Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
HABERLER>EĞİTİM
14 Temmuz 2011 Perşembe - 23:35

Milli Eğitim'de AR-GE atılımı

Erzurum İl Milli Eğitim Müdürlüğü, “Hayat Boyu Öğrenmenin Geliştirilmesi” projesine yoğunlaştı.

Milli Eğitim de AR-GE atılımı

ERZURUM(GHA) – Erzurum İl Milli Eğitim Müdürlüğü, “Hayat Boyu Öğrenmenin Geliştirilmesi” projesine yoğunlaştı. Proje kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ait Mumcu’daki ARGE Şube Müdürlüğü’nde proje ofisi kurulurken, projeyle iş gücü piyasasının taleplerine uygun nitelikli eğitime erişimi artırma ve kurumsal bir çatı oluşturma amaçlanıyor.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE Şube Müdürlüğü Proje Uzmanı Davut Dağabakan, “Hayat Boyu Öğrenmenin Geliştirilmesi” projesi hakkında bilgiler verdi. Proje kapsamında ARGE Şube Müdürlüğü’nde proje ofisi kurduklarını kaydeden Dağabakan, söz konusu projeyi anlattı. Dağabakan, projenin amacını şöyle ifade etti: “Hayat boyu öğrenme stratejilerine uygun, farklı yaş grubu ve eğitim seviyesindeki insanlara, özellikle kadınlara yönelik gelişen teknolojiye ve iş gücü piyasasının taleplerine uygun nitelikli eğitime erişimi artırmak ve AB standartlarına göre sertifikalandırılacak kurumsal bir çatı oluşturmaktır”
2011 ile 2013 yılları arasında yürütülecek olan projenin mali büyüklüğünün 15 milyon Avro olduğunu belirten Dağabakan, projenin mali faydalanıcılarının ise, çok geniş bir yelpazeye sahip olduğunu dile getirdi. Milli Eğitim Bakanlığı, Mesleki Yeterlilik Kurumu, Meslek Standartlarını Geliştirme-Test Etme ve Sertifikalandırma Merkezleri, İŞKUR, Eğitim kurumlarındaki yöneticiler, öğretmenler ve öğrenciler, yerel hayat boyu öğrenme koordinasyon merkezlerindeki yönetici ve personeller, başta kadınlar olmak üzere işsiz yetişkinler, işçi ve işveren sendikaları, yerel makamlar, sosyal ortaklar ve sivil toplum kuruluşlarının personelinin, projenin faydalanıcılarını oluşturduğunu dile getiren Dağabakan, bu çerçevede önemli birçok faaliyet gerçekleştirilmesinin planlandığını ifade etti.
DAĞABAKAN, PROJE KAPSAMINDAKİ ETKİNLİKLER VE SONUÇLARI SIRALADI
Proje Uzmanı Dağabakan, “Avrupa Yeterlilik Çerçevesi ile uyumlu, tümüyle fonksiyonel Ulusal Yeterlilik Sisteminin desteklenmesi. Hayat Boyu Öğrenme ile ilişkili tüm taraflar arasındaki işbirliğinin, diyalogun geliştirilmesinin ve ağ oluşturma sürecinin desteklenmesi. Eğitim öğretim kurumları ile sektörün; Hayat Boyu Öğrenme yaklaşımıyla gerçekleştirilen farkındalık faaliyetleri uygulamaları yönünde teşvik edilmesi. NUTS II Bölgesindeki yetişkinlerin (özellikle kadınların) temel becerileri ile temel mesleki becerilerinin geliştirilmesi yoluyla yerel özel sektörün ihtiyaçları doğrultusunda bireyler ve müteşebbisler arasındaki hayat boyu öğrenme olanakları ile bireylerin yeterliliklerine dayalı istihdamın yaygınlaştırılması ve geliştirilmesi gibi etkinlikler, bu projeyle gerçekleştirilecek.” diye konuştu. 
Projenin uygulanmasının ardından elde edilecek sonuçlara ilişkin olarak bir sıralama da yapan Dağabakan, şunları kaydetti: “Hayat boyu öğrenmenin geliştirilmesi için mevzuat düzenlemeleri,
Ulusal Yeterlilikler Çerçevesinin desteklenmesi, Modüler programların hazırlanması, Mevcut mesleki eğitim kurumlarının kapasitesinin güçlendirilmesi, Yerel, bölgesel ve ulusal ağların oluşturulması, Hayat boyu öğrenme faaliyetlerini izleme ve değerlendirme metotlarının geliştirilmesi, Öğretmenlerin pedagojik ve mesleki yeterliliklerinin artırılması, Hayat boyu öğrenme yaklaşımı konusunda bilincin artırılması, Yerel hayat boyu öğrenme koordinasyon merkezlerinin altyapısal, kurumsal ve insan kaynakları kapasitesinin artırılması,  NUTS II Bölgesinde örgün ve yaygın mesleki eğitim kurumlarında temel beceri ve temel becerilerin geliştirilmesi eğitimlerinin verilmesi gibi sonuçlar, projenin çıktılarını oluşturuyor.”
Söz konusu projenin Türkiye genelinde yürütüldüğünü, illerde ise koordinasyon ve takip işleminin proje ofislerince yapılacağını kaydeden Dağabakan, bu bağlamda Erzurum ofisini de hizmete soktuklarını sözlerine ekledi.
 

 
Kamuda yeni yapılanma
 
İlahi yarışması elemeleri başlıyor
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Çiğdem HOPUR 19 Temmuz 2011 Salı 12:21

Davut hocam;Verdiğiniz emek ve yaptığınız çalışmalardan dolayı sizi tebrik eder,başarılarınızın devamını dilerim.

Yorumu oyla      7      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hafızlık eğitiminde başarı
Yakutiye İlçe Müftülüğü, din hizmetleri için yetiştirilen hafız sayısını ...
Ata Botanik Parkta yeni düzenleme
Erzurum’un adeta yeni imajı olan Ata Botanik Park’ta, ikinci etap düzenleme ...
Eğitimde kalite sorgulaması
Seviye Belirleme (SBS) ve Devlet Parasız Yatılı ve Bursluluk (DPY) gibi ...
 
Su Ürünleri öğrencilerini bekliyor
Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi’nde “ilk öğrenci” heyecanı ...
Yaz Okulu’nda sertifika töreni
Atatürk Üniversitesi tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl beşincisi ...
Mesleki eğitimde yeni dönem
Büyükşehir Belediyesi Toplum Merkezi’ndeki meslek kursları için yüzlerce ...
 
‘Kendi kanatlarıyla uçtular’
“Kendi Kanatlarımla Uçmak İstiyorum” dediler ve Sosyal Destek Programı ...
Sosyal Hizmetlere bilimsel yaklaşım
Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi tarafından organize edilen ...
Arıcılık sorunlarına çözüm yaklaşımı
Erzurum bölgesindeki arıcıların sorun ve çözüm önerileri, 'Arıcılıkta ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri