Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kutlu: 'Oyuncularımı kutluyorum'
Kutlu: 'Oyuncularımı kutluyorum'
Altıparmak: ‘Erzurumspor'u tebrik ediyorum’
Altıparmak: ‘Erzurumspor'u tebrik ediyorum’
Erzurumspor iç saha yenilmezlik serisini sürdürdü
Erzurumspor iç saha yenilmezlik serisini sürdürdü
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
Oltu 'merhamet'i konuştu
Oltu 'merhamet'i konuştu
HABERLER>EĞİTİM
11 Mart 2012 Pazar - 14:59

Tabyada tarih dersi

Yakutiye Kent Konseyi Gençlik ve Çocuk Meclisi üyeleri ve Cumhuriyet Kız Teknik Meslek Lisesi öğrencileri, Erzurum tarihini şehitlerin verilip kan döküldüğü Aziziye tabyasında öğrendiler. Eğitimci Yazar Abdurrahman Zeynal tarafından gençlere Erzurum'un uğradığı saldırılar ve savunmada yaşananları tabyalarda anlattı. Gençler ve çocukların adeta büyülendiği tabyalar bir tarihin sessiz tanığı olarak duruyor.

Tabyada tarih dersi

ERZURUM (İHA) - Yakutiye Kent Konseyi Gençlik ve Çocuk Meclisi üyeleri ve Cumhuriyet Kız Teknik Meslek Lisesi öğrencileri, Erzurum tarihini şehitlerin verilip kan döküldüğü Aziziye tabyasında öğrendiler. Eğitimci Yazar Abdurrahman Zeynal tarafından gençlere Erzurum'un uğradığı saldırılar ve savunmada yaşananları tabyalarda anlattı. Gençler ve çocukların adeta büyülendiği tabyalar bir tarihin sessiz tanığı olarak duruyor. AZİZİYE7DE TARİHİ CANLANDIRDILAR Erzurum'un önemli sivil yapılanması Yakutiye Kent Konseyi Gençlik ve Çocuk Meclisleri Erzurum'un kurtuluş yıl dönümünde önemli bir etkinliğe imza attılar. Gençlik ve Çocuk Meclisi üyeleri yanlarına Cumhuriyet Kız Teknik Meslek lisesi öğrencilerini de alarak Erzurum tarihinde kanlı savaşların, kahramanlık destanlarının yazıldığı Aziziye tabyalarına gittiler. Erzurum yakın tarihinde yaşanan şanlı savunmalar, sayısız kahramanlık hikayelerinin yazıldığı Aziziye tabyalarına bir otobüsle giden gençler, yolda sürprizle karşılaştılar. Aracın yolun buzlu ve karla kaplı olması nedeniyle daha fazla ilerleyememesi nedeniyle gençler kalan yolu yürüyerek tabyalara vardılar. Eğitimci Yazar Abdurrahman Zeynel ve Kent Konseyi Genel Sekreteri Nazan Soysal ile birlikte yaklaşık 1 saat yolculuğun ardından tabyalara varan gençler, burada tarihin büyük levhaları olarak geçen tarihi savunmaları ve yaşanan boğuşmaları dinlediler. Nene Hatun'un mezarını da ziyaret ederek Fatiha okuyan gençler, yaşadıklarından fazlasıyla memnun olduklarını söylediler. Eğitimci yazar Abdurrahman Zeynal, kanlı boğuşmaların yaşandığı, binlerce vatan evlanının şehit verildiği ve kahramanlıkla yazılan tarihin şeref levhalarını gençler ve çocuklara anlatırken, "Geçmiş insanın aynası gibidir. Dününü bilmeyenlerin yarınlara sağlam basması zordur. Onun için Erzurum tabyalarını, yaşanan savaşları gençlere anlatıyorum. TArih en güzel gerçektende yaşanılan yerde öğrenilir. Göze, kulağa ve şuura hitap ederek tarihi anlatırsak çocuklarımız şuurlanırlar. Sınıflarda tarih çok fazla öğrenilmiyor" dedi. Gençler, yaşadıkları günü unutmayacaklarını belirterek her okulun mutlaka öğrencilerini tabyalara götürmesi gerektiğini söylediler. Gençler, "Bize tarih anlatılınca birazda dalga konusu olabiliyordu. Yani kendi tarihimizi doğru öğrenemiyorduk. Savaşın yaşandığı mekanları görüp tarihi farklı bir ortamda dinliyor ve yaşananları daha iyi kavrıyoruz" dediler. Diğer yandan Pazartesi günü saat 14.00'da Ermeni sorunuyla ilgili bir konferans düzenleyen Yakutiye Kent Konseyi'nin Üniversite Rektörlük binası Mavi salondaki konferansının konuğu ise Doç. Dr Erol Kürkçüoğlu. Kürkçü oğlu, üniversite mavi salonda "belgeler ışığında ermeni sorunu" konulu konferansta tarihsel ermeni meselesini anlatacak.

 
Ege’de Erzurum rüzgarı
 
Bakan’dan Turgutcan’a vefa
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
23 okula çevre ödülü
Erzurum’da ilköğretim öğrencilerine çevre bilinci kazandırmak ve ağaç ...
Çelik minik sporcuları sevindirdi
Yakutiye Kaymakamı Yüksel Çelik, ilçe sınırları içerisinde bulunan Gaziler ...
Ziraat’tan proje başarısı
Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği koordinasyonunda hazırlanan, ...
 
Aziziye'de tatbikatlı eğitim
Aziziye Koleji'nde deprem ve yangın tatbikatı yapıldı
ETÜ’ye destek yağıyor
İstanbul Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı Başkanı A. Hadi Atalar ...
A.Ü'ye uluslararası vizyon
Atatürk Üniversitesi’nde geleneksel olarak gerçekleştirilen ve bu yıl ...
 
A.Ü. öğrencilerinden örnek proje
Atatürk Üniversitesi Eğitim Gönüllüleri Topluluğu “Kılavuz Eğitim Projesi” ...
‘Yeni sistem ezber bozacak’
Kısa adı ERZİMDER olan Erzurum İmam-Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları ...
Yurt-Kur’dan eğitim atılımı
Yurtta kalan üniversite öğrencilerine, "İletişim ve Beden Dili" eğitimi semineri verildi.
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri