Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
HABERLER>EĞİTİM
14 Temmuz 2011 Perşembe - 21:42

Hafızlık eğitiminde başarı

Yakutiye İlçe Müftülüğü, din hizmetleri için yetiştirilen hafız sayısını her yıl biraz daha artırıyor. Kurulduğu ilk yıl olan 2008 ve 2009 sezonunu 35 hafızla kapatan Yakutiye İlçe Müftülüğü, 2010 ve 2011 hafızlık eğitim programını ise, 56 hafızla nokta koydu. Yakutiye İlçe Müftülüğü’nün hedefi, önümüzdeki yıl en az 75 hafız yetiştirmek olarak açıklandı.

Hafızlık eğitiminde başarı

ERZURUM(GHA) – Yakutiye İlçe Müftülüğü, din hizmetleri için yetiştirilen hafız sayısını her yıl biraz daha artırıyor. Kurulduğu ilk yıl olan 2008 ve 2009 sezonunu 35 hafızla kapatan Yakutiye İlçe Müftülüğü, 2010 ve 2011 hafızlık eğitim programını ise, 56 hafızla nokta koydu. Yakutiye İlçe Müftülüğü’nün hedefi, önümüzdeki yıl en az 75 hafız yetiştirmek olarak açıklandı.
SEVİNDİRİCİ GELİŞME
Yakutiye İlçe Müftüsü Dr. İhsan İlhan, Erzurum’da oldukça başarılı bir hafız yetiştirme programı yürüttüklerini söyledi. İlçe Müftülüğü’nün kurulduğu 2008 yılında başlatılan eğitim programında ilk olarak 35 hafız mezun ettiklerini hatırlatan İlhan, 2009 ile 2010 sezonunda 46 hafız ve 2010 ile 2011 sezonunda ise, 56 hafızı din hizmetlerine kazandırdıklarını bildirdi. İlçedeki Kur’an kurslarında eğitim gören 101 hafız adayının, geçtiğimiz günlerde tespit sınavına alındığını hatırlatan İlhan, söz konusu sınavda başarı gösteren adaylardan 56’sına, hafızlık tespit belgesi verildiğini ifade etti.
Yakutiye İlçe Müftülü olarak, yüzde 10 ile 20 düzeylerinde bulunan hafızlık eğitim programı başarı oranını yüzde 50’nin üzerine çıkardıklarını dile getiren İlçe Müftüsü İlhan, bu oranı önümüzdeki yıl en az yüzde 70’e çıkarmayı planladıklarını kaydetti. Dr. İlhan, “Önümüzdeki eğitim programı içerisinde mezun etmeyi planladığımız hafız sayısını en az 75 olarak hedefledik. Bu nedenle kurslarımızdaki eğitimlere biraz daha ağırlık verecek ve hafızlık eğitim programlarının kalitesini daha da yükselteceğiz.” şeklinde konuştu.
İLHAN, RAMAZAN HAZIRLIKLARINI ANLATTI…
Öte yandan yaklaşan Ramazan ayı dolayısıyla bir dizi etkinlik gerçekleştireceklerini açıklayan Yakutiye İlçe Müftüsü Dr. İhsan İlhan, şunları kaydetti: “Ramazan ayında vaaz ve irşad programlarımız olacak. Emekli vaiz ve müftülük din görevlilerinden istifade edeceğiz. Bize bağlı olarak ibadete açık halde bulunan 160 cami bulunuyor. Bu camilerde vaaz ve mukabeleler gerçekleştirilecek. Ayrıca Gez, Gürcükapı, Dervişağa, Narmanlı ve Ayazpaşa camilerinde de, hatimle Teravih namazı kıldırılacak.” diye konuştu.
Mahallelerindeki camilerinde hatimle Teravih namazı kılınmasını isteyenlerin, İlçe Müftülüğü’ne başvurmaları çağrısında bulunan Dr. İlhan, “Bize gelecek olan talepleri anında değerlendirecek ve din görevlilerimizi gerekli hazırlıkların yapılması noktasında seferber edeceğiz. Bu konuda ilçemiz sınırları dahilinde mahallelerimizden ilgi bekliyoruz.” dedi.
 

 
MÜSİAD’dan ulaşım zirvesi
 
Bölücülere lanet olsun…
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ata Botanik Parkta yeni düzenleme
Erzurum’un adeta yeni imajı olan Ata Botanik Park’ta, ikinci etap düzenleme ...
Eğitimde kalite sorgulaması
Seviye Belirleme (SBS) ve Devlet Parasız Yatılı ve Bursluluk (DPY) gibi ...
Su Ürünleri öğrencilerini bekliyor
Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi’nde “ilk öğrenci” heyecanı ...
 
Yaz Okulu’nda sertifika töreni
Atatürk Üniversitesi tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl beşincisi ...
Mesleki eğitimde yeni dönem
Büyükşehir Belediyesi Toplum Merkezi’ndeki meslek kursları için yüzlerce ...
‘Kendi kanatlarıyla uçtular’
“Kendi Kanatlarımla Uçmak İstiyorum” dediler ve Sosyal Destek Programı ...
 
Sosyal Hizmetlere bilimsel yaklaşım
Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi tarafından organize edilen ...
Arıcılık sorunlarına çözüm yaklaşımı
Erzurum bölgesindeki arıcıların sorun ve çözüm önerileri, 'Arıcılıkta ...
Konak’tan Erzurum’a eğitim desteği
Konak Belediyesi Kültür Yayınları tarafından basımı gerçekleştirilen "İşitme ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri