Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
En kıymetli varlığı babasının İstiklal Madalyası
En kıymetli varlığı babasının İstiklal Madalyası
ATAUNİ’de ortak akıl istişaresi
ATAUNİ’de ortak akıl istişaresi
Erzurum’dan gönderilen 300 kg kaçak et imha edildi
Erzurum’dan gönderilen 300 kg kaçak et imha edildi
U16 Millî Takımı Erzurum’da toplanacak
U16 Millî Takımı Erzurum’da toplanacak
Erzurum ülke ortalamasını geçti
Erzurum ülke ortalamasını geçti
HABERLER>EKONOMİ
5 Mart 2013 Salı - 07:11

TÜFE’de Türkiye rekoru

ÖZEL-Şubat ayında fiyatların aylık bazda en az çıktığı bölge yüzde 0.01’lik artışla Erzurum olurken, Zonguldak Bölgesi yüzde 0.02’lik artışla ikinci sırayı aldı. Erzurum şubat ayları sonuçları bakımından 26 istatistik bölge içinde enflasyonun en düşük olduğu bölge olarak kaydedildi.

TÜFE’de Türkiye rekoru

Şubat ayında fiyatların aylık bazda en az çıktığı bölge yüzde 0.01’lik artışla Erzurum olurken, Zonguldak Bölgesi yüzde 0.02’lik artışla ikinci sırayı aldı. Erzurum şubat ayları sonuçları bakımından 26 istatistik bölge içinde enflasyonun en düşük olduğu bölge olarak kaydedildi.
ŞUBAT AYI VERİLERİ
TÜİK Şubat ayı TÜFE verilerini açıkladı. Erzurum İstatistik Bölgesi’nde, Şubat 2013 döneminde fiyatlar Ocak ayına göre yüzde 0.01 oranında artış kaydetti. Yıllık fiyat artış oranının yüzde 7.54 olarak kaydedildiği TRA1 Erzurum Bölgesi’nde, fiyatlar 9 ayda yüzde 2.59 oranında artarken, 12 aylık ortalamalara göre fiyat değişim oranı da yüzde 10.46 olarak belirlendi.
TÜRKİYE ORTALAMASI VE ERZURUM
TÜİK’in Şubat ayı TÜFE verileri ölçeğinde, Türkiye ortalamasına göre, Erzurum İstatistik Bölgesi’nde enflasyon, aylık bazda yüzde 0.29 oranında düşük çıktı. Erzurum’un TÜFE’si yıllık ölçütte yüzde 0,21, 12 aylık ortalamalara göre fiyat değişim oranında ise yüzde 0.22 oranında yüksek çıkarken, 2 aylık süreçte ise yüzde 0.46 oranında yüksek olarak hesaplandı.
AĞRI BÖLGESİ  
TRA2 Ağrı, Kars, Iğdır, Ardahan istatistik çevresinde aylık bazda fiyatlar yüzde 0.55 oranında artış gösterdi. Bu bölgede yıllık fiyat artış oranı yüzde 7.50, 12 aylık ortalamalara göre değişim oranı ise yüzde 8,89 olarak kaydedildi. Ağrı Bölgesinde fiyatlar Aralık 2012’ye göre de yüzde 2.41 oranında değişim gösterdi.
MALATYA BÖLGESİ TÜFESİ
Malatya istatistik Bölgesi’nde fiyatlar aylık bazda yüzde 0,21 oranında arttı. TÜİK verilerine göre TRB1 Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli İstatistik Bölgesi’nde 2 aylık bazda yüzde 1.70, yıllık bazda yüzde 7.23 oranında fiyat artışı gözlendi. Malatya bölgesinde 12 aylık ortalamalara göre fiyat değişim oranı da yüzde 8,67 olarak belirlendi.
VAN BÖLGESİ TÜFESİ
TÜİK verilerine göre, Şubat 2013 döneminde, TRB2 Van, Muş, Bitlis, Hakkari Bölgesi’nde fiyatlar aylık bazda yüzde 0,43 oranında artış gösterdi. Van bölgesinde 2 aylık enflasyon yüzde 2.11, yıllık enflasyon yüzde 6.56 ölçeğinde belirlenirken, 12 aylık ortalamalara göre fiyat değişim oranını ise yüzde 8.18 düzeyinde gerçekleşti.
EN YÜKSEK ARTIŞ KAYDEDİLEN BÖLGELER
Doğu Anadolu Bölgesi illeri yoğunluklu olan 4 istatistik bölge içinde aylık bazda TÜFE artışının en yüksek çıktığı çevre aylıkta yüzde 0.55, iki aylıkta yüzde 2.41,yıllıkta yüzde 7.50, 12 aylık değişim oranında ise yüzde 8.89 ile  TRA2   (Ağrı, Kars, Iğdır, Ardahan) bölgesi oldu. TRA1 (Erzurum, Erzincan, Bayburt) bölgesi ise Türkiye’de aylık fiyat artışının en az olduğu bölge olarak belirlendi.
TÜKETİCİ FİYATLARI ENDEKSİ, ŞUBAT 2013
Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE)’nde aylık değişim yüzde 0,30 olarak gerçekleşti
TÜFE’de (2003=100 temel yıllı) 2013 yılı Şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 0,30, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde1,95, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7,03 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde8,33 artış gerçekleşti.
AYLIK EN YÜKSEK ARTIŞ GURUBU
Ana harcama grupları itibariyle 2013 yılı Şubat ayında endekste yer alan gruplardan ev eşyasında yüzde 1,01, gıda ve alkolsüz içeceklerde yüzde0,89, alkollü içecekler ve tütünde yüzde 0,83, lokanta ve otellerde yüzde0,49, sağlıkta yüzde 0,43, eğitimde yüzde 0,34, konutta yüzde 0,25, haberleşmede yüzde 0,18 artış, çeşitli mal ve hizmetlerde yüzde 0,18, eğlence ve kültürde yüzde 0,63, giyim ve ayakkabıda yüzde6,36 düşüş gerçekleşti.
YILLIK EN YÜKSEK ARTIŞ
TÜFE’de, bir önceki yılın aynı ayına göre konut (yüzde10,31), lokanta ve oteller (yüzde9,56), çeşitli mal ve hizmetler (yüzde7,98) artışın yüksek olduğu diğer ana harcama grupları oldu. Aylık en yüksek artış yüzde0,96 ile TRC1 (Gaziantep, Adıyaman, Kilis)’de oldu İstatistiki Bölge Birim Sınıflaması (İBBS) Düzey 2’de bulunan 26 bölge içinde, bir önceki yılın Aralık ayına göre en yüksek artış TRC2 (Şanlıurfa, Diyarbakır) (yüzde3,16) bölgesinde, bir önceki yılın aynı ayına göre en yüksek artış TR21 (Tekirdağ, Edirne, Kırklareli) (yüzde7,99) bölgesinde ve on iki aylık ortalamalara göre en yüksek artış TR71 (Kırıkkale, Aksaray, Niğde, Nevşehir, Kırşehir) (yüzde9,03) bölgesinde gerçekleşti.
Şubat 2013’te endekste kapsanan 437 maddeden; 52 maddenin ortalama fiyatlarında değişim olmazken, 241 maddenin ortalama fiyatlarında artış, 144 maddenin ortalama fiyatlarında ise düşüş gerçekleşti.
 

 
'Takım ruhuyla kazandık'
 
7.Inas Dünya Kayak Şampiyonası başlıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Erzurum küçük esnaf şehri'
ÖZEL-Basit Usulde Vergilendirilen faal mükellef sayısı bakımından Erzurum’un ...
Çiftçiler topraklarıyla buluştu
Olur İlçesine bağlı Coşkunlar köyü Kazıkan Mahallesi’nde çiftçiler bahar ...
Ticarette ‘dış açılım’
ÖZEL-Erzurum dış ticarette 2013 yılına yüksek performansla girdi. İl’de ...
 
2013 Köy Yolu envanteri açıklandı
ÖZEL-Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü 2013 yılı Köy Yolları envanterini ...
KUDAKA turizme odaklandı
KUDAKA Danışma Kurulu İstanbul’da Turizm gündemiyle toplandı.
‘Hala battı diyorlar’
Karadayı, “Makro Kent’in ihalesine girdim battı dediler. Yaptım battı ...
 
Besiciye Erzurum kış, Oltu bahar
Oltu’da ağır geçen kış mevsiminin ardından besiciler hayvanların meraya ...
DASİDEF’ten OSB çağrısı
Doğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (DASİDEF) Başkanı ...
ERGİAD’tan Akademik yaklaşım
Erzurum Girişimci İşadamları Derneği(ERGİAD)’nce esnafa yönelik olarak ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri