Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
26 Temmuz 2011 Salı - 06:21

Spor’da gündem: EYOF

2011 Trabzon Avrupa Gençlik Olimpiyatları için Trabzon'a gelen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, dün akşam Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda gerçekleştirilen açılış organizasyonunu ve futbolda şike soruşturmasını değerlendirdi.

Spor’da gündem: EYOF

KURUMLARA GÜVENELİM
Cephanelik Restoran'da bir basın toplantısı düzenleyen Bakan Suat Kılıç, şike operasyonunun siyasi değil hukuki bir süreç olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi: "Şike operasyonu siyasi değil, hukuki bir süreç olarak devam ettirilmektedir. Türkiye'de adalete, yargıya, kurumlara güvenmeyi hepimizin öğrenmesi lazım. Bu süreci şu ya da bu şekilde siyasi kararlarla etkilendirmek, şekillendirmek ya da yönetmek gibi bir hakkımızda yok, yetkimiz de yok. Böyle bir şeyin içerisine girmeyi asla arzu etmeyiz.
Yapılan yayınlarda camiaların incitilmemesine özen gösterilmesi lazım. Çünkü bir konu hukuka intikal etmiş ise ve bir konuyla ilgili karar alma mekanizmaları, karar alma süreçlerine gerekli bütün evraklar, bütün bilgiler, bütün dökümanlar intikal ettirilmiş ise artık o andan itibaren herkesin kurumlara güven duyması lazım."
Görebildiği kadarıyla Türkiye'deki bütün futbol takımlarının yeni sezona yönelik çalışmalarına devam ettiğini anlatan Kılıç, şöyle konuştu: "Hiç kimsenin motivasyon kaybı yaşamadan yeni sezon hazırlıklarına bütün takımların devam etmesi lazım. Ortaya çıkacak olan karar siyasi etkisi altında alınacak bir karar olmayacak. Siyasi bir bağlantı kurulmasın diye biz bu süre zarfında Futbol Federasyonu'nun kritik ziyaret noktasında bile kendilerine randevu vermedik ki onlarda şu an yoğun ve kritik bir sürecin içindeler. Siyasetle verecekleri kararın hiç bir alakası yok. Futbol Federasyonu ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında bir organik bağ söz konusu değil. Dolayısıyla verdikleri kararların ne onama makamıyız ne bozma makamıyız, ne de şu yönde karar alın ya da almayın deme noktasında, etkileme makamıyız. O nedenle bir taraftan bağımsız yargı, bir taraftan Türkiye Futbol Federasyonu kararlarını ortaya koyduğu andan itibaren ne olacağını, nelerin yaşanacağını gelişmelerin hangi çerçevede seyredeceğini biz de sizlerle beraber görmüş olacağız."
TESİSLERİN MALİYETİ
Bakan Kılıç, Avrupa Gençlik Olimpiyatları çerçevesinde Trabzon'a kazandırılan tesislerin maliyetinin 450 milyon TL, konaklama ve ağırlama giderleriyle bu rakamın 510 milyon TL'yi bulduğunu belirtti. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları organizasyonunun açılışını görkemli ve görsel bir şölenle birlikte gerçekleştirdiklerini anlatan Kılıç, sözlerine şöyle devam etti: "11 Gençlik Olimpik Oyunları bu zamana kadar yapılan Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları organizasyonları içerisinde en görkemli en şaşaalı ve en fazla ses getiren organizasyon olmaya hak kazandı. Bu organizasyon süresince emeği geçen herkese teşekkürlerimizi ifade ediyoruz. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları vesilesi ile Trabzon'a kalıcı ve büyük eserler bıraktık. Trabzon esas büyük kazanımı bu iki yıllık süre zarfında Trabzon'da bıraktığımız kalıcı eserler ve yapılar sayesinde görecektir. Trabzon'da bu yapılan tesislerin toplam yatırım maliyeti 450 milyon TL. Organizasyon konaklama giderleri yeme içme giderleri ağırlama giderleri ile birlikte 11 Avrupa Gençlik Olimpik Oyunlarının Trabzon'daki maliyet karşılığı 510 milyon TL. Yarım katrilyonluk bu değer Trabzon'da kalacak, Trabzon halkına emanet edilecek ve Trabzon gençleri bu değerler üzerinden geleceğin şampiyon sporcuları olarak yetişme imkanını yakalamış olacak."
TESİSLERDE MİLLİ SPORCULAR YETİŞECEK
Bu tesislerin faydalanmak için yapıldığını anlatan Kılıç, şunları söyledi: "Yapılan tesisler kullana kullana aşındırma ve eskitmek içindir. Eğer Trabzon'a olimpik yüzme havuzu yaptığımız halde Trabzon'da şampiyon yüzücüler çıkmayacaksa, Trabzon'a atletizm sahaları kazandırdığımız halde Trabzon'dan şampiyon atletler çıkmayacaksa yapılan bu tesisler amacına ulaşmadı ya da ulaşmayacak demektir."
Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nun hazır hale getirilmesi için Trabzonspor kulubüne 3 milyon TL gönderdiklerini, 3 milyon TL daha göndereceklerini ifade eden Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nun 2011-2012 futbol sezonuna hazır haline getirilmesine yönelik Gençlik ve Spor Bakanlığı imkanlarını tümüyle seferber etmiş durumdayız. Hedef Avni Aker Stadyumu'nun uluslararası müsabakalara da cevap verecek ve süper lig başlamadan önce süper ligdeki maç seyir ve oynama kalitesine cevap verebilecek bir standarda kavuşturulabilmesidir. Trabzonspor'a bu anlamda aktaracağımız toplam kaynak miktarı 6 milyon TL'ye ulaşacak."
AKYAZI PROJESİ
Akyazı projesini de değerlendiren Kılıç, Akyazı Projesi konusunda Trabzon halkı ve sivil toplum örgütlerinden destek beklediklerini ifade ederek şunları söyledi: "Akyazı Projesi'ni Trabzon'a mutlak surette kazandırmayı arzu ediyoruz. Sayın Başbakanımız, Akyazı konusundaki kararlılığını net bir şekilde ortaya koydu. Bugüne kadar Akyazı konusunda kat edilen mesafeden geri dönecek değiliz. Ama maalesef Trabzon'da bir sivil toplum örgütünün projenin durdurulması yönünde idare mahkemesine bir talebi oldu. İdari Mahkeme'den yürütmeyi durdurma kararı çıktı. İtirazların ortadan kaldırılmasına yönelik olarak Trabzon'daki Sivil Toplum Örgütleri'nin inisiyatiflerinin de daha hareketli bir şekilde hükümetimizin burada atmayı planladığı kararlı ve hızlı samimi adımlara destek sağlamak üzere daha etkili aktiviteler içerisine girmelerini ben kendilerinden bekliyorum."
HÜKÜMETTEN DESTEK
Akyazı Projesi'nin hükümet olarak arkasında olduklarını anlatan Kılıç, "hatta arkasında değiliz, önündeyiz, öncüsüyüz. Bu işin yapılmasını arzu ediyoruz. Ama Trabzon halkını ve sivil toplum örgütlerini de sayın başbakanımızın ve AK Parti hükümetlerinin Akyazı projesi konusundaki adımlarına destek verir bir çerçeve içerisinde yanımızda görmeyi çok arzu ediyoruz. Burada önemli, büyük adımlar atacağız" dedi.
Bakan Kılıç, Trabzonspor'un UEFA Şampiyonlar Ligi üçüncü ön eleme turunda karşılaşacağı Portekiz'in güçlü ekibi Benfica ile oynayacağı maçı da şöylen fazla ses getiren organizasyon le değerlendirdi: "Gönlümden geçen Trabzonspor'un Benfica'yı aşması, o engeli geçmesi ve milletimizin temsilcisi olarak bir üst tura geçerek Türkiye'nin temsiline imkan bulmasıdır. Katkı sağlamasıdır. Zor bir maç olacaktır ama Trabzonspor'un deneyimi tecrübesi oyun ve oyuncu kalitesi Benfica engelini aşmasına yetecek düzeydedir."

 
Şehit Aksu mevlitle anıldı
 
Trafik denetimleri sıklaştırıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ramazan’ın teması ‘Komşuluk’ olacak
Müsiad Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Cihat Vardan ve üyeleri, Diyanet İşleri ...
“Tarihten ders çıkarmalıyız”
Araştırmacı Tarihçi Cezmi Yurtsever, "Günümüzde özellikle Adana şehir ...
Erzurum Kongresi, Türk Tarihi’nin Dönüm Noktası
23 Temmuz 1919'da başlayan Erzurum Kongresi tam 14 gün sürdü.
 
Maneviyat İklimi Üç Aylar
Dr. Ömer Menekşe/Rabbimizin bize sunduğu en büyük nimetlerden biridir ...
ASİM-DER Dünya çapında örgütleniyor
Iğdır Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİM-DER) Başkanı ...
“Hepimizin tüketim ahlakına ihtiyacı var”
Diyanet Aylık Dergi, Temmuz sayısında “Tüketim Ahlakı” konusunu kapağa ...
 
Dede Korkut Türk Dünyasının Atası
17. Uluslararası Dede Korkut Kültür ve Sanat Şöleni kapsamında, Bayburt ...
Su altında terörü protesto ettiler
Silvan ilçesinde terör saldırısı sonucu 13 askerin şehit edilmesi Fethiye'deki ...
Gakkoşlar bölücüleri lanetledi
Diyarbakır'ın Silvan ilçesi Dolapdere köyü kırsalında 13 askerin şehit ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri