Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
Oltu 'merhamet'i konuştu
Oltu 'merhamet'i konuştu
Tarımda Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Projesi
Tarımda Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Projesi
 ER-VAK kadın komisyonundan eğitime destek
 ER-VAK kadın komisyonundan eğitime destek
Şehit polisler mevlitle anıldı
Şehit polisler mevlitle anıldı
HABERLER>SİYASET
18 Temmuz 2012 Çarşamba - 05:07

Tarım eğitiminde yurtdışı fırsatı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü’ne (TAGEM) bağlı Araştırma Kurumlarında istihdam edilmek üzere Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yurt dışına resmi-burslu statüde lisansüstü öğrenim görmek üzere öğrenci gönderileceğini açıkladı.

Tarım eğitiminde yurtdışı fırsatı

ANKARA (İHA) - Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü’ne (TAGEM) bağlı Araştırma Kurumlarında istihdam edilmek üzere Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yurt dışına resmi-burslu statüde lisansüstü öğrenim görmek üzere öğrenci gönderileceğini açıkladı.
Bakanlıktan yapılan yazılı basın açıklaması şöyle: "Ülke tarımının gelişmesi için tarım alanına giren tüm konularda çalışmalar yürütmüş ve tarım sektörünün gelişmesine büyük katkı sağlamış olan TAGEM, uzman personel ihtiyacını gidermek için yurt içi ve yurt dışında pek çok eğitim imkanları sağladı. Uzman personel sayısını artırmak ve ihtiyacını gidermek amacıyla bağlı araştırma kuruluşlarında istihdam etmek üzere 200 kişi 2012 yılı içerisinde lisansüstü eğitim almak üzere yurt dışına gönderecektir. Yurt dışına ziraat mühendisi, veteriner hekim, gıda mühendisi,su ürünleri mühendisi, genetik mühendisi,kimya mühendisi ve biyolog olmak üzere 7 branşta eleman gönderilecektir."
Açıklamada ayrıca şu bilgi verildi: "Yurt dışına gönderilecek adayların seçimi ile ilgili başvuru ve kontenjanlara yerleştirme işlemleri Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından yapılacaktır. Adaylar, tercihlerini 16-23 Temmuz 2012 tarihleri arasında ÖSYM’nin http://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile yapacaklardır. 2012-YLSY Kılavuzu, ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden 16 Temmuz 2012 tarihinden itibaren yayımlanmıştır."
Adaylarda, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, en az dört yıllık fakülte veya yüksek lisans mezunu olmak, 2009-ALES Sonbahar, 2010-ALES İlkbahar, 2010-ALES Sonbahar, 2011-ALES İlkbahar, 2011-ALES Sonbahar veya 2012-ALES İlkbahar Dönemi puanı, tercih edebileceği programın aday kabul ettiği puan türünden en az 70 almış olmak, doğum tarihinin bayanlar için 1984 ve daha sonraki yıllarda, erkek adaylar için 1986 ve daha sonraki yıllarda doğmuş olmak, yükseköğrenimi sırasında kınama cezasından daha ağır bir disiplin cezası almamış olmak, erkek adaylar için askerlikle ilişkisi bulunmamak, sağlık durumu yurt dışında öğrenim görmeye elverişli olmak, lisans veya yüksek lisans öğrenimi ile ilgili genel akademik not ortalaması '4 üzerinden 2.75', '10 üzerinden 7,00', '100 üzerinden 70,00' veya daha yukarı olmak, yüksek lisans akademik not ortalamasıyla doktora öğrenimine başvuracak adaylar için mezun olduğu lisans alanında yüksek lisans yapmış olmak gibi şartlar aranıyor.
Açıklamada ayrıca, adayların, yerleştirme işlemine alınabilmeleri için yerleştirme ücretini ilgili banka şubesine yatırmış, tercih işlemlerini elektronik ortamda yapmış olmaları gerektiği ve halen çalışanların, bu programa yerleştirildikleri taktirde memuriyetten istifa etmeleri gerektiği ifade edildi.

 
Yaralılar BEAH’ta tedavi altında
 
‘İftar, israf sofralarına dönüşmemeli’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DİVA-SEN vizyon büyüttü
DİVA-SEN Erzurum Şube Başkanı Osman Temel, 2007 yılında kurulan sendikanın ...
SÜÇ bitme aşamasında
Büyükşehir Belediyesi’nce Mahallebaşı’nda yaptırılan Modern Süt ve Süt ...
Yunus Emre’de hizmet teşekkürü
Palandöken Belediyesi tarafından Yunus Emre Mahallesine yapılan hizmetlerinden ...
 
Taş inn, asfalt out..
Ali Korkut, taş döşenmesinin estetik olduğu kadar ekonomik ömrünün uzun ...
Kararı esnaf verecek
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Yenişehir’deki 1. Marketler esnafıyla bir araya geldi.
'Hareket Ediverin Gari’
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun SSK'nın ...
 
ÇOKAB Bölge Çalıştayı yapıldı
Çoruh Havzası Kalkınma Birliği (ÇOKAB) Proje Çalıştayı Atatürk Üniversitesi ...
Akdağ’a yoğun ilgi
Muğla’da Perşembe günleri kurulan halk pazarını ziyaret eden Sağlık Bakanı ...
Atıksu şehir etabı başladı…
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, 64 Milyon Euro bütçeli “Atık Su Arıtma ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri