Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
HABERLER>GUNCEL
16 Ocak 2014 Perşembe - 07:21

‘Sulh için duacıyız’

M.AKDAĞ-Mehmet Kırkıncı Hocaefendi hükümet için, 'Tanzimat'tan sonra maharetli bir kadro ilk defa gelmiştir' dedi. Hocaefendi, hükümet ile 'cemaat' arasında sulh için dua ettiğini de söyledi.

‘Sulh için duacıyız’

Mehmet Kırkıncı Hocaefendi hükümet için, 'Tanzimat'tan sonra maharetli bir kadro ilk defa gelmiştir' dedi. Hoca, hükümet ile 'cemaat' arasında sulh için dua ettiğini de söyledi.
Nur Cemaatinin önemli isimlerinden olan Mehmet Kırkıncı Hocaefendi, 'www.mehmedkirkinci.com' internet sitesinde bir insana yakışan hareketin kardeşi, dostu veya akrabasının kusurlarının izalesine çalışmak ve onları kusurlarıyla sevmek olduğunu yazdı. Kırkıncı hocaefendi, 'Risale-i Nur ışığında son hadiselere bakış' başlıklı yazısıyla gündemi değerlendirdi.
BERABERLİĞİN DEVAMI İÇİN
'Risale-i Nur da Kuran'ın manevi bir tefsidir!' diyen Mehmet Kırkıncı Hocaefendi, şu değerlendirmeyi yaptı: 'Son günlerde Hoca Efendi Cemaati ile Hükumet Erkanı arasında meydana gelen kırgınlıklar ve üzücü hadiseler, milletimizi hususen ehl-i hamiyeti derinden yaralamış, bazı kardeşlerimizi meyus edip gelecek adına ümitsizliğe sevk etmiştir. Üzücü hadiselerin ve kırgınlıkların bir an evvel sulhla neticelenmesi, birlik ve beraberliğimizin devamı için sürekli dua ediyorum.'
MENDERES VE ÖZAL'A DA VAR AMA...
Kırkıncı Hocaefendi, hükümet konusunda ise, 'Tanzimat'tan bugüne kadar böyle maharetli bir kadro ilk defa gelmiştir. Rahmetli Adnan Menderes ile Merhum Turgut Özal'ın bu milletin maddi ve manevi terakkisi için yapmış oldukları hizmetlerini şükranla yad ediyoruz. Ancak onların böyle yeteri kadar maharetli bir kadroları yoktu' dedi.

 
Doğu kar bekliyor..
 
Risk Merkezi açıkladı....
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
BURAK 16 Ocak 2014 Perşembe 20:06

Uzun zamandan beri Türkiyemizin gündemini işgal eden dersane,opeasyon,yargı,emniyet ve daha bir çok konular ortaya atıldıktan sonra Türkiyede basın,televizyon ve diğer yayın teşkilatları acaba bu arada millet zamlar altında yaşam savaşı veriyorlar bunlarla ilgili neden bir haber yapmıyorlari çok manidar tabii gündemi böyle şekillendirenlerinde vebali çok büyük ne diyelim Erzurmlu İbrahim Hakkı hazretlerin'Tevfizname şiiri'GÖRELİM MEVLAM NEYLER.........Kim haklı kim haksız elbet hak tecelli edecek ve doğruları göreceğiz

Yorumu oyla      7      4  
misafir 16 Ocak 2014 Perşembe 14:37

hırsızlık diye koca ülke feda olmadı.yolsuzluk yokmu yani varsa elbetteki operasyon yapılır yani hırsızlar akp li olunca ülke fedamı oluyor bu nasıl bir mantık.300 franklık saati ayakkabı kutularını görmezden mi gelelim.savcının ve polisin vazifesi bunları soruşturmaktır.asıl görmezden gelmenin kötü olduğunu anlamıyormusunuz evinize hırsız girse hırsız hapse girmesin diye aldırmazmısınız.yenen para bizim paramız.Atatürkede bir kez daha rahmet okuyorum laikliği getirdiği için.biat edenin mantığı çalışmıyor.biat sadece Allaha ve peygamberine olur.çünkü Allah münezehtir peygamberimizde masum dur.gerisi boştur.ortada zenginleşme varsa dinden başka şeyler varsa oradan ayrılmak gerekir.

Yorumu oyla      10      5  
İş bilenin 16 Ocak 2014 Perşembe 14:09

21.yüzyılda ve herzaman herkesin sahip çıkması gereken TÜRKİYE CUMHURİYET'idir öncelikle Devletimizi yönetenlerin Devlet bilinci ile hareket ettiğine canıgönülden inanıyorum benim merak ettiğim neden geçmişten günümüze kadar cemaatler.şeyhler mollalar,ağalar hala Devletimiz adına kararlar yada yön tayin etmektedirler böyle devlet işlerine karışmada gelinen nokta ortada sizlere sesleniyorum bırakın Hükümetimiz içinde bulunduğu sorunları kendi mecrasında çözecek durumda sizler sadece dualarınızla katkı sağlayın Demokrasinin var olduğu ve meselelerin yargı yolu ve diğer kurumlarında ortak kararı ile halledilecektir

Yorumu oyla      14      6  
Muzaffer dede 16 Ocak 2014 Perşembe 13:07

hocam senide biliriz darbeci kenan evren için yaptığın dua ile fetullah gülenin yaptığı beddua arasında ne fark var !

Yorumu oyla      13      5  
misafir 16 Ocak 2014 Perşembe 12:35

ya bu 100 milyar dolar verisi nasıl hesaplandı siz ekonomiden 15 gün içinde çıkan 100 milyar doların değil ülkemizin dünyanın en büyük ekonomisinin kapısına kilit vurduracak bir büyüklük olduğunu bilmelisiniz verilen (sallanan ) bu rakamın ekonomi yönetimince de asparagas olduğu açıklandı.

Yorumu oyla      10      4  
ülke sevdalısı-b 16 Ocak 2014 Perşembe 10:58

İsraile boyun eğenler , şimdi kendi devletine savaş açtılar.Kendi devletiyle savaşıyorlar.Neden ? Niçin bizim gizli gündemimizi açığa vurdun, niye bizi teşhir ettin diye.Bundan dolayı atağa geçip büyük bir hançerleme operasyonu başlattılar.Kendi menfaatleri için, bu millete 100 milyar dolar zarar verdiler.Maşa olarak kullanılan bu örgüt top yekun taraftarlarıyla ; yalan, iftira, bühtan, gıybet,şantaj, sindirme her ne varsa hepsini devreye aldılar. Müslüman bunları yapar mı hayır? Vatanına ihanet eder mi hayır? Peki darbecilere,teröristlere nasıl dua edilir ki? Selamlar.

Yorumu oyla      10      9  
ülke sevdalısı-a 16 Ocak 2014 Perşembe 10:56

Muhterem Hocam,ne duası,kime dua,devlete meydan okuyup terör estiren bu darbecilere mi dua? Bakınız şu anda,devlete karşı tam bir savaş veriyor bu cemaat.pkk gibi savaş yürütüyor,terörist hareketler yapıyor.Kendi ülkesine karşı savaş veriyor.Bunları pkk da yapıyor..Teröristlere nasıl dua edilir? Zor günlerinde kendilerine el uzatıp yardım edenleri arkadan hançerlediler.Bir devlet bankasının itibarını sıfırladılar.Borsayı çökerttiler.TIR'da silah var deyip devletin çıkarlarını ayaklar altına aldılar.Dev yatırımlarımızı yapan şirketleri hareketsiz hale getirdiler.Nifak tohumları saçıp Müslümanları birbirlerine düşman ettiler.Ellerini çamura batırıp kendilerinden olmayan herkese sürüyorlar.Hırsızlık deyip koca bir ülkeyi feda ettiler.Allah, Peygamber, Müslüman, Din karşıtı olanlarla sırt sırta verip aynı telden çalıyorlar.Bir yerlerden işaret aldılar verilen görevi yerine getiriyorlar. Bir zamanlar tam bir derviş ruhu sergiliyorlardı.Şimdi ise o derviş hali militan bir ruha dönüştü.

Yorumu oyla      10      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Organ Nakil Merkezi Bölge için büyük şans'
Organ naklinin insan hayatındaki önemine vurgu yapan Vali Altıparmak böyle ...
Doğu’da hava sıcaklığı artacak
Erzurum’da hava sıcaklığı artış gösterecek. Gece hava sıcaklığı eksi 8, ...
Oltu köy yolları açıldı
Oltu ilçesinde etkili olan yoğun kar yağışı çok sayıda köy yolunun da ...
 
Emniyet’te Karabörk dönemi başladı
Erzurum Emniyet Müdürlüğüne atanan Kamil Karabörk, bugün göreve başladı.
Çağlayan’a milli görev
Masa Tenisi İl Temsilcisi Ali Durmuş, en sevindirici gelişmenin Antrenör ...
Mevlid Kandiliniz Mübarek olsun
Tüm Okurlarımızın Mevlid Kandili'ni tebrik eder, hayırlara vesile olmasını ...
 
Doğu Türkistan’daki Katliam lanetlendi
Ötüken Dergisi Erzurum İl temsilciliği üyeleri, Çin yönetimi tarafından ...
1001 Hatim’de ‘dua’ya doğru
17 Ocak Cuma günü yapılacak olan hatim duası öncesi Erzurum merkez ve ...
ERİHDER Basın'ı ağırladı
Gazetemiz yazarı Mahmut Akdağ’a 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü hatırası ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri