Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
HABERLER>GUNCEL
22 Temmuz 2011 Cuma - 05:02

Toplu ulaşımda Ramazan ayarı

Erzurum’daki halk otobüsü işletmecileri ve minibüsler, sefer saatlerine Ramazan ayarı yaptı. EHalk Otobüsleri Derneği Başkanı Hamza Özkan, Ramazan ayı dolayısıyla sefer saatlerinde bazı değişiklikler yaptıklarını söyledi.

Toplu ulaşımda Ramazan ayarı

ERZURUM(GHA) - Erzurum’daki halk otobüsü işletmecileri ve minibüsler, sefer saatlerine Ramazan ayarı yaptı. Erzurum Halk Otobüsleri Derneği Başkanı Hamza Özkan, Ramazan ayı dolayısıyla sefer saatlerinde bazı değişiklikler yaptıklarını söyledi. Ramazan ayının ilk gününden itibaren sefer saatlerinin 06.15’ten itibaren başlayacağını kaydeden Hamza Özkan, en son seferlerin, güzergaha göre değişeceğini kaydetti.
Dadaşkent hattına çalışan B2 ve B3 numaralı araçların, gece saat 01.20’ ve 01.50’ye kadar, hizmet vereceklerini anlatan Özkan, Yenişehir Altyol ve Yıldızkent’e ulaşım hizmeti veren G7 numaralı otobüslerin de, gece saat 01.30’a kadar işbaşında olacaklarını bildirdi. Üstyol otobüsü olan G6’nın 00.40’a, Kayakyolu’na sefer yapan G5 numaraları otobüslerin de, 00.30’a kadar yolcu taşımacılığına devam edeceğini belirten Başkan Özkan, Sanayi, Hilalkent, Şehitler ve Dağ mahallesine hizmet veren otobüslerin sefer saatlerinin de, yine 22.00 ve 23.30’e kadar uzatıldığını bildirdi.
Sefer saatlerinde yaptıkları düzenlemeyi, vatandaşlardan gelen talepleri dikkate alarak gerçekleştirdiklerine vurgu yapan Başkan Özkan, yeni düzenlemeyle Ramazan ayında ulaşım açısından herhangi bir sorun yaşanmasını beklemediklerini kaydetti.
ULAŞIM İÇİN RAMAZAN AYINA ÖZEL PLAN YAPILDI…
Otobüslerin sefer saatlerinde gidilen düzenlemenin yanında, araçların duraklara varış aralıklarında da revizyona gittiklerini anlatan Başkan Özkan, yeni ayarlama ile yolcu yoğunluğunun yaşandığı yönlere otobüslerin 5’er dakika aralıklarla ulaşacaklarını dile getirdi. Bu yönteme başvurma amaçlarının, duraklardaki yolcu birikmesinin önüne geçmek olduğuna işaret eden Özkan, “Öyle bir planlama yaptık ki, araçlarımız tıka-basa yolcu doldurulmadan çalıştırılacak. Böyle özellikle iftar saatlerinde yaşanan tıkanıklık ve izdihamın da önüne geçilmiş olunacak. Bütün üye arkadaşlarımızla bu konuda hemfikir kaldık. Halkımıza Ramazan’da çok kaliteli bir ulaşım hizmeti sunacağız.” şeklinde konuştu.
Yapılan yeni planlamanın dışında, yaşanabilecek muhtemel problemler için ek araç organizasyonu da yaptıklarını anlatan Özel Halk Otobüsleri Derneği Başkanı Özkan, “Ramazan’ın ilk günlerde yeni sistemin nasıl çalışacağını gözlemleyeceğiz. Tıkanıklık ya da ihtiyaçlara cevap verememe gibi bir durum söz konusu olursa, devreye hemen ek araçlarımı sokacağız.” dedi.
Öte yandan şehir içi ulaşım hizmeti veren minibüslerde de, tıpkı otobüsler gibi güzergahlarına göre saat ayarı yapıldı. Yenişehir istikametine çalışan minibüslerin 02.00’ye kadar seferde olacaklarını kaydeden Minibüsçüler ve Dolmuşçular Odası Başkanı Ali Özengiz, üniversite, sanayi ve Şükrüpaşa minibüslerinin 24.00’e kadar işbaşında olacaklarını bildirdi.
 

 
TKK yıl sonu hedefleri açıklandı
 
3 yılda 300 milyon yatırım
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Diyanet’ten mahya geleneğine destek
Camiler bu yıl da eski Ramazan geleneklerinden olan mahyalarla süslenecek.
Hurdacılar Sitesi hizmete giriyor
Hurdacılık iş kolunda faaliyet gösteren esnaf, Güney Çevre Yolu üzerinde ...
Artvin-Erzurum Karayolu Ulaşıma Kapandı
Artvin-Erzurum karayolu heyelan nedeniyle ulaşıma kapandı.
 
Atalay’dan basına müjde
Basın çalışanları ile ilgili çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Basın ...
Erzurum mültecileri ağırlayacak
Çeşitli ülkelerden Türkiye'ye giriş yapıp Erzurum'daki mülteci kampına ...
Doğu Ekspresi raydan çıktı
Erzincan-Divriği arasında sel nedeniyle raydan çıkan Doğu Ekspresi'ndeki ...
 
Şoförlerde duble yol sabırsızlığı
Kars ile Erzurum arasında yaklaşık 3 yıldır devam eden bölünmüş yol çalışmalarının ...
Yaya kaldırımı işgaline tepki
Doğu Anadolu’nun en büyük kenti olan Erzurum’da kaldırımlarda yaşanan ...
Genç çiftin hazin sonu
Iğdır'da evlenmek için kaçtıkları ileri sürülen 17 yaşındaki Esma S. ile ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri