Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 - Yeni Malatyaspor: 1
Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 - Yeni Malatyaspor: 1
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Aziziye'ye kapalı semt pazarı ve otopark yatırımı
Aziziye'ye kapalı semt pazarı ve otopark yatırımı
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
 ‘1'inci Türk Dünyası Yazarlar Buluşması'
 ‘1'inci Türk Dünyası Yazarlar Buluşması'
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
20 Eylül 2011 Salı - 08:06

‘Vatan size minnettardır’

Gaziler Günü Doğu Anadolu Bölgesi illerinde milli coşkuyla kutlandı.

‘Vatan size minnettardır’

DERLEYEN: İLHAMİ İBİŞ/ERZURUM GAZETESİ
Gaziler Günü Doğu Anadolu Bölgesi illerinde milli coşkuyla kutlandı.
Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, terörle mücadelede sırasında yaralanan iki gaziye Devlet Övünç Madalyası beratı verdi. Öztürk, gazileri tebrik ederek, "Millet size borçludur" dedi.
 Vatan savunmasında görev alan gazilerin anılması için düzenlenen 19 Eyül Gaziler Günü etkinlikleri kapsamında öğretmenevinde bir tören düzenlendi. Vali Sebahattin Öztürk, 9'uncu Kolordu Komutanı Korgeneral H. Kenan Hüsnüoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Ahmet Küçükler, askeri ve mülki erkanın yanı sıra gazilerin katıldığı törende Öztürk Açar ile Maksut Şasi'nin nerede gazi oldukları bilgisi verildi. Vali Sebahattin Öztürk, 9 Haziran 2008 günü Mardin'in Nusaybin ilçesi kırsalında teröristler tarafından döşenen mayının patlatılması sonucu yaralanan Maksut Şasi'ye Devlet Övünç Madalyası'nı taktı. Gazinin beratını veren Vali Öztürk, "Ailene, çoluk çocuğuna gururla gösterebileceğin bir vatan beratı bu. Millet
AĞRI’DA MİLİL COŞKU
Gaziler Günü Ağrı'da düzenlenen törenle kutlandı.Abide Meydanı'nda düzenlenen törende Atatürk Anıtı'na Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenkleri sunuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma Piyade Üst teğmen Ayhan Barutçu tarafından yapılırken, öğrenci ve askerler tarafından şiirler okundu. Tören sonrasında Ağrı Valisi Ali Yerlikaya tarafından gazi malul İbrahim Çelik'e Devlet Övünç Madalyası verildi.Program orduevinde Gaziler için verilen yemekle devam etti. Bütün gaziler ve aileleriyle tek tek sohbet eden Vali Yerlikaya, devlet olarak her zaman şehit, gazi ve ailelerinin yanında olduklarını belirtti. Sorunlarını dile getiren ailelere yardımı olacaklarını kaydeden Vali Yerlikaya, resmi nikahını kıymamış bir gazi eşine de makamında nikah kıyacaklarını ve Garnizon Komutanı Hakan Atınç'la birlikte şahitlik edeceklerini söyledi. Gaziler günü kutlamalarına Ağrı Valisi Ali Yerlikaya, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hakan Atınç, Belediye Başkanı Hasan Arslan, Kurum Müdürleri, Gaziler ve öğrenciler katıldı.
19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ
 Bitlis'in Ahlat ilçesinde düzenlenen törenle 19 Eylül Gaziler Günü kutlandı.
Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk'ün Anıtı'na çelenklerin sunulması ile başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam etti. Ahlat Kaymakamı Osman Dölek, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı H. Taner Özbey, İlçe Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, gaziler, kurum amirleri ve vatandaşların katıldığı törende, Jandarma Kıdemli Başçavuş Yunus Çeçeli tarafından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapıldı.
Tören, protokolün gazileri tebrik etmesi ile son buldu.
ARDAHAN’DA 19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI
Ardahan Valisi Mustafa Tekmen, “Gazilerimiz bizim baş tacımızdır” dedi.
19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Ardahan’da bir tören düzenlendi.
Tören, Valilik önündeki Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başladı. Çelenk sunumunun ardından Merkez Halk Eğitim Müdürlüğü toplantı salonuna geçildi.Burada günün anlam ve önemini belirten gösteri, ve şiirler okundu. Daha sonra Gaziler adına kürsüye çıkan Kore gazisi İmdat Gündüzhev, askerlikte anılarını anlattıktan sonra Türk ordusu ile kimsenin baş edemeyeceğini belirterek, terörün kalleşçe asker vurmaya çalıştığını, mertçe vuruşmadığını söyledi. Protokol daha sonra Gaziler derneğini geçti. Burada derneğe ait deftere duygularını yazan Vali Mustafa Tekmen, gazilerin kendileri için önemi büyük olduğunu ifade etti.
Tekmen, “Devlet olarak her zaman gazilerimizin yanında olduk, olacağız. Onların her türlü sıkıntı ve sorunlarını paylaşacağız. Gazilik makamı bizim için çok önemli bir makam olması dolayısıyla gazilerimiz bizim baş tacımızdır” dedi.
ÇILDIRDA ŞEHİTLER VE GAZİLER HAFTASI KUTLANDI
Ardahan’ın Çıldır ilçesinde Şehitler ve Gaziler Haftası düzenlenen etkinliklerle kutlandı.
Kutlamaya İlçe Kaymakamı,7.Hd.Tb.Komutanı,Çıldır Belediye Başkanı,Kurum amirleri, gaziler, şehit yakınları ve ilçe halkı katıldı.Hükümet Konağı önünde Atatürk Büstüne çelenklerin konulmasıyla başlayan program saygı duruşu ve istiklal marşıyla devam etti. Çıldır Şehit Öğretmen Sezgin Yolcu Yatılı Bölge Okulu öğrencileri ve 7.Hd.Tb.Komutanlığı askerlerince şiirlerin okunmasının ardından Şehitler ve Gaziler Haftası programı son buldu.
VALİ YENİGÜN’DEN GAZİLER GÜNÜ KUTLAMA MESAJI
 Erzincan Valisi Selman Yenigün Gaziler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.Vali Yenigün yayımladığı mesajında; “Yurdumuzun kurtarıcısı, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk’e Sakarya Zaferinden sonra 19 Eylül 1921'de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mareşal rütbesi ve Gazi unvanının verişinin 90. yıldönümünü ve vatanımız için birlik ve beraberliğimiz için hayatlarını ortaya koyan bunun nişanını bedenlerinde gururla taşıyan, yürekleri millet ve vatan sevgisiyle dolu kahraman gazilerimizin “Gaziler Günü’nü” kutlarım.Aziz vatanımızın bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğünü korumak için canları pahasına cepheden cepheye koşan, bu uğurda şehit olmayı göze alan gazilerimiz, ülkemizin medarı iftiharı, vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleridir.En değerli varlıklarını, canlarını bu aziz vatan için feda eden kahraman şehitlerimizin ve gazilerimizin emanetine, bölünmez bütünlüğümüzden ve birliğimizden ödün vermeden sahip çıkmak mecburiyetindeyiz.Türk insanı, şehitlerimizi ve gazilerimizi her zaman sevgi ve saygıyla anmaktadır. Vatanseverlikleriyle övündüğümüz, unutulmaz hizmetleriyle örnek aldığımız gazilerimize, saygın kişiliklerine yaraşır yaşam koşulları sunmak ortak sorumluluğumuzdur. Bu duygularla Atatürk'e Mareşal rütbesi ve Gazi unvanı verilişinin yıldönümünü ve Gaziler Günü'nü kutluyor, ülkesi için canını ortaya koymaktan kaçınmayan Vatanseverlikleriyle övündüğümüz, unutulmaz hizmetleriyle kıvanç duyduğumuz Büyük Önder Atatürk ve silâh arkadaşlarını, tüm şehit ve gazilerimizi şükran, minnet ve rahmetle anıyor, hayatta olan tüm gazilerimize de sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” dedi.
KUTLAMAYA YETKİLİ KATILMADI
Hakkari'de Gaziler Günü düzenlenen törenle kutlandı.
Sabah saatlerinde valilik binası önünde düzenlenen törene Vali Muammer Türker, Hakkari Dağ veKomanto Tugay Komutan Vekili Piyade Kurmay Albay Birol Sağlam, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Hakkari Şubesi Başkanı İbrahim Adıyaman, kamu kurum ve kuruluş amirleri ile Kore ve Kıbrıs Gazileri katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenk sunma ile başlayan tören, daha sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Tören, Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'nda görevli bakım üsteğmen Sedat Çelebi'nin günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmayla son buldu. Törenin ardından gaziler onuruna ordu evinde yemek verildi.
Öte yandan ise Hakkari Belediye Başkanlığı'ndan herhangi bir yetkilinin katılmadığı törende, görevli zabıta ekipleri tarafından alana getirilen kurum çelengi Atatürk Anıtı'na sunulamadı.
TUNCELİ'DE, GAZİLER GÜNÜ NEDENİYLE HALISAHA GAZİLERİ ZİYARET EDİLDİ
Gaziler Günü nedeniyle Tunceli Valisi ve Tunceli Jandarma Bölge Komutanı terör örgütü PKK'nın saldırısı sonucu yaralanan iki polisi hastanede ziyaret etti.Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen, Tunceli Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Harun Ocaklı, İl Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle yapılan törenin ardından, geçtiğimiz günlerde terör örgütü PKK tarafından Tunceli merkezinde halı sahada futbol maçı yapan polislere yönelik düzenlenen saldırıda yaralanan Bekir Özben ve Nurettin Ozan Şenol'u tedavi edildikleri Devlet Hastanesi'nde ziyaret etti. Vali Mustafa Taşkesen, tedavileri süren polislerle bir süre sohbet etti. Hastane çıkışında
basın mensuplarına bir açıklama yapan Vali Taşkesen, "Gaziler Günü nedeniyle diyalizde olan bir gazimizi ziyaret ettik, ardından halı saha saldırısı sonucu yaralanan iki gazi polisimizi ziyaret ettik. Yaralılarımızın durumlarının çok iyi olması bizi sevindirdi. Yarın taburcu oluyorlar, inşallah bir daha böyle gazi ve şehit vermek zorunda kalmayız. Ama bayrağımızın altında, başımız dik yaşıyorsak, bunu gazi ve şehitlerimize borçluyuz" dedi.
4 Eylül 2011 günü Tunceli merkezinde halı sahada futbol maçı yapan polislere yönelik terör örgütü PKK mensuplarınca düzenlenen saldırıda Komiser Cem Kerman ve öğretmen eşi Dilay Turan Kerman şehit olmuş ve 8 polis de yaralanmıştı. Tunceli Devlet Hastanesi'nde tedavileri süren polis memurları Bekir Özben ve Nurettin Ozan Şenol'un yarın taburcu olacakları belirtildi.
KARS’TA GAZİLER UNUTULMADI
Kars'ta Gaziler Günü düzenlenen törenle kutlandı. Hükumet Konağı önündeki törende Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okundu.Törende konuşan Kars Vali Vekili Muhammet Lütfü Kotan, “Göstermiş olduğunuz üstün fedakarlıklar sonucu onurumuzla yaşıyoruz. Göğsünüzde gururla taşıdığınız nişanı hak ediyorsunuz. Sizleri ve vatanımızı gelecek kuşaklara teslim edeceğiz ve kahramanlıklarınızı unutmayacağız” dedi.
14’nci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Zeki Gürcan, ise gaziler günü münasebetiyle sizlerle birlikte olmanın mutluğu ve gururu yaşadıklarını belirtti.
Gürcan; “Türk milletinin sahip olduğu en değerli miras olarak, yüreklerimizde taht kurduğunuzu ifade etmek istiyorum. Sizler milletin birliği ve vatanın bütünlüğüne göz dikenlerin saldırılarına karşı kahramanca karşı koyarak Türkiye Cumhuriyetini sonsuza kadar, yaşatma uğruna gösterdiğiniz azim ve irade ile vatan sevgisini taçlandıran kahramanlarsınız” diye konuştu.Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş’ta Türk tarihinde islam öncesi ve islam sonrası şehitlik ve gazilik makamının olduğunu söyledi.
BOZKUŞ’UN AÇIKLAMASI
Bozkuş; “Her Türk vatandaşı bu onura kavuşmak için vatanı, milleti, bayrağı, milli marşı ve kutsal değerleri için savaşır. Vatanı uğruna ölümü göze almış kahraman askerimiz dünya barışı için ölümü göze almıştır. Bu görevi yerine getirirken bir kısmı şehit olmuş, bir kısmı yaralı olarak gazilik makamına erişmiştir. Bunların içerisinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’te bu makama erişmiş bir gazimizdir. Şehit ve gazi olmuş tüm kahramanlarımızı minnetle şükranla anıyorum” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından törende Vali Vekili Muhammet Lütfü Kotan, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Zeki Gürcan ve Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş şeref defterini imzalayarak duygu ve düşüncelerini yazdılar.
GAZİLER ONURUNA YEMEK VERİLDİ
Gaziler Günü nedeniyle Öğretmenevi'nde de yemek verilirken, törenlere Kars Vali Vekili Muhammed Lütfi Kotan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Zeki Gürcan, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Başsavcı Mustafa Köylü, Adalet Komisyonu Başkanı Tamer Keskin, Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Osman Uçar, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kars Şubesi Başkanı Kıbrıs Gazisi Yüksel Öztürk, Şehit ve Gazi Aileleri Dernek Başkanı Muhsin Ağçay, protokol üyeleri, askeri erkan, Gaziler, gazi ve şehit yakınları ile öğrenciler katıldı.
VARTO'DA GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI
Muş'un Varto ilçesinde, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bir tören düzenlendi.
Hükümet Konağı önünde düzenlenen törene; Kaymakam Ahmet Günaydın, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Veysel Fidan, İlçe Emniyet Müdürü Sunay Öztürk, kamu kurum amirleri ile öğrenciler katıldılar. Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başlayan törende saygı duruş ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu.
Burada bir konuşma yapan İlçe Jandarma Komutanlığı'nda görevli Jandarma Üsteğmen Sertaç Tay, her Türk'ün onurlu gazilik mertebesine kavuşmak için vatanı, milleti, bayrağı, milli marşı, soydaşları ve kutsal değerleri için savaştığını söyledi. Tay, "Gazilik mertebesi Türk ulusunun her bireyi için vazgeçilmez bir anlam ve önemi vardır" dedi. Varto kaymakamı Ahmet Günaydın, törenin ardından gazilere yemek verdi.
DARENDE'DE GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI
19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Malatya'nın Darende ilçesinde de tören düzenlendi.
Gaziler Günü dolayısıyla Darende Hükümet Konağı önünde yapılan törende Atatürk anıtına çelenk sunuldu. Törende Kıbrıs Gazisi Mustafa Mert arkadaşları adına bir konuşma yaptı. Törenin ardından Kaymakam Mehmet Aktaş, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Hacı Güneşli ve Belediye Başkan Vekili Adil Sönmezler gazileri tebrik ederek bir süre görüştü. Kaymakam Mehmet Aktaş burada yaptığı konuşmada, "Şehitler ve gaziler toprağı vatan, insanı ulus yapan değerlerdir" dedi.
Şehitler ve gazilerin vatanın bölünmez bütünlüğü, ülkemizin huzuru, güvenliği için canları pahasına görev yaparak milletimize malolduklarının altını çizen Kaymakam Aktaş, "Bugün şehitlerimizin ve gazilerimizin emsalsiz fedakarlıkları sayesinde huzur içinde yaşıyor, geleceğe güvenle bakıyoruz" diye konuştu.
GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI
 Gaziler Günü, Malatya'da düzenlenen törenlerle kutlandı. 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Atatürk Anıtı önünde düzenlenen çelenk töreni sonrasında kutlama töreni Sabancı Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Törene Vali Vekili Şükrü Özcan, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tamer Büyükkantarcıoğlu, AK Parti Malatya Milletvekilleri Mustafa Şahin ve Cemal Akın, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 7. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Mustafa Avcı, Cumhuriyet Başsavcısı Muzaffer Sayın, İnönü Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. İsmail Özdemir ile birlikte
kamu kurum ve kuruluşu yöneticileri ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri, gaziler, şehit aileleri katıldı.
Törenin açılışında konuşan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Malatya Şube Başkanı Bayram Akdemir, "Her Türk evladı, şehitlik ve gazilik onuruna kavuşmak için vatanı, milleti, bayrağı ve kutsal değerleri için savaşır. Türk milleti bunun ön güzel örneğini Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde verilen Kurtuluş Savaşı'nda yaşamıştır. Bu vatan sadece canını korkusuzca hiçe sayan 20 yaşlarında ölüme koşan şehit ve gazilerin bizlere bıraktıkları emanettir" dedi.
İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hulusi Aslan, "Adeta kalbimizi besleyen iki ana damar gibi, millet olarak şuurumuzu besleyen iki değerimiz vardır ki, biz bunlara şehitlik ve gazilik deriz. Şehitliğe ve gaziliğe verdiğimiz değerin sebebi, inancımız ve sahip olduğumuz dinimizdir. Dinimizde şehitliği ve gaziliği yücelten pek çok ifade bulunmaktadır" diye konuştu.
Garnizon Komutanlığı'nda görevli Binbaşı Zafer Tatacık ise, "Tarihimiz, dünya harp tarihine yön veren, örnek teşkil eden harplerle doludur. Bu harpleri Türk tarihine kazandıran Türk askerinin kahramanlığıdır. Bu Kahramanlığın altında yatan Mehmetçiğin ya şehit ya gazi mertebesine ulaşmak için bir birine ile yarışırcasına, korkusuzca ileri atılmasını sağlayan milli değerlerdir. Gazilik, Türk vatanseverliğinin, Türk fedakarlığının, Türk kahramanlığının yaşayan destanıdır. Gazi ise bu destanı yazan kahramanın adıdır" dedi. Törene katılanlar, daha sonra Şehitliği ve Gaziler Mezarlığı'nı ziyaret ederek, karanfil bırakıp dua ettiler. Etkinlikler kapsamında gazilere Altay Kışlası'nda yemek ikramı gerçekleştirildi.
DOĞANŞEHİR'DE DE GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI
Gaziler Günü dolayısıyla Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde de tören düzenlendi.
Hükümet Konağı önünde yapılan törene, İlçe Kaymakamı Barboros Baran, Belediye Başkanı İbrahim Karaman, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Gürkan Küçükparlak, İlçe Emniyet Müdürü Kadir Karakuş, İlçe Mili Eğitim Müdürü Vekili Erdal Zelyurt, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Selçuk Kansav, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, İl Genel Meclis üyeleri, siyasi parti başkanları, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler, ilgili kurum ve kuruluşların müdür ve yetkilileri ile gaziler katıldı.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Hüseyin Duman yaptı.
Hüseyin Duman, "Bugün emperyalist milletlere karşı verilen, amansız bir mücadele sonucunda kazanılan büyük zaferin mimarı, ulu Önder Atatürk'e TBMM tarafından gazilik ve Mareşallik unvanının verildiği mutlu ve coşkulu günün 90. yıldönümüdür. Bugün aynı zamanda gaziler topluluğunun oluşturduğu ve Kuvayi Milliye'yi temsile memur yegane dernek olan Türkiye Muharip Gaziler Derneği’nin de kuruluş yıldönümüdür. Hepimize kutlu olsun. Değerli gaziler,milletimizi birbirine bağlayan değerlerin başında tarih sayfalarına altın harflerle yazılan kahramanlıklar, toprak ve bayrak uğruna verilen canlar ve akıtılan kanlar gelir" dedi.
BAŞKALE’DE GAZİLER GÜNÜ
Van'ın Başkale ilçesinde, düzenlenen törenle 19 Eylül Gaziler Günü kutlandı.
Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk büstüne çelenk bırakılması ile başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Başkale İlköğretim Okullu öğretmenlerinde olan Talha Köklü'nün günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından tören sona erdi. Törenin ardından Başkale'de bulunan Kore gazisi Abdullah Burgaz'ı kabul eden İlçe Kaymakamı Bilgihan Bayar ve Garnizon Komutanı Faruk Özdemir, her zaman gazilerin yanında olduklarını belirterek, kendilerine sağlıklı uzun ömürler dilediler.
ÇALDIRAN'DA ŞEHİT VE GAZİLER UNUTULMADI
Şehitler ve Gaziler Haftası, Van'ın Çaldıran ilçesinde protokol üyeleri, gaziler, malul ve aileleri, kurum amirleri, okul müdürlerinin katılımı ile coşkuyla kutlandı.
Çaldıran Belediye Başkanlığı önünde düzenlenen tören, çelenklerin konulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Şiirlerin okunmasının ardından törende günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Şehitler ve Gaziler Derneği Başkanı Abdurrahman Çınarağaç "Canlarını bu aziz vatana adayan şehitlerimizi minnet ve rahmetle anıyoruz. Vatanımızın kurtuluşunda düşmanla amansız mücadele eden, malul veya gazi olarak hayat mücadelesi veren bu değerli şahıslara sahip çıkmak ve onlara saygılı olmak bizim ve milletimizin tarihine ve mazisine bağlılığın ifadesidir "dedi
Törende bir konuşma yapan 1. Hudur Tabur Komutanlığı'nda görevli P.Üsteğmen Uğur Yıldız ise "Türk tarihinde ve İslam öncesi ve sonrası şehitlik ve gazilik onuru vardır. Her Türk, bu onurlara kavuşmak için vatanı, milleti, bayrağı, milli marşı, soydaşları ve kutsal değerleri için savaşır. Çünkü milli hasletimizde olan bu duyguları Türk ulusu ve her bireyi için vazgeçilmez bir anlamı ve önemi vardır" dedi.
GEVAŞ’TA GAZİLER GÜNÜ
Van'ın Gevaş ilçesinde 19 Eylül Gaziler Günü düzenlenen törenle kutlandı.
İlçe Kaymakamlığı önündeki Atatürk büstüne çelenk bırakılması ile başlayan tören, saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Törende günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Jandarma Astsubay Erdoğan Karaman, şehit ve gazilerin bu toplumun oluşmasında en büyük paya sahip olduğunu söyledi. Erdoğan, "Bir toplumu millet, toprağı da vatan yapan, her zaman onur ve kıvanç duyduğumuz şehit ve gazilerimizdir. Elbette ki tarih, bağımsızlığı için ölmeyi göze alan uluslara verdiği değeri hiçbir şeye vermemiştir. Bu millet de vatan için ölmeye hazır evlatları var oldukça yaşayacaktır" dedi.
MURADİYE’DE TÖREN
Van'ın Muradiye ilçesinde düzenlenen törenle Gaziler Günü kutlandı.
Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulması ile başlayan törene Muradiye Kaymakamlığı'na vekaleten bakan Çaldıran Kaymakamı İbrahim Dündar, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ferhat Çoban, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Sarıtaş, kamu kurum amirleri, gaziler, şehit aileleri ve askeri erkan katıldı. Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ferhat Çoban'ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından, Garnizon Komutanlığı tarafından hazırlanan hediye paketleri Kaymakam İbrahim Dündar tarafından gazilere verildi.

VAN’DA GAZİLER GÜNÜ KUTLAMALARI
Van'da, '19 Eylül Gaziler Günü' düzenlenen törenlerle kutlanmaya başlandı.
İlk tören, sabah saatlerinde Van Valiliği Bahçesi'nde bulunan Atatürk Anıtı'nın önünde düzenlendi. Törene, Van Valisi Münir Karaloğlu, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Yıldırım Güvenç, Muharipler Gaziler Derneği Van Şube Başkanı Cafer Oğur, bazı kamu kurum ve kuruluşların daire amirleri, Kore ve Kıbrıs gazileri ile askeri erkan ve öğrenciler katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başlayan törende ismi anons edilmesine rağmen Van Belediyesi'nde ne bir yetkili katıldı ne de çelenk gönderdi.
Muharip Gaziler Derneği Van Şube Başkanı Cafer Oğur, 19 Eylül 1921 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) çıkardığı özel bir kanun ile Atatürk ve silah arkadaşlarına 'Gazilik' unvanın verilmesiyle 90 yıldır Gaziler Günü'nü olarak kutlandığını belirtti. Oğur, "Millet olarak birlik ve beraberlik içinde yaşıyorsak bunu gazi ve şehitlerimize borçluyuz" dedi.
Öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunduğu törende, Türk Silahlı Kuvvetleri adına bir konuşma yapan Jandarma Muhabere Binbaşı Halis Şahiner ise gazi ve gazilik tanımını yaparak konuşmasına başladı. Şehit ve gazilerin hatıralarını yüceltmek, onlara olan minnet ve şükranlarını ifade etmenin milli görevleri olduğunu dile getiren Yüzbaşı Şahiner, "Dünyanın en hassas ve elde bulundurulması en zor bölgelerinden birinde yer alan Türkiye Cumhuriyeti laik ve demokratik yapısıyla bölgenin bir istikrar unsuru ve uluslararası toplumun saygın ve örnek bir üyesidir. Birlik ve beraberliğini bütün tehditlere rağmen sürdürebiliyor ve bu güzel topraklarda bağımsız onurlu yaşayabiliyor ise bunu aziz şehitlerimize ve siz kahraman gazimize borçluyuz" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Vali Karaloğlu ile Korgeneral Güvenç, törene katılan gazilerle tek tek tokalaştılar. Van Valiliği tarafından akşam saatlerinde ise İskele Öğretmenevi'nde düzenlenecek yemekli bir toplantı ile gazilere ve şehit yakınlarına 'Devlet Övünç' madalyası takdim edileceği kaydedildi.

 
Türk İş'te kıdem tazminatı gündemi
 
Şüpheli paketten giysi çıktı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Gazilik kutsal unvan’
Erzurum’da gaziler günü milli coşkunun hakim olduğu törenlerle kutlandı. ...
Ahi Evran rahmetle anıldı
Kırşehir'de 24.'si düzenlenen Ahilik Haftası kutlamaları coşkulu başlarken, ...
Ortaç Erzurum yolunda
Turkcell Gençlik Platformu, Genç Turkcell abonelerine özel Genç Turkcell ...
 
Sanatta Doğu’da bir ilk
Erzincan’da en çok oyun sahneleme rekorunu elinde bulunduran Erzincan ...
Tarihi gerçek gün yüzüne çıkarıldı
Doğu Anadolu Yüzey Araştırmaları (DYAP) kapsamında yapılan çalışmalarda ...
Erzurum’a Ralli Turizmi müjdesi
Cindilli Otomotiv sahibi Muammer Cindilli, profesyonel sürücülerinin ...
 
Tarih, yasayla korunacak
Tarihi Çarşılar için yasa tasarısı hazırlandı. Tarihi Çarşı ve Hanlarla ...
Su Tünelleri ermeni zulmü yaşadı
Erzurum'da, eski Bat Pazarı Caddesi'nde terzilik yapan Zeki Uncuoğlu (72), ...
Yusufeli Müftüsü Aziziye’ye atandı
Artvin'in Yusufeli ilçe müftüsü Nurettin Akgül, yedi yıllık görev süresinin ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri