Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
HABERLER>EĞİTİM
21 Temmuz 2011 Perşembe - 06:23

Başarıya gezi ödülü

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) İl Müdürlüğü, Erzurum’daki yuvalarda kalan 20 çocuğa Türkiye’nin 20 ilini gezdiriyor. Derslerinde başarılı olan çocukların katılmaya hak kazandığı 12 günlük gezinin, eğitime teşvik etmeye yönelik olduğu belirtilirken, söz konusu geziye katılamayan yuva çocuklarına ise, Erzurum’da çeşitli açık hava etkinlikleri düzenleniyor.

Başarıya gezi ödülü

ERZURUM(GHA) – Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) İl Müdürlüğü, Erzurum’daki yuvalarda kalan 20 çocuğa Türkiye’nin 20 ilini gezdiriyor. Derslerinde başarılı olan çocukların katılmaya hak kazandığı 12 günlük gezinin, eğitime teşvik etmeye yönelik olduğu belirtilirken, söz konusu geziye katılamayan yuva çocuklarına ise, Erzurum’da çeşitli açık hava etkinlikleri düzenleniyor.
20 İLE GEZİ
Erzurum’da yuvalarda kalan 20 çocuk için Türkiye’nin çeşitli bölgelerindeki 20 ile gezi düzenlendi. 12 gün boyunca devam edecek olan gezide, birbirinden ayrı 20 kenti gezip görme imkanı bulacak olan yuva çocukları, hem öğrenecek, hem de tatil yapmış olacaklar.
Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan SHÇEK İl Müdürü Sultan Murat Aydın, bu yıl derslerinde başarılı olan yuva çocuklarını 12 günlük bir geziye çıkararak ödüllendirdiklerini söyledi. Geçtiğimiz hafta Erzurum’dan uğurlanan 20 çocuğun, gezilerini tamamladıktan sonra önümüzdeki günlerde Erzurum’a döneceklerini kaydeden Aydın, “Derslerinde başarılı olan öğrencilerimiz için Türkiye’nin değişik bölgelerinden 20 il belirledik. Tarihi ve turistik özellikleriyle ön plana çıkan bu illeri gezip görsünler ve aynı zamanda bilgi dağarcıklarını genişletsinler diye başarılı çocuklarımızdan 20’sini seçerek nezaretçi öğretmenlerle birlikte geziye gönderdik.” diye konuştu.
Karadeniz, İç Anadolu, Ege, Akdeniz, Güneydoğu ve Marmara bölgelerinden seçilen 20 ayrı ilde hem tatil yapma, hem de gezerek öğrenme imkanı bulacak olan çocukların, geride kalan yuva çocukları için de örnek teşkil edeceğini kaydeden Sultan Murat Aydın, “Bu gezinin amacı çocuklarımızın sosyal gelişimlerine katkıda bulunmak olduğu kadar, ders çalışmaya ve okulda başarılı olmaya teşvik etmektir. Çünkü derslerinde üstün bir başarı göstererek, okullarında dereceye giren çocuklarımız, bu gezinin kahramanları oldu.” ifadelerini kullandı.
ERZURUM’DA ETKİNLİKLER DÜZENLENİYOR
SHÇEK İl Müdürü Sultan Murat Aydın, başarılı öğrencileri şehir dışına geziye gönderirken, Erzurum’da kalan yuva çocuklarını da unutmadıklarını ifade ederek, onlar için de, Erzurum merkezde çeşitli piknik organizasyonları, tarihi ve turistik mekanların gezilmesi gibi etkinlikler gerçekleştirdiklerini belirtti.
Bu tip organizasyonlarla yuva çocuklarının toplumdan uzak kalmaması ve özgüven duygusunun geliştirilmesinin amaçlandığını ifade eden Aydın, “Erzurum’daki yuvalarımızda kalan çocuklarımızın Yaz tatilini dolu dolu geçirebilmeleri için elimizden ne geliyorsa yaptık. Okullar açılıncaya kadar yine çeşitli etkinliklerimiz olacak.” dedi. Sultan Murat Aydın, yuva çocukları için gerçekleştirilen gezi ve diğer etkinlikleri Erzurum Valiliği ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın katkılarıyla organize ettiklerini sözlerine ekledi.
 

 
Adalete A.Ü. katkısı
 
Doğalgaz sektöründe durgunluk
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Adalete A.Ü. katkısı
Atatürk Üniversitesi bünyesinde geçtiğimiz yıl kurulan Adalet Meslek Yüksekokulu, ...
Su Ürünleri’nde ilk öğrenci heyecanı
Kasım 2010 tarihinde Bakanlar Kurulu kararı ile kurulan Su Ürünleri Fakültesi ...
GSF özel yetenek sınavıyla öğrenci alacak
Erzurum Atatürk Üniversitesi (AÜ) Güzel Sanatlar Fakültesine 2011-2012 ...
 
Tortum Şelalesine hayran kaldılar
Erzurum Atatürk Üniversitesi tarafından bu sene beşincisi gerçekleştirilen ...
Urumiye’den Erzurum’a eğitim yaklaşımı
– İran Urumiye üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hassan Sedghi, Atatürk Üniversitesi ...
A.Ü. Senatosu bölücüleri lanetledi
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak imzasıyla yayınlanan ...
 
Gineli öğrencilerin rafting heyecanı
Batı Afrika Ülkesi olan Gine Cumhuriyeti'nden gelen öğrenciler Karasu Nehri’nde rafting yaptılar.
Milli Eğitim'de AR-GE atılımı
Erzurum İl Milli Eğitim Müdürlüğü, “Hayat Boyu Öğrenmenin Geliştirilmesi” projesine yoğunlaştı.
Hafızlık eğitiminde başarı
Yakutiye İlçe Müftülüğü, din hizmetleri için yetiştirilen hafız sayısını ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri