Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
Oltu 'merhamet'i konuştu
Oltu 'merhamet'i konuştu
Tarımda Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Projesi
Tarımda Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Projesi
 ER-VAK kadın komisyonundan eğitime destek
 ER-VAK kadın komisyonundan eğitime destek
Şehit polisler mevlitle anıldı
Şehit polisler mevlitle anıldı
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
18 Temmuz 2012 Çarşamba - 16:05

Temaşa-yı Ramazan başlıyor

Yakutiye Belediyesi tarafından Kent Meydanında düzenlenen Ramazan etkinlikleri Erzurum halkını etkileyecek.

Temaşa-yı Ramazan başlıyor

ERZURUM (İHA) - Yakutiye Belediyesi tarafından Kent Meydanında düzenlenen Ramazan etkinlikleri Erzurum halkını etkileyecek.
Açılış programı için halkı Yakutiye Kent Meydanına etkinlikleri izlemeye davet eden Ali Korkut, geniş kesimlerin gönlünde taht kuran Rock İlahi tarzının önemli temsilcisi Umutzen ve uçaklı akrobasi gösterisinin görülmeye değer olacağını söyledi. Açılış programında Hacivat, Karagöz ile Osmanlı Sultan ve eşleri kıyafeti taşıyan mankenlerin yürüyüşü yer alacak. Hokkabaz, sihirbazlar ayrı renk katacaklar.Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Ramazan ayı içerisinde halkın dini, milli ve kültürel değerleriyle örtüşen programlar hazırlayarak dolu dolu bir ramazan ayının geçmesi için etkinlikler düzenlendiğini belirtti.
AÇILIŞ PROGRAMI
Korkut, “Açılış programı çok renkli geçecek. Akrobasi gösterisi ve Umutzen konseri geceye damgasını vuracak. Ramazan ayı içerisinde Türkiye’nin saygın sanatçıları, şairleri ve sürpriz konuklarımızla Erzurum halkının gönlünce bir ramazan geçirmesine çalışacağız. Türkiye’nin en güzel sesli dünya çapında üne ve dereceye sahip hafızlarını Erzurum halkıyla buluşturacağız. Ramazan programımız içeriği doldolu, dini, milli ve kültürel değerlerimizle bütünlük gösteren bir içeriğe sahiptir. 30 gün ve gece boyunca halkımızı güzel vakitler geçirteceğiz. Bütün Erzurum’u Yakutiye Kent Meydanına çağırıyorum. Yine ek hizmet binamızda Ebu İshak Kültür Vakfıyla ortaklaşa, Kent Meydanında hayırsever insanlarımızla birlikte yaklaşık 2 bin 500 kişiye iftar yemeği vereceğiz. Öğrencisi, yoksulu, zengini her kesimi ramazan sevincimizde birilikte olmaya çağırıyorum” dedi.
Şebnem Kısaparmak ile Kanal 7’de Güzel Günler programıyla 3 gün halkın karşısına çıkan, son yılların Rock İlahi dalında önemli ismi Umutzen, Yakutiye Belediyesi Ramazan etkinlikleri açılış programında Erzurum halkıyla birlikte olacak.
23 yıldır Müzikle iç içe olan “UMUTZEN” farklı sound ve müzik anlayışı ile, tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Çıkış şarkısı “Allahü Allah” ve sözleri Fettullah Gülen’e , müziği Ertuğrul Erkişi’ye ait olan “Hüzünlü Gurbet” dikkat çeken parçaları. Umut Zen, ramazan’ın ilk günü Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut ile olan arkadaşlığı münasebetiyle KAnal 7’deki programını erteleyerek Yakutiye Belediyesinin Temaşa-i Ramazan etkinliklerine açılış günü konseriyle Erzurumlularla birlikte olacak.
Yakutiye Belediyesi’nin “Temaşa-i Ramazan” etkinlikleri açılış programının dikkat çeken diğer bir ismi ise Ali İsmet Öztürk. Ali İsmet Öztürk, Türkiye’nin yetiştirdiği en iyi uçak akrobasi pilotu. Yurtdışında çeşitli gösteriler ile ülkemizi temsil eden Ali İsmet Öztürk, akrobasi gösterisini Yakutiye Kent Meydanı üzerinde sergileyecek.
Açılışta ateşbaz, sihirbaz, jonklor, Hacivat karagöz, Osmanlı sultanları, 5 bayan, erkek, sultanlar ve padişahlar yürüyüşte yer alacaklar.

 
Aziziye çiçeklerle bezendi
 
Aşkale çimento Erzincan’da büyüyor
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hacı Burhan 20 Temmuz 2012 Cuma 23:31

(Bu yazıyı dedemin adına o söylüyor ben yazıyorum)möhterem başkanım, ilk önce ramazanını tebrük eder sağlık ve sihhetler dilerim. möhterem başkanım bu gece teravih namazı için eski mehelleme tey yıldızkentten gahtım geldim sırf teravihi lalapaşada gılmah istedim. yalniz teravih namazında sizin açtiğiz abu ramazan şenliklerinden gelen yüksek apörlörlü ses nedeniyle ne namazdan ne okuduklarımdan nede imamın vazunasihatından bişey anladım. istirhamım abu teravih vahtinde sesi azbişe gısın. Allah razi olsun gendize ey bahin heyir dualarimla.

Yorumu oyla      6      4  
Bilal UYGUR 20 Temmuz 2012 Cuma 14:53

Yakutiye Belediye Başkanı Sayın Ali KORKUT'u 2 yıldır gerçekleştirdiği bu Ramazan Etkinlikleri dolayısyla teşekkür ederim.Sosyal ve Kültürel çalışmaların ve projelerin en az alt yapı çalışmaları ve diğer Belediyecilik hizmetleri kadar önemli olduğuna inan biri olarak Ali Beyin bu çalışmalarının Erzurumda Ramazan adına farklı bir soluk getirdiğini ailelerin çocuklarıyla birlikte kayda değer paylaşımlarda bulunmalarına sebep olduğuna inanıyorum.Gençleri veya insanları kahvehanelerdeni çocukları genel sıkıcı ve mistik ortamdan, hanımları klasik ramazan akşamlarından uzaklaştıran bu etkinlikler umarım artarak ve değişerek devam eder.Başka Ali Korkut'u bir kez daha tebrik eder çalışmalarının devamını dilerim.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türkiye’nin en yüksek rakımlı festivali
Erzincan eski Valisi merhum Recep Yazıcıoğlu ve Erzincan Dağcılık ve Kayakçılık ...
Emeklerini sergiye çıkardılar
Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Merkezi’nde mesleki eğitim alan ...
İran Heyeti Doğu turunda
Ağrı, Erzurum, Kars ve Iğdır illerini kapsayan gezi programı için Türkiye'ye ...
 
Yakutiye Ramazan şenlikleri başlıyor
Yakutiye Belediyesi tarafından bu yıl 2.’si düzenlenecek olan Ramazan ...
Erzurum’da Ramazan pidesi 2 TL
Ramazan’a sayılı günler kala Erzurum’da fırıncılar pideye herhangi bir ...
İlk sahur perşembe gecesi
Erzurum’da Ramazan heyecanı Perşembe gecesi saat 03.07’de ilk sahurla ...
 
A.Ü. Bölge tarihini aydınlatıyor
Atatürk Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ...
Halk Ozanları destek bekliyor
İpek Yolu Halk Ozanları Derneği Başkanı Hatem Aksakallı, halk ozanlarına ...
Mardinlilerden Erzurum’a teşekkür
Mardin’den Erzurum’a gelen 50 genç seyyah dört gün boyunca kent merkezindeki ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri