Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 - Yeni Malatyaspor: 1
Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 - Yeni Malatyaspor: 1
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Aziziye'ye kapalı semt pazarı ve otopark yatırımı
Aziziye'ye kapalı semt pazarı ve otopark yatırımı
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
 ‘1'inci Türk Dünyası Yazarlar Buluşması'
 ‘1'inci Türk Dünyası Yazarlar Buluşması'
HABERLER>GUNCEL
6 Ekim 2011 Perşembe - 08:45

Valilik tahsis olayına açıklık getirdi

Erzurumlu İşadamı Osman Nuri Bakırcı’nın geçtiğimiz günlerde düzenlediği basın toplantısında yatırım için kendisine arsa tahsisi yapılmadığı yönündeki iddiaları üzerinde Erzurum Valiliği’nce yazılı açıklama yapıldı.

Valilik tahsis olayına açıklık getirdi

ERZURUM (İHA) - Erzurumlu İşadamı Osman Nuri Bakırcı’nın geçtiğimiz günlerde düzenlediği basın toplantısında yatırım için kendisine arsa tahsisi yapılmadığı yönündeki iddiaları üzerinde Erzurum Valiliği’nce yazılı açıklama yapıldı.
Yazılı açıklamada, Erzurum’da istihdama yönelik yatırım yapılması konusu Osmanlı İnşaat’ın sahibi Osman Nuri Bakırcı ile Vali Sebahattin Öztürk arasında geçen bir sohbette konuşulduğu belirtilerek, “İlgili yatırımcı minimum 50 kişilik istihdam oluşturacak bir yatırımın kendisi tarafından yapılabileceğini ve bunu gerçekleştirebilmek için de hazır kapalı bir alana ihtiyacı olduğunu beyan etmiştir. Talebi karşılamaya yönelik yapılan araştırmalar sonucunda, ilimiz İl Özel İdaresi’ne ait Ilıca yolu üzerinde bulunan Eski Sümer Halı arazisi içerisindeki ambarların söz konusu yatırım için müsait olduğu tespit edilmiş ve adı geçen yatırımcıya bildirilmiştir. Bilindiği üzere İl Özel İdaresi’ne ait taşınmazlar ancak 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu kapsamında satılabilir veya kiraya verilebilir olduklarından bu taşınmazların bedelsiz tahsisi mümkün değildir. Sadece 4706 sayılı Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi Hakkında Kanun ve Kamu Taşınmazlarının Yatırımlara Tahsisine İlişkin Usul ve Esaslar adlı uygulama yönetmeliği kapsamında değerlendirilmek suretiyle yatırımcıların müracaatı halinde hazine arsa ve arazileri üzerinde irtifak hakkı temini mümkün olup, bu konuda da adı geçen yatırımcı tarafından Valiliğimize herhangi bir başvuru yapılmamıştır” denildi.
ANAOKOLU SÖZÜ SOHBET ORTAMINDA VURGULANDI
Öte yandan yine işadamı Bakırcı’nın 5 adet anaokulu yapımı konusu da sohbet ortamında konuşulduğu ancak konu ile ilgili hayırseverin taahhüdüne yönelik herhangi bir girişim söz konusu olmadığı belirtilen açıklamada şu görüşlere yer verildi; “Buna rağmen hayırseverleri ilimize çekebilmek için anaokulu yapılabilecek alternatif yerler çıkarılmış ve ilgiliye bildirilmiştir. Adı geçen hayırsever tarafından yazılı olarak herhangi bir taahhüt ve/veya girişim olmamasına rağmen daha önce sözlü olarak kendisine bildirilen alternatif yerler 30.09.2011 tarih ve 26677 sayılı yazımızla değerlendirilmek üzere tekraren kendisine bildirilmiştir.
Erzurum Valiliği olarak ilimizin kalkınması, yatırım ve istihdamın artması, eğitim, sağlık, sosyal, kültürel v.b. alanlarda iyileştirmelerin yapılabilmesi için gerekli tüm tedbirler alınmıştır ve alınmaya da devam edilecek olup, mevzuatın izin verdiği ölçüde ilimizde yatırım ve istihdamın artması konusunda tüm kolaylıkların sağlandığını ve bundan sonra da sağlanacağının bilinmesi hususu, Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

 
Obeziteyle sanatlı mücadele
 
Kahraman Polisler ödüllendirildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aziziye denetimden geçti
Mülkiye Başmüfettişi Mahmut Çuhadar, Aziziye Belediyesi’nde yaptığı rutin ...
Şok iddia…
ASİMED Yönetim Kurulu Başkanı Eğilmez, Türkiye'nin gündemini sarsacak ...
Günay’dan bölücülere beddua..
Kültür ve Turizm Bakanı Günay, barışı, bereketi, ekmeği, hürriyeti ve ...
 
Başbakan’a ‘Ucube’ Teşekkürü
Azerbaycan Uluslararası Diaspora Merkezi (UDM) Başkanı İsmail Ağayev ile ...
Yaylada mahsur kalan 5 kişi kurtarıldı
Rize'nin yüksek kesimlerde dün etkili olan kar yağışı nedeniyle bir yaylada ...
Genelkurmay Başkanı, Erzurum'daydı
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve kuvvet komutanları Erzurum'a ...
 
Somali yardımları 229 milyon TL’yi aştı
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Diyanet İşleri Başkanlığı ...
Doğu’da kültür turizmi açılımı
Doğu Anadolu illerinde incelemelerde bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul ...
Ruhsat yetkisi Palandöken’in
Erzurum’da mahkeme iki Belediye arasındaki ‘ruhsat yetkisi’ tartışmasına ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri