Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 - Yeni Malatyaspor: 1
Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 - Yeni Malatyaspor: 1
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Aziziye'ye kapalı semt pazarı ve otopark yatırımı
Aziziye'ye kapalı semt pazarı ve otopark yatırımı
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
 ‘1'inci Türk Dünyası Yazarlar Buluşması'
 ‘1'inci Türk Dünyası Yazarlar Buluşması'
HABERLER>GUNCEL
30 Ekim 2011 Pazar - 21:22

‘Türk Milleti birdir, beraberdir’

Ulaştırma Bakanı Yıldırım, Van'da yaşanan depremin bu ülkeyi bölenlere, bu ülkenin gücünü sınamaya çalışanlara iyi bir ders olduğunu belirtti. Yıldırım, " Van depremi bir kez göstermiştir. Türk milleti büyük millettir. Doğusuyla, batısıyla, kuzeyi ile güneyiyle kardeştir. Birdir beraberdir. İşte bu kardeşlik bu depremde doruğa çıkmıştır" diye konuştu.

‘Türk Milleti birdir, beraberdir’

IŞIK ÇAPANOĞLU
KARS (İHA) - Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Van'da yaşanan depremin bu ülkeyi bölenlere, bu ülkenin gücünü sınamaya çalışanlara iyi bir ders olduğunu belirtti.
Kars'ta düzenlenen 'Gazi Kars Şehrengizi Sempozyumu'na katılan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, birlik beraberlik mesajları verdi. Bakan Binali Yıldırım, terörün Türkiye'nin hızını kesmeyeceğini ve Türkiye'nin muhasır medeniyetler seviyesine kararlı bir şekilde yürüyeceğini söyledi. Bakan Yıldırım, "Kim ne yaparsa yapsın, kim ne plan kurarsa kursun. Kim ne işlemle uğraşırsa uğraşsın. İsterlerse terör belasını başımıza salsınlar. Türkiye muhasır medeniyetler seviyesine kararlı bir şekilde yürümeye devam edecektir. Ve Atatürk'ün bize hedef gösterdiği o noktaya gidecektir" dedi.
"Terör ancak bizim hızımızı biraz kesebilir. Ancak enerjimizi biraz boşa harcamamıza neden olabilir" diyen Bakan Yıldırım, "Ama Türkiye Cumhuriyeti'nin medeniyet yürüyüşüne asla ve asla engel olamaz. Son yaşadığımız Van depremi bir kez göstermiştir. Türk milleti büyük millettir. Doğusuyla, batısıyla, kuzeyi ile güneyiyle, Laz'ıyla Azeri'siyle, Terekemesiyle, sunnisiyle, alevisiyle kardeştir. Birdir beraberdir. İşte bu kardeşlik bu depremde doruğa çıkmıştır" diye konuştu.
Ulaştırma Bakanı Yıldırım Van depreminin bu ülkeyi bölmeye çalışanlara önemli bir mesaj olduğuna dikkat çekti. Ulaştırma Bakanı Yıldırım, "Ümit ederim ki bu bazılarına önemli bir mesaj olmuştur. Bu ülkeyi bölmeye çalışanlara, bu ülkenin gücünü sınamaya çalışanlara, önemli bir mesaj olmuştur. Van depremi gösterdi. Van depreminde sevgiyi gördük. Van depreminde dayanışma gördük. Van depreminde büyük Türk Milletinin sabrını, metanetini, cesaretini gördük. Cenabı Mevlam
böyle acıları bir daha bize yaşatmasın. Ama her zaman her şart altında birliğimizi, beraberliğimizi, 74 milyonun kardeşliğini muhafaza etmek içinde her türlü gayreti fedakarlığı göstermek mecburiyetindeyiz" şeklinde konuştu.
HAKAS TÜRKLERİNİN MESAJI
Bakan Binali Yıldırım, Kars Şehrengizi'nde Hakas Cumhuriyeti Temsilcisi Genadi Tumdaşef'in Türkiye'ye yazdığı mektubu okudu. Gazi Kars Şehrengizi programı nedeniyle Hakas Cumhuriyeti'ni temsilen Kars'a gelen Genadi Tumdaşef, yanında Türkiye'ye yazdığı mektubu getirdi. Mektubu kendi Türkçe okumaya çalışan Tumdaşef bir kısmını okudu, geri kalanını okumakta zorlanınca Bakan Yıldırım, "Ben okuyayım" diyerek eline aldığı mektubu Türkçe okudu. Tumdaşef, Hakas Cumhuriyeti'nden getirdiği toprağı da Bakan yıldırım'a hediye etti.
Gazi Kars Şehrengizi programı nedeniyle Kırgızistan'ın Altay Temsilcisi olarak Kars'a gelen Akay Kine ise Bakan Yıldırım'a Altay Dağları'nda yetişen Ardıç ağacının tohumundan hediye etti. Uzun ve örgülü saçları ile programın ilgi odağı olan Akay Kine, "Bizim Altay Dağları'nda yetişen özel bir ağacımız var. Adı Ardıçtır. O ağaç birliği simgeler. Geçen yıl o ağaçtan 200 tane Kırgızistan'a getirip ektik. Şimdi ise o ağacın tohumlarından getirdim ki, Kars'a ve Türkiye'nin çeşitli yerlerine ekin. O da bizim birliğimizi ve beraberliğimizi daim etsin" diye konuştu. Bakan Yıldırım'da Akay Kine'nin bu hediyesi karşılığında teşekkür etti.Öte yandan Altay temsilcisi Akay Kine, bir metreye yakın uzunluktaki örgülü saçı ile dikkat çekti.

 
‘Herkesin lanetlemesi lazım’
 
‘Türk Milleti Dünya’ya ders verdi’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dünya Erzurum’a iniyor
Türkiye'nin yurt dışı yardımlarını kabul etmeye başladığını açıklamasının ...
‘Durmak yok koşmaya devam’
AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Milletvekili Ahmet Koca ...
‘Cumhuriyet’i anlamak gerekir’
21. Yüzyıl bilgi çağında, A.Ü’nün, kendi eğitim sistemlerini, öz değerlerini ...
 
Velioğlu Hz. Peygamberi anlattı
Erzurumlu din alimlerinden Seyyid H. Ahmet Baba ile Seyyid H. Mevlüt Baba, ...
Kardeş Pakistan yardıma koştu
Van'da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki deprem sonrası yurtdışından gelen ...
Polisler gözyaşı döktü
Erzurum Emniyet Müdürlüğünde görev yapan İlhan Tuna, kansere yenik düştü. ...
 
Saatler geri alınıyor
Kış saati uygulaması kapsamında, saatler, 30 Ekim Pazar günü bir saat geri alınacak.
Arkın ve Akın'a Onur Ödülü
6. Uluslararası Dadaş Film Festivali kapsamında sinema sanatçıları Filiz ...
Palandöken’de milli duruş
Palandöken İlçe Belediye Meclisi, olağanüstü toplanarak Hakkâri Çukurca ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri