Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
HABERLER>EKONOMİ
21 Temmuz 2011 Perşembe - 06:25

Doğalgaz sektöründe durgunluk

Doğalgazla tanışıldıktan sonra tesisatçılar için eşsiz bir pazar ortamına dönüşen Erzurum’da, sektör, durgunluğa teslim oldu. Kullanım oranı yüzde 80’lere ulaşan doğalgaz, gecekondu bölgelerinde kullanıma sunulamazken, doğalgaz tesisatçıları ise, iş yapabilecekleri konut ve mesken arayışına girdi.

Doğalgaz sektöründe durgunluk

ERZURUM(GHA) – Doğalgazla tanışıldıktan sonra tesisatçılar için eşsiz bir pazar ortamına dönüşen Erzurum’da, sektör, durgunluğa teslim oldu. Kullanım oranı yüzde 80’lere ulaşan doğalgaz, gecekondu bölgelerinde kullanıma sunulamazken, doğalgaz tesisatçıları ise, iş yapabilecekleri konut ve mesken arayışına girdi.
DURGUNLUK
Erzurum Sıhhi Su Kalorifer ve Doğalgaz Tesisatçıları Odası Başkanı Fatih Kantar, şehirde doğalgaz kullanım oranı arttıkça, tesisatçılık sektörüne bağlı iş kollarında durgunluk yaşanmaya başlandığını söyledi. Başkan Kantar, “Doğalgaz tesisatı çekmek için randevulu çalıştığımız dönemlerden konut-konut gezerek iş aradığımız dönemlere geldik.” dedi. Erzurum’un doğalgazla tanıştığı ilk yıllarda piyasanın bakirliği nedeniyle iş potansiyelinin çok yüksek olduğuna dikkati çeken Kantar, doğalgazın kullanım oranı arttıkça, tesisatçıların işlerinde de azalma başladığını ifade etti.
Kantar, “Doğalgaza geçiş aşamalı oldu. İlk başlarda pek rağbet görmeyen doğalgaz kullanımı, sonraları ili odağı oldu. O dönemler doğalgaza geçiş yapmak isteyen konut, işyeri ve her türlü meskenler bizim için yeni iş alanıydı. Hepsi yapıldı ve bitti. Şu anda iş alanı olarak bizlere henüz doğalgaza geçiş yapmamış olan bölgeler kaldı. İş kolunda faaliyet gösteren meslektaşlarımızın sayısı hayli fazla olduğundan pasta da küçülmeye başladı.” diye konuştu. Kullanımını mümkün hale getiren fiziki altyapıya sahip olunduğu halde halen daha doğalgaza geçiş yapmamış olan konut yöneticilerine çağrıda bulunan Fatih Kantar, doğalgaz kullanımının artık çok ekonomik bir boyut kazandığını belirterek, “Bir yıl boyunca tüp gaz için yapılan masraf, bir dairenin doğalgaza geçiş ücretine tekabül ediyor.” hatırlatmasında bulundu.
KORSAN TESİSATÇI UYARISI
Öte yandan Başkan Fatih Kantar, doğalgaza geçmeyi düşünen bina, konut, site ve işyeri sahiplerine “korsan” uyarısında da bulundu.
Erzurum'da sıhhi tesisat ve kalorifercilerin sadece yaz sezonunda çalışabildiklerini belirten Fatih Kantar, “Erzurum'da inşaat sektörü kar yağıncaya kadar devam edecek. Vatandaş bu konuda mutlaka dikkatli olmalıdır. Bu işte can güvenliği söz konusudur, emniyet söz konusudur. Doğalgazı yeni kullanmaya başlamış bir şehir olarak Erzurum’da 60’a yakın korsan tesisatçı bulunuyor. Bu uyarılarımızı sık sık tekrarlıyoruz. Su tesisatçılığından ya da korsan satıcılıktan bahsetmiyoruz; biz, saatli bir bombadan bahsediyoruz. Bu yüzden korsan doğalgaz tesisatçıları tespit edilmeli ve bir an önce piyasadan uzaklaştırılmalıdırlar. Doğalgaz dönüşümü yaptırmak isteyenler de, firmalardan mutlaka yetki belgesi istemelidirler.” şeklinde konuştu.
 

 
Başarıya gezi ödülü
 
Artvin-Erzurum Karayolu Ulaşıma Kapandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İl ekonomisi büyüyor
Erzurum’da yeni teşvik uygulaması kapsamında şirketleşme hız kazanırken, ...
Öncelik köylere
Erzurum'da gerçekleştirilen İl Encümeni toplantısında, Köylere Hizmet ...
Sudan’a Organik yaklaşım
Doğu Anadolu’da 5 bin çiftçiyi organik tarımla tanıştıran DATÜBB, şimdi ...
 
Tamirciliğe çıraksızlık darbesi
Erzurum’daki Sanayi Siteleri’nde çırak sıkıntısı çekiliyor. Motorlu araç ...
EBK Ramazan’a hazır
Et ve Balık Kurumu’na (EBK) bağlı Erzurum Et Kombinası Müdürlüğü, şehir ...
Kamu çalışanlarına müjde
2011 Ocak ayından beri devam eden kamu çalışanlarının maaşlarına ilişkin ...
 
Yatırımda fark attık
Erzurum’da kamu yatırım ve hizmet harcamaları bir yıllık bazda yüzde 22.76, ...
Erzurum için tarihi adım
MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı Güvenli, “Tebriz artık kanatlarımızın altında” ...
BTC’de Erzurum yoğunlaşması
Proje Koordinatörü Prof. Dr. Kaya BTC Boru Hattının yaklaşık 250 km uzunluğu ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri