Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
HABERLER>EĞİTİM
21 Temmuz 2011 Perşembe - 06:21

Adalete A.Ü. katkısı

Atatürk Üniversitesi bünyesinde geçtiğimiz yıl kurulan Adalet Meslek Yüksekokulu, 43 öğrenciyle başladığı 2010–2011 eğitim öğretim sezonunu geride bıraktı. Yeni tercih döneminde en az 45 öğrencinin daha kaydedilmesinin planlandığı meslek yüksekokulunda, hâkim ve savcılara yardımcı elemanlar, icra müdürleri ve icra memurları yetiştiriliyor.

Adalete A.Ü. katkısı

ERZURUM(GHA) – Atatürk Üniversitesi bünyesinde geçtiğimiz yıl kurulan Adalet Meslek Yüksekokulu, 43 öğrenciyle başladığı 2010–2011 eğitim öğretim sezonunu geride bıraktı. Yeni tercih döneminde en az 45 öğrencinin daha kaydedilmesinin planlandığı meslek yüksekokulunda, hâkim ve savcılara yardımcı elemanlar, icra müdürleri ve icra memurları yetiştiriliyor.
Atatürk Üniversitesi Adalet Meslek Yüksekokulu, geleceğin hakim ve savcı yardımcıları ile icra müdürleri ve memurlarını yetiştiriyor. Önümüzdeki eğitim öğretim yılı için en az 45 öğrenci kabul etmeyi planlayan Adalet MYO’da, Hukuk Fakültesi’nin öğretim üyelerinden de istifade ediliyor.
Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Adalet MYO Müdür Vekili Yrd. Doç. Dr. Metin İkizler, adalet programının amacı ve işlevine ilişkin olarak bilgiler verdi. Adalet programının amacının, hakim ve savcılara yardımcı elemanlar yetiştirmek olduğunu kaydeden İkizler, bu prgramdan mezun olanların, mahkemelerin yazı işleri müdürlüğü veya yardımcılığı; icra memurluğu veya yardımcılığı görevlerine atanabildiklerini kaydetti. Ayrıca infaz kurumlarında müdürlüğe kadar yükselebilen görevlere de getirilebilen mezunların, resmi veya özel bankalarda, çeşitli kamu ve iktisadi kuruluşlarında, özel iktisadi işletmelerde de oldukça kolay iş bulabildiklerini ifade etti.
ADALET MYO PROGRAMI’NIN OLDUKÇA ZENGİN BİR DERS PROGRAMI VAR
Programda okutulan dersler hakkında bilgiler de veren Yrd. Doç. Dr. İkizler, Adalet Meslek Yüksekokulu’nda, öğrencilere adalet hizmetlerinin gerektirdiği nitelikler göz önünde bulundurularak teorik ve uygulamaya yönelik bilgilerin verildiğini söyledi. Yüksekokulda kamu hukuku ve özel hukuk bilgisi, hukuk bilgisi, hukuk usulü bilgisi, ceza ve ceza usulü bilgisi, icra-iflas bilgisi, avukatlık ve noterlik mevzuatı, mali mevzuat, hukuk dili, adli tıp, infaz bilgisi, kalem mevzuatı gibi hukuk bilgilerinin yanı sıra, daktilografi, Türkçe, yabancı dil, muhasebe,işletme yönetimi, arşiv ve dosyalama teknikleri gibi teorik ve uygulamalı derslerin de okutulduğunu dile getiren İkizler, geçtiğimiz yıl kurulan Adalet MYO’da 43 öğrenciye öğrenim görme fırsatı sunulduğunu belirterek, bu yıl da en az 45 öğrenci kaydı yapmanın planlandığını dile getirdi.

Atatürk Üniversitesi Adalet Meslek Yüksekokulu’nda, 1 profesör, 2 doçent doktor ve 4 yardımcı doçent doktorun görev yaptığını belirten İkizler, MYO’da okutulan dersler için Hukuk Fakültesi’nde görevli akademisyenlerden de destek aldıklarını sözlerine ekledi.   

 
Yağışlar Doğu’yu vurdu
 
Başarıya gezi ödülü
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Çaykolik 23 Temmuz 2011 Cumartesi 14:51

Atatürk Üniversitesinden mezun olanlar veya diğer Üniversite mezunlar çok iş buldu da bir de meslek okullarını deneyelim.Heyirli olsun.

Yorumu oyla      6      4  
Bilge Uzun 23 Temmuz 2011 Cumartesi 13:40

Erzurumda Adalet M.Y.O., eksik olan M.Y.Okullarından biriydi. Bu açıdan açılmasının çok yararlı olduğu kanaatindeyim. Yetkililere bu tür girişimleri için teşekkür ediyor, devamını diliyorum.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Su Ürünleri’nde ilk öğrenci heyecanı
Kasım 2010 tarihinde Bakanlar Kurulu kararı ile kurulan Su Ürünleri Fakültesi ...
GSF özel yetenek sınavıyla öğrenci alacak
Erzurum Atatürk Üniversitesi (AÜ) Güzel Sanatlar Fakültesine 2011-2012 ...
Tortum Şelalesine hayran kaldılar
Erzurum Atatürk Üniversitesi tarafından bu sene beşincisi gerçekleştirilen ...
 
Urumiye’den Erzurum’a eğitim yaklaşımı
– İran Urumiye üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hassan Sedghi, Atatürk Üniversitesi ...
A.Ü. Senatosu bölücüleri lanetledi
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak imzasıyla yayınlanan ...
Gineli öğrencilerin rafting heyecanı
Batı Afrika Ülkesi olan Gine Cumhuriyeti'nden gelen öğrenciler Karasu Nehri’nde rafting yaptılar.
 
Milli Eğitim'de AR-GE atılımı
Erzurum İl Milli Eğitim Müdürlüğü, “Hayat Boyu Öğrenmenin Geliştirilmesi” projesine yoğunlaştı.
Hafızlık eğitiminde başarı
Yakutiye İlçe Müftülüğü, din hizmetleri için yetiştirilen hafız sayısını ...
Ata Botanik Parkta yeni düzenleme
Erzurum’un adeta yeni imajı olan Ata Botanik Park’ta, ikinci etap düzenleme ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri