Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
HABERLER>EKONOMİ
22 Temmuz 2011 Cuma - 05:00

TKK yıl sonu hedefleri açıklandı

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Erzurum Bölge Birliği’nin 2010 yılı faaliyet raporu ve 2011 yılsonu hedefleri açıklandı. Satış faaliyetlerinin 2009 yılına göre yüzde 70 oranında artış gösterdiği Tarım Kredi Kooperatifleri Erzurum Bölge Birliği Müdürlüğü’nde, 2011 yılsonu satış hedefi ise, 59 milyon olarak belirlendi.

TKK yıl sonu hedefleri açıklandı

ERZURUM(GHA) – Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Erzurum Bölge Birliği’nin 2010 yılı faaliyet raporu ve 2011 yılsonu hedefleri açıklandı. Satış faaliyetlerinin 2009 yılına göre yüzde 70 oranında artış gösterdiği Tarım Kredi Kooperatifleri Erzurum Bölge Birliği Müdürlüğü’nde, 2011 yılsonu satış hedefi ise, 59 milyon olarak belirlendi.
Tarım Kredi Kooperatifleri Erzurum Bölge Birliği Müdürü Ömer Efe, kurumun 2010 yılı faaliyet raporu ve 2011 yılsonu hedeflerini açıkladı. Üreticilerin ekonomik menfaatlerini koruma, meslek ve geçimleriyle ilgili ihtiyaçlarını karşılama amacıyla kurulan TKK’nın, 148 yıllık maziye sahip olduğunu kaydeden Efe, Erzurum Bölge Birliği’nin ise, 48 birim kooperatifte görevli 130 çalışanı ile 31 bin 400 ortağa yönelik faaliyetlerini ve hizmetlerini sürdüğünü belirtti.
EFE’NİN AÇIKLAMASI
Ömer Efe, TKK’nın 2010 yılı faaliyetlerine değinerek, “Kooperatiflerimizden üreticilerimizin ihtiyacı olan, gübre, tohum, motorin, tarım araç gereç, yem ve canlı hayvan, kömür gibi tüm tarımsal girdi ve temel ihtiyaç maddeleri ihtiyaçları karşılanarak toplam 43 milyon 800 bin liralık satış faaliyeti gerçekleşmiş ve 2009’a göre yüzde 70 artış sağlanmıştır. Ürün değerlendirme kapsamında borca karşılık ortaklarımızdan 3.733 adet büyükbaş hayvan alımı yapılmış ve bu ürünler Kars ve Erzurum’da bulunan hayvan toplama merkezlerimizden üreticilere pazarlanmıştır. Ayrıca, bu kapsamda kuru ot, hububat vb. ortak ürünleri de değerlendirilmiştir. Üreticilerimize daha iyi, hızlı ve zamanında hizmet verebilmek amacıyla akaryakıt tanker filomuz yenilenmiş olup, taşıma kapasitemiz 65 bin litreye ulaşmıştır. Ortaklarımızın ihtiyaçlarını zamanında ve yerinde karşılayabilmek için kooperatiflerimize 5 adet kamyonet alımı gerçekleştirilmiştir. İhtiyaç olması halinde bu sayı arttırılacaktır.” diye konuştu.
2010 YILI FAALİYETLERİ
Hayvancılık projelerinde bölgedeki hayvan ve saf ırk sayısının artırılması için bin 927 ortağa 3 bin 18 adet büyükbaş ve 4 bin 106 küçükbaş hayvan tedariki yapıldığını anlatan Efe, “2010 yılı Ağustos ayında uygulamaya konulan yüzde l00 faiz indirimli krediler dâhil toplam 19 milyon 133 bin lira hayvancılık kredisi kullandırılmıştır.” dedi.
Sigortacılık faaliyetleri kapsamında 3 milyon 100 bin lira sigorta prim üretiminin yapıldığını belirtenh Bölge Birliği Müdürü Ömer Efe, bu sigortaların çoğunluğunun yüzde 50 devlet destekli tarım sigortaları olduğunu ifade etti. Efe, 2010 yılına ilişkin olarak şu bilgileri verdi: “Ortaklarımıza 2010 yılında 50 milyon 150 bin lira tarımsal kredi kullandırılmış olup, geçen yıl aynı döneme göre yüzde 80 artış sağlanmıştır. Üreticilerimize dağıtılmak üzere 10 bin adet kurum faaliyetlerimiz hakkında bilgiler içeren El Broşürü üreticilere ulaştırılmıştır. TRT Erzurum Radyosu ve yerel medya kuruluşlarında kurumumuz reklam filmleri yayınlanmıştır. Sektör paydaşlarımızla işbirliği içerisinde Kalkınma Ajansları aracılığı ile projeler yapılmakta Yem Bitkileri Projesi tamamlanmış olup, Silaj Hazırlama Projesi onaylanmıştır. Bölge Birliğimizin ev sahipliğinde Strateji Geliştirme Toplantısı Erzurum’da düzenlenmiş ve Bölgemizin sorunları ayrıntılı olarak ele alınmıştır. Bölge Birliğimizce saha çalışmalarına hız verilerek 100 köyde eğitim amaçlı toplantılar düzenlenerek yaklaşık 2 bin 500 üreticiyle yüz yüze görüşülmüştür. Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi kapsamında, Bölge Birliğimiz bünyesinde ortaklarımızın ürünlerinin değerlendirilmesi amaçlı pekmez- bal işleme ve paketleme, tohumluk patates depolama ve yaş meyve sebze kurutma ve paketleme tesisleri üreticinin hizmetine sunulmuştur.”
EFE, 2011 YILSONU HEDEFLERİNİ SIRALADI…
Tarım Kredi Kooperatifleri Erzurum Bölge Birliği’nin 2011 yılsonu hedeflerini de sıralayan Efe, öncelikli amacın ortak sayısını artırarak, bin 160 yeni ortak kazanmak olduğunu söyledi. Efe, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Ortaklarımıza 56 milyon lira tarımsal kredi kullandırabilmek. Tarımsal girdilerin pazarlanmasından 59 milyon TL satış büyüklüğüne ulaşmak. Her zamanki gibi ortaklarımızın her türlü ürünlerinin değerlendirilmesi ve pazarlamasına çalışmak. Sigortacılık faaliyetinden 2 milyon 500 bin prim üretmek. Bölgemiz çalışma alanında ulaşılmadık yerleşim birimi bırakmamak düşüncesinden hareketle 130 yerleşim biriminde 4 bin üreticiyle yüz yüze gelerek eğitim faaliyetinde bulunmak. Kalkınma Ajansları ve TKDK ile farklı proje çalışmalarımızı devam ettirmek. Tarım Kredi Strateji Belgesi ve Eylem Planının uygulamalarını gerçekleştirmek. Ayrıca; bölgemizin damızlık materyaline olan ihtiyacı karşılayabilmek ve yöremize uygun damızlık yetiştirmek için tesis için fizibilite çalışmalarımız sürmektedir.”
 

 
İtmez Türkiye’yi temsil edecek
 
Toplu ulaşımda Ramazan ayarı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Doğalgaz sektöründe durgunluk
Doğalgazla tanışıldıktan sonra tesisatçılar için eşsiz bir pazar ortamına ...
İl ekonomisi büyüyor
Erzurum’da yeni teşvik uygulaması kapsamında şirketleşme hız kazanırken, ...
Öncelik köylere
Erzurum'da gerçekleştirilen İl Encümeni toplantısında, Köylere Hizmet ...
 
Sudan’a Organik yaklaşım
Doğu Anadolu’da 5 bin çiftçiyi organik tarımla tanıştıran DATÜBB, şimdi ...
Tamirciliğe çıraksızlık darbesi
Erzurum’daki Sanayi Siteleri’nde çırak sıkıntısı çekiliyor. Motorlu araç ...
EBK Ramazan’a hazır
Et ve Balık Kurumu’na (EBK) bağlı Erzurum Et Kombinası Müdürlüğü, şehir ...
 
Kamu çalışanlarına müjde
2011 Ocak ayından beri devam eden kamu çalışanlarının maaşlarına ilişkin ...
Yatırımda fark attık
Erzurum’da kamu yatırım ve hizmet harcamaları bir yıllık bazda yüzde 22.76, ...
Erzurum için tarihi adım
MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı Güvenli, “Tebriz artık kanatlarımızın altında” ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri