Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
HABERLER>EKONOMİ
19 Temmuz 2011 Salı - 21:42

Yatırımda fark attık

Erzurum’da kamu yatırım ve hizmet harcamaları bir yıllık bazda yüzde 22.76, bir aylık bazda ise yüzde 22.75 oranında artış kaydetti. İlde haziran ayında 190.6 milyon TL tutarında kamu harcaması gerçekleşirken, sağlık hizmetleri için 31.5 milyon TL, eğitim hizmetleri için ise 64.9 milyon TL harcama yapıldı. Erzurum kamu harcamalarında bölgede ilk sırada yer aldı.

Yatırımda fark attık

ALTI AYLIK VERİLER
2011 yılının ilk altı ayında Erzurum’da kişi başına kamu harcamaları personel giderleri dahil bin 329 TL, personel giderleri hariç 609 TL’ye ulaştı. Erzurum’un 2011 yılının ilk altı ayındaki kamu harcama miktarı bölge toplamında yüzde 16.51, Türkiye toplamında ise yüzde 0.71’lik pay gösterdi.. Erzurum’da kişi başına sağlıkta 248, eğitimde ise 471 TL harcama kaydedildi.
6 AYLIK HARCAMA MİKTARI
Bu yılın altı ayında 1 milyar 28 milyon TL tutarında kamu harcamasının gerçekleştiği Erzurum’da personel için 557.4 milyon TL, ekonomik iş ve hizmetler için 98.6 milyon TL, çevre hizmetleri için bir milyon 115 bin TL, iskan ve toplum refahı çalışmaları için 7.3  milyon TL, sağlık hizmetleri için 185.8 milyon TL, din ve kültür hizmetleri için 39.2 milyon TL, eğitim hizmetleri için 364.7 milyon TL, sosyal güvenlik ve yardım hizmetleri için ise 25.6  milyon TL tutarında harcama kaydedildi.
BÖLGE PAYIMIZ
Erzurum’un kamu harcama payı, bölge toplamında, personel giderlerinde yüzde 14.95, ekonomik iş ve hizmetlerde yüzde 17.9, çevre hizmetlerinde yüzde 14.45 , iskan ve toplum refahı hizmetlerinde yüzde 20.5, sağlık hizmetlerinde yüzde 18.2, Dinlence ve kültür hizmetlerinde yüzde 19.8, eğitim hizmetlerinde yüzde 17, sosyal güvenlik ve yardım hizmetlerinde ise yüzde 14.98’luk oran gösterdi.
ÜLKE PAYI
Erzurum’un ülke toplamında kamu harcama payı, toplam harcama kaleminde yüzde 0.71 personel giderlerinde yüzde 1.51, ekonomik iş ve hizmetlerde yüzde 0.69, çevre hizmetlerinde yüzde 0.69, iskan ve toplum refahı hizmetlerinde yüzde 0.34, sağlık hizmetlerinde yüzde 2.15, Dinlence ve kültür hizmetlerinde yüzde 1.35, eğitim hizmetlerinde yüzde 1.57, sosyal güvenlik ve yardım hizmetlerinde ise yüzde 0.08’lik oran oluşturdu.
BÖLGE KAMU HARCAMALARI
Doğu Anadolu. Bölgesinde Personel giderleri için 3.7 milyar TL, ekonomik iş ve hizmetler için 548.7 milyon TL, Çevre hizmetleri için 7.7 TL, İskan ve toplum refahı hizmetleri için 35.5 milyon TL, Sağlık hizmetleri için bir milyar 15 milyon TL, Dinlence ve kültür hizmetleri için 197.4 milyon TL, eğitim hizmetleri için 2.143 milyar TL ve sosyal yardım ve güvenlik hizmetleri için ise 171.3 milyon TL harcama kaydedildi. Bölgenin kamu harcamaları toplamı 6.2 milyar TL olarak kaydedildi.
BÖLGE İLLERİ SIRALAMASI
2011 yılının altı aylık bölümünde, Doğu Anadolu’da kamu harcamalarının en yüksek olduğu il bir milyar 28 milyon TL ile Erzurum olurken, Van 997 milyon TL ile ikinci, Elazığ 703 milyon TL ile üçüncü sırada yer aldı. Erzurum sağlık ve eğitim sektörleri yatırım ve hizmet harcamalarında da bölgede birinci durumda.
 
MAHMUT AKDAĞ/ERZURUM gazetesi
 

 
Bölücülere lanet yağıyor..
 
Kamu çalışanlarına müjde
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum için tarihi adım
MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı Güvenli, “Tebriz artık kanatlarımızın altında” ...
BTC’de Erzurum yoğunlaşması
Proje Koordinatörü Prof. Dr. Kaya BTC Boru Hattının yaklaşık 250 km uzunluğu ...
Ulaştırmada Ovit sinerjisi
RİPORT Rize Limanı Yönetim Kurulu Başkanı Çillioğlu, “Rize-Erzurum Karayolu’nun ...
 
Toyota Avensis kendinden emin olanların tercihi*
Toyota Avensis yeni yüzüyle kendinden emin olanların tercihi!Zeka dolusu ...
'Ramazan fırsatçılığı yapmayın'
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemseddin Bayraktar, ...
Piknikçilerden umduklarını bulamadılar
Her yıl Haziran’la birlikte açılan mangal sezonunda satışlarını artıran ...
 
Büyükşehir istihdam projesi tamamlandı
Erzurum Büyükşehir Belediyesinin kadın istihdamının desteklenmesi hibe ...
Bölgesel asgari ücret geliyor
Seçimlerin ardından başlayan kıdem tazminatı düzenlemesinin ayrıntıları netleşiyor.
Markalaşmada yaz durgunluğu
Erzurum’da bu yılın 5 ayında 74 marka başvurusu yapılırken, 19 marka da ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri