Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 - Yeni Malatyaspor: 1
Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 - Yeni Malatyaspor: 1
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Aziziye'ye kapalı semt pazarı ve otopark yatırımı
Aziziye'ye kapalı semt pazarı ve otopark yatırımı
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
 ‘1'inci Türk Dünyası Yazarlar Buluşması'
 ‘1'inci Türk Dünyası Yazarlar Buluşması'
HABERLER>GUNCEL
14 Eylül 2011 Çarşamba - 07:54

Sakarya Zaferi milli coşkuyla kutlandı

Sakarya Zaferi'nin 90. yıldönümü dolayısıyla Sakarya Meydan Muharebesi'nin gerçekleştiği Sakarya Vadisi'nde bulunan Duatepe'de bir tören düzenlendi.

Sakarya Zaferi milli coşkuyla kutlandı

MUAMMER TAN-BERKAN ERGİN (İHA) - Sakarya Zaferi'nin 90. yıldönümü dolayısıyla Duatepe'deki Şehitler Anıtı'nda tören düzenlendi.
Sakarya Zaferi'nin 90. yıldönümü dolayısıyla Sakarya Meydan Muharebesi'nin gerçekleştiği Sakarya Vadisi'nde bulunan Duatepe'de bir tören düzenlendi. Törene TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Murat Bilgel, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Hasan Kemal Yardımcı, Ankara Garnizonunda görevli
generaller, subay, astsubay, muharip gaziler ile çok sayıda vatandaş katıldı.
ŞEHİTLER ANITINA ÇELENK
Törene katılan protokol ve diğer katılımcılar, tören alanına gelişlerinde, tarihi bölük askerleriyle, ellerinde Türk bayrakları bulunan Polatlı Belediyesi Spor Kulübü Yaz Okulu öğrencilerinin oluşturdukları koridorun içinden yürüyerek geçtiler. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından TBMM Başkanı Çiçek ve Orgeneral Özel ve MSB Bakan Yardımcısı Yardımcı Duatepe Şehitleri Anıtı'na ayrı ayrı çelenk bıraktılar.
ZAFER YENİDEN CANLANDIRILDI
Çiçek ve diğer protokolün tören alanında yerlerini almasının ardından Prof Dr. Neşe Özden günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı. Özden, Sakarya Savaşı ile savunma savaşının bittiğini belirterek, "Bu savaş ile artık stratejik taarruz ön plana geçmiştir. Sakarya Savaşı çok sayıda subay kaybı yaşandığı için 'subay savaşı' olarak da nitelendirilmektedir" diye konuştu.
Daha sonra Topçu ve Füze Okulu personeli tarafından Sakarya Zaferi'nin canlandırma eşliğinde bir sunumu yapıldı. Canlandırma esnasında ilk kez zaferin Yunan cephesi de aktarılarak Yunanlı komutanların savaş boyunca izledikleri strateji, Yunan askeri kıyafetli Türk personel tarafından anlatıldı. Topçu ve Füze Okulu personelinin zafere ilişkin canlandırmadaki yüksek performansı, başta protokol olmak üzere Duatepe'yi dolduran yüzlerce vatandaş tarafından coşkuyla alkışlandı.
Tören, Kara Kuvvetleri hava unsurları ile Türk hava Kuvvetlerine bağlı F-16 ve F-4 savaş uçaklarının geçişleri ile sona erdi. Tören sonunda Polatlı Belediye Başkanı Yakup Çelik, Meclis Başkanı Çiçek ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel'e 'Şükran Beratı' takdim etti.
SAKARYA ZAFERİ MESAJI
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Sakarya Zaferi'nin, büyük moral yaratarak kurtuluş umutlarını artırdığını, tüm dünyaya aziz milletin vatan sevgisiyle neler yapabileceğini bir kez daha ispat ettiğini belirterek, "Bugünlere kolay gelinmemiştir. Bizlere düşen görev, bu vatan için hangi bedelleri ödediğimizi unutmadan birlik ve beraberlik içinde ülkemizi geleceğe taşımak için azim ve kararlılıkla çalışmaktır" dedi.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Sakarya Zaferi'nin yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Türk milletinin Büyük Atatürk önderliğinde yürütülen Kurtuluş Savaşı'nda destansı bir mücadele verdiğini, sürecin her aşamasında önemli kahramanlıklar sergilediğini ifade eden Gül, İstiklal Mücadelesi'nin kritik bir döneminde elde edilen Sakarya Zaferi'nin de milletin hür ve müstakil yaşama kararlılığının emsalsiz bir göstergesi olduğunu kaydetti. Millet iradesinin yegane temsilcisi olan Yüce Meclisin Sakarya MeydanMuharebesi'nden önce Atatürk'e Başkomutanlık yetkisini vererek, savaşın sevk ve idaresinde hayati kararlara imza attığını hatırlatan Gül, mesajında şu ifadelere yer verdi:
"Büyük Atatürk de milletimizin kendine duyduğu güveni boşa çıkarmamış, askeri dehası ve üstün harekat planıyla çok şiddetli çarpışmalara sahne olan bu savaşın kazanılmasında önemli rol oynamıştır. Türk askeri Kurtuluş Savaşı'nın her safhasında olduğu gibi Sakarya'da da inanılmaz bir cesaret ve fedakarlık örneği göstermiştir. Milletimiz cephedeki ordusuna kadını erkeği, genci yaşlısıyla büyük destek vermiştir. Kahraman mehmetçiklerimiz ve cephede onlara her türlü desteği veren milletimiz, vatan söz konusuolduğunda tüm imkansızlıkların üzerinden gelineceğini bir kez daha tüm dünyaya göstermiştir. Sakarya Zaferi'nin ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi, Atatürk'e Mareşal Rütbesi ve Gazi Unvanını vererek, milletimizin Büyük Öndere sevgisini, inancını, takdir ve minnet duygularını en anlamlı şekilde ifade etmiştir. Diplomaside de önemli kazanımlar getiren Sakarya Zaferi, büyük moral yaratarak kurtuluş umutlarını artırmış, tüm dünyaya aziz milletimizin vatan sevgisiyle neler yapabileceğini bir kez daha ispatetmiştir. Bugünlere kolay gelinmemiştir. Bizlere düşen görev, bu vatan için hangi bedelleri ödediğimizi unutmadan birlik ve beraberlik içinde ülkemizi geleceğe taşımak için azim ve kararlılıkla çalışmaktır. Tüm vatandaşlarımızın bu bilinçle üzerine düşeni yerine getireceğinden şüphe duymuyorum. Bu anlamlı günün yıldönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını rahmetle anıyor, vatandaşlarımıza sevgi ve selamlarımı sunuyorum."

 
Ulaşım’da ezber bozan açılım
 
‘İsrail Şirazeden çıktı’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ulaşım’da ezber bozan açılım
Hızlı tren hattı yapımı çalışmalarının Doğu'ya doğru ilerleyeceğini aktaran ...
Erzurum’un her yerinden tarih çıkıyor..
Erzurum Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) ekiplerinin su borularının yenilenmesi ...
HES protestosuna para cezası
Erzurum'un Tortum ilçesinde, yapımı sürdürülen Hidroelektrik Santrali ...
 
Taşkeselioğlu’ndan terör tepkisi
Terör örgütü PKK'nın eğitim kurumlarını hedef alan saldırılarını kınayan ...
Yüreklerde yaşıyor..
Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün "Doğu Cephesi Komutanı" olarak tanınan ...
Katil ayı 13 gündür aranıyor
Erzurum'un İspir ilçesine bağlı Yeşilyurt köyünde 13 gün önce iki kişinin ...
 
Çoruh Nehri'nde ceset bulundu
Erzurum'un İspir ilçesinde balık avlarken Çoruh Nehri'ne düşerek boğulan 1 kişinin cesedi bulundu.
ASİMED israil’i telin etti
ASİMED Başkanı Yrd. Doç. Dr. Eğilmez, İsrail Dışişleri bakanına mektup ...
Memur-Sen anketi açıklandı
Memur-Sen Erzurum’da da gerçekleştirdiği yeni Anayasa çalışmasını sonuçlarını ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri