Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
27 Haziran 2011 Pazartesi - 09:01

Türkçe artık dünya dili

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Türkçe Olimpiyatları’nın, Türkiye’nin tarihten gelen gücünü, derinliğini ve kilit ülke olma vasfını tekrar kazanmaya başladığının bir kanıtı olduğunu söyledi. Bu yıl 9’uncusu gerçekleştirilen Türkçe Olimpiyatları ile ilgili olarak bir değerlendirme yapan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, “Dünyanın dört bir yanından gelen gençlerin Türkçe konuşuyor olmaları, gurur verici bir tablo. Güzel dilimiz Türkçeyi ve bu vesileyle Türkiye’yi dünyanın bütün köşelerine taşıyanlara ve emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyoruz.” dedi.

Türkçe artık dünya dili

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Türkçe Olimpiyatları’nın, Türkiye’nin tarihten gelen gücünü, derinliğini ve kilit ülke olma vasfını tekrar kazanmaya başladığının bir kanıtı olduğunu söyledi.
Bu yıl 9’uncusu gerçekleştirilen Türkçe Olimpiyatları ile ilgili olarak bir değerlendirme yapan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, “Dünyanın dört bir yanından gelen gençlerin Türkçe konuşuyor olmaları, gurur verici bir tablo. Güzel dilimiz Türkçeyi ve bu vesileyle Türkiye’yi dünyanın bütün köşelerine taşıyanlara ve emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyoruz.” dedi.
TÜRKÇE’NİN ÇİÇEKLERİ ERZURUM’DA
9. Türkçe Olimpiyatları’na katılmak için çeşitli ülkelerden gelen gençleri Erzurum’da ağırlıyor olmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Başkan Küçükler, sevgi, barış, huzur ve kardeşlik dili olma niteliğine sahip Türkçenin, ancak böylesine kapsamlı ve bir o kadar da anlamlı organizasyonla ön plana çıkarılabileceğini kaydetti. Başkan Küçükler, Türkçenin bir dünya dili olması adına ellerinden gelen her türlü desteği ve katkıyı sunmaya hazır olduklarını söyleyerek, “Daha önce ülkemizi hiç görmemiş, dilini, kültürünü, örfünü ve ananelerini hiç bilmemiş binlerce genç, bugün Türkçe konuşuyor, Türkçe dinliyor, Türkçe öğreniyor. Bu muhteşem manzara karşısında duygulanmamak ve gururlanmamak elde değil. Dilimizi ve kültürümüzü dünyanın dört bir tarafı ve okyanuslar ötesiyle paylaşıyor olmak; karşısında saygı, minnet ve şükranla eğilmemizi gerektiren harikulade bir girişimin eseridir.” şeklinde konuştu.
BAŞKAN AHMET KÜÇÜKLER, KONUK GENÇLERE SESLENDİ
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, 9. Türkçe Olimpiyatları kapsamında Erzurum’a misafir olan gençlere ise, şöyle seslendi. “Sizler, vatandaşı olduğunuz ülkelere kuşkusuz en iyi hizmeti verebilmenin mücadelesi içerisinde olacak ve kendinizi bu uğurda yetiştireceksiniz. Bugün konuştuğunuz sevgi, barış, huzur ve kardeşlik dili olan Türkçemiz, umuyoruz ki gelecekte ülkelerinizle ülkemiz arasında yepyeni ilişkilerin ve yepyeni dönemlerin başlamasına neden olacak. Bu ilişkilerin kapsamı kimi zaman siyasi, kimi zaman ticari, kimi zaman da, sosyal ve kültürel etkinliklerle şekillenecek. Biz biliyoruz ki, her biriniz ülkelerinizde Türkiye’mizin gönüllü birer elçileri olacaksınız. Türk insanının sıcaklığını, dostluğunu, kardeşliğini, barış ve huzurdan yana oluşunu anlatacak, ilişkilerimizi geliştireceksiniz. Bizler de, Türkçe Olimpiyatları ile atılan dostluk ve kardeşlik tohumlarının filizlenip, meyveye duruşunu göreceğiz.”

 
Çiçek’ten tarımda modernizasyon vurgusu
 
En güzel ezanı Ağsakallı okudu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Köylüler yaylaya çıkmaya başladı
Doğu Anadolu Bölgesinde köylerden yaylara yolculuk dönemi devam ediyor. ...
'Türkçe, Gönül Köprüsü'
Doğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Derneği (DOSİAD) Başkanvekili Yusuf ...
'Türk Dili, Barış Dili'
9. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Ödül Töreni Ankara’da gerçekleştirildi. ...
 
‘Dilimiz, Ses Bayrağımız’
TBMM Başkanı Şahin, "Artık Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Türk dilinin ...
Türkçe Şöleni başlıyor
9. Türkçe Olimpiyatları’nın Erzurum ayağı, bugün kış oyunlarının açılış-kapanış ...
'Türkçe'ye farkındalık yaklaşımı'
MMO Erzurum Temsilciliği Yürütme Kurulu Sekreteri Bahadır Yalçın, Türkçe ...
 
Bir yıllık emeklerini sergilediler
Narman Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürlüğü’nce Şekerli beldesinde açılan ...
Sanat Tarihi’nde markalık süreç
Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü, oldukça ...
Erzurumlu Emrah rahmetle anıldı
Türk şiirinin usta isimlerinden Cahit Külebi ile Erzurumlu Emrah, Tokat'ın ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri