Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 - Yeni Malatyaspor: 1
Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 - Yeni Malatyaspor: 1
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Aziziye'ye kapalı semt pazarı ve otopark yatırımı
Aziziye'ye kapalı semt pazarı ve otopark yatırımı
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
 ‘1'inci Türk Dünyası Yazarlar Buluşması'
 ‘1'inci Türk Dünyası Yazarlar Buluşması'
HABERLER>GUNCEL
20 Eylül 2011 Salı - 07:47

Vatandaş ‘Akdağ’ diyor

Erzurum merkez Yakutiye ilçesi Aliravi Caddesi'nden Karskapı Semti'ne uzanan 2 kilometre uzunluğundaki açtığı yeni yola isim arıyor. Halkın önerileri arasında Erzurumlu olan Sağlık Bakanı Akdağ ilk sırada yer alıyor. Akdağ’ın gerek siyasette ve gerekse sağlık alanında marka bir değer olduğunu vurgulayan Erzurumlular, “Akdağ Türk Siyasetinde Dadaş duruşunun simgesi. Caddeye bakanımızın adı verilmeli” görüşünde birleşiyorlar.

Vatandaş ‘Akdağ’ diyor

Erzurum merkez Yakutiye ilçesi Aliravi Caddesi'nden Karskapı Semti'ne uzanan 2 kilometre uzunluğundaki açtığı yeni yola isim arıyor.
Erzurum merkez Yakutiye ilçesi Aliravi Caddesi'nden Karskapı Semti'ne uzanan 2 kilometre uzunluğundaki açtığı yeni yola isim arıyor. Halkın önerileri arasında Erzurumlu olan Sağlık Bakanı Recep Akdağ ilk sırada yer alıyor.
 YENİ YOL
Yakutiye Belediyesi tarafından 450 evin kamulaştırılması yapılarak kentin en işlek kesimlerinden Cumhuriyet Caddesi'ne alternatif oluşturacak özelliklere sahip 'İsimsiz yol'la ilgili çalışmalarını sürdürürken isim arayışına girdi. Aliravi Caddesi'nden Yakutiye Bulvarı, Kırmacı Mahallesi, Rabiahatun ve Hasanibasri Mahallesi'ni geçerek 23 Temmuz İlköğretim Okulu önünden Karskapı semtine ulaşan yol ile kent trafiğinde büyük rahatlama sağlanması tahmin ediliyor. Yaklaşık 13 milyon lira harcanarak açılan yola verilecek isim için halkın görüşüne başvuruldu. Yol için aklından geçen ismi "yakutiyebelediyesi@yahoo.com.tr" elektronik posta adresine gönderen yaklaşık 2 bin kişinin tercihleri arasında Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile Milliyet Gazetesi Yazarı Hasan Pulur'un ilk sıraları çekerken önerilen 50 isim arasında palavraları ile ünlü Teyyo Pehlivan da yer alıyor.
 YENİ YOL ASFALTLANACAK
Belediye hizmetlerinde halkın görüşlerine değer verdiklerini anlatan Yakutiye Belediye Başkanı AK Parti'li Ali Korkut, 2 kilometre uzunluğundaki karayolunu yakında asfaltlayacaklarını bildirdi. Başkan Korkut, şöyle dedi:"Karayoluna isim bulmak için halkımızın görüşüne başvurduk. Belediyenin internet adresine gelen en çok ismi. yola vereceğiz. Şu an Erzurum'un medeharı iftaharı olan Sağlık Bakanımız Recep Akdağ ile Milliyet Gazetesi'nin yazarı Hasan Pulur başı çekiyor. Gelen isimler arasında hepsi Erzurumlu olan Acun Ilıcalı (Televizyoncu), Adnan Polat GS eski Başkanı), Arif Sağ (Sanatçı), Cemal Gürsel (4'üncü Cumhurbaşkanı), Cevdet Sunay5'inci Cumhurbaşkanı), Ertürk Yöndem (TV Yönetmeni), Eşref Kolçak (Sinema sanatcısı), Fatma Seher Erden (Kara Fatma- Kadın kahraman), Mehmet Nuri Yılmaz (Diyanet İşleri eski Başkanı), Nene Hatun (Kadın kahraman), Reşit Karabacak (Avrupa şampiyonu güreşçi) gibi isimler de yer alıyor. En geç 1 ay içinde isim verme çalışması da tamamlanacak."

 
‘Ahilik esnaflık edebidir’
 
Ahi Evran rahmetle anıldı
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
latif 20 Eylül 2011 Salı 13:06

İsimden önce caddeye bakmakta fayda var. Yıllardır bitirilemeyen o muhitteki insanımıza zulüm sebebi olan (oradaki çamur deryasını mahalleliye sorabilirsiniz) bir caddeye düzgün birinin adını vermektense insanların çok da iyi anmadığı birinin ***

Yorumu oyla      6      4  
vatandaş 20 Eylül 2011 Salı 11:34

AKDAĞ İSMİ OLSUN .SYN BAKANIM ERZURUMU ABAT ETTİ ALLAH RAZI OLSUN.

Yorumu oyla      6      4  
Mamoç 20 Eylül 2011 Salı 11:01

Mehmet ÖZNİLİ, Cemal Gürsel Erzurum'a ve Türkiye'ye ne verdiki adının yaşatılması istensin. Aksine Türkiye'yi ileri götürenleri darbelemekten başka ne yaptı.Erzurum'un adını kirletenlerdendir onun için adının kaldırılması gerekir di doğrusu da odur.

Yorumu oyla      6      4  
Mehmet ÖZNİLİ 20 Eylül 2011 Salı 10:24

erzurum'a bakın, üç dönemde yerel ve genel hizmet, yatırım almış..DP dönemi, Rıfkı Salim Burçak, belediyecilikte Edip Somunoğlu; ANAP dönemi Nihat Kitapçı, Togay Gemalmaz, Belediyecilikte Necati Güllülü; AK Parti döneminde yerel yok ama genelde dünya markası Sayın Akdağ.. Merhum rıfkı beyin adı sadece bir okulda var, verdiği hizmetin yanında takdir seviyemiz sıfır.Erzurum'a kış turizmini getiren, ilk master planı yapan Togay Gemalmaz'dır, adı hiç bir yerde yok. Edip somunoğlunun adı bir varoşa verildi. Güllülünün hiç bir yere adı verilmedi. Kitapçı birazdaha şanslı bir iki yatırımda adı yaşaktılıyor. Akdağ, dünya çapında bir reform gerçekleştiren, hakikaten de marka bir değer. onun adını sadece bir caddeye değil, kanaatimce havalimanına vermeliyiz. Niye mi, Erzurum'u sağlıkta marka şehire uçurduğu ve taşıdığı için.Ancak, öyle bir karar da alınmalı ki merhum Gürsele yapılan gibi, bu isimler hiçbir şekilde değiştirilmemeli..

Yorumu oyla      6      4  
has 20 Eylül 2011 Salı 10:15

Biz yerelde iktidar olduğumuz zaman,prof.dr.necmettin erbakan ismini vereceğiz.Sayın bakan daha öook genç.

Yorumu oyla      6      4  
yorgun demokrat_olurlu 20 Eylül 2011 Salı 10:13

54.hükümetin başabakanı merhum erbakanın ismi daha makbul.recep bey daha siyasettte uzun ömürlü olacak inşallah.yaşıda 50 daha isiminin verilmesi erken.en güzeli prof.dr.necmettin erbakan en doğru isim.

Yorumu oyla      6      4  
erzurumlu 20 Eylül 2011 Salı 10:11

mehmet öznili kim siniz tanımıyorum ama sizi tebrik ediyorum.çok doğru söylüyorsunuz birilerini kaybetmeden yaşarken ve yanımızdaiken memleketimize ve meleket için çalışanlara sahip çıkalım.

Yorumu oyla      6      4  
Mehmet ÖZNİLİ 20 Eylül 2011 Salı 08:47

En doğru tercih Akdağ ismidir. Bir siyasetçinin de yaşarken kıymetini bilelim.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Ahilik esnaflık edebidir’
Erzurum Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü İlhan Aydın, “Ahilik; cömertlik, ...
Horasanlı Kocabaş’a Sabır Ödülü
ŞanlıUrfa'nın Viranşehir ilçesinde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ...
‘Atlama Kulesinde sorun yok’
Erzurum'da arızalı olduğu için Kayakla Atlama Dünya Yaz Kupası yarışlarının ...
 
Tropikal akvaryum ilgi odağı
Erzurum Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi'nde üretimi gerçekleşen ...
Ahilik Haftası başlıyor
Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Rasim Fırat, Ahilik ...
Protez bacağıyla dünya turuna çıktı
Belçikalı Ludo Linden, protez bacağıyla kullandığı bisikletiyle dünyayı dolaşıyor.
 
Tatilcinin önüne ayı çıktı
Erzurum'da iki kişiyi öldüren katil ayının yakalama çalışmaları devam ...
Tengir Aydıncık'a veda etti
Pazaryolu ilçesine atanan Aydıncık Kaymakamı Taner Tengir'e protokolün ...
Aşı olmayan Hac’ca gitmeyecek
Erzurum'da hacı adaylarına kutsal yolculuk öncesi aşı yapıldı. İl Müftü ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri