erzurum’daki sektörün sorunlarıyla mücadele noktasında tüm gücünü kullandığını vurgulayan Başkan Kara, atılan adımlardan sonuç alınabilmesi için yasal düzenlemelerin de gerektiğini belirterek, “Kamu kurum ve kuruluşlarından almamız gereken ‘hak ediş’ ücretleri, geciktiriliyor. Bu da ayrı bir sorunumuz. Ödemeler zamanında yapılmadığı için çark dönmüyor, dönmediği gibi, yaptığımız işin bir anlamı da kalmıyor.” ifadelerini kullandı.
Erzurum’daki hastaneler başta olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşlarından bu konuda destek ve yardım beklediklerini ifade eden Başkan Şenol Kara, bir sektörün göz göre tükenmesine izin verilmemesini çağrısında bulundu. Kara, “Zamanında önlem alınsaydı, belki böyle bir durum yaşanmayacaktı. Eğer bu konuda gereken adımlar atılmazsa, sağlık sektörünün önemli bir kolu olan medikal sektörü de; büsbütün perişan olacak.” ifadelerini kullandı.

 
Aile içi şiddet, çocukları olumsuz etkiliyor
 
Erzurum’a ‘Özel’ destek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aile içi şiddet, çocukları olumsuz etkiliyor
Aile içinde şiddetin, çocuklar üzerinde yıkıcı etkiler bıraktığı bildirildi. ...
Gıda denetimleri artırıldı
Gıda kontrol ve toplu tüketim yerlerini denetleme yetkisinin ilçe tarım ...
Hava ambulansı can kurtardı
Boğa’nın boynuz darbelerine hedef olarak kaburgaları kırılan vatandaş ...
 
Tarım çalışanından merhamet örneği
Erzurum Tarım İl Müdürlüğü'nde güvenlik görevlisi olarak çalışan 42 yaşındaki ...
Sülük tedavisine bilimsel yaklaşım
Çeşitli damar ve dolaşım sistemi hastalıklarının tedavisine yardımcı olduğuna ...
Şifa hekimlerine duacı oldular
Kulak zarının büyük bir kısmı delik olan 6 yaşındaki Edanur Şimşek, Erzurum ...
 
Deliçermik’te şifa arıyorlar
Erzurum’da yılın her mevsiminde büyük ilgi gören Köprüköy ilçesindeki ...
Sağlıkta dönüşüm sürecek
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "benim kanaatime göre Sağlık Bakanlığı, eğitim ...
Şapla etkin mücadele sürdürülecek
Erzurum Tarım İl Müdürü Mustafa Altun, Oltu ve Şenkaya ilçelerinde görülen ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri