Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
Oltu 'merhamet'i konuştu
Oltu 'merhamet'i konuştu
Tarımda Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Projesi
Tarımda Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Projesi
 ER-VAK kadın komisyonundan eğitime destek
 ER-VAK kadın komisyonundan eğitime destek
Şehit polisler mevlitle anıldı
Şehit polisler mevlitle anıldı
HABERLER>TÜRKİYE
15 Temmuz 2012 Pazar - 02:45

‘Yaratılanı Yaradandan ötürü’ severiz..’

AK Parti’nin Türkiye’nin 7 bölgesinde de birinci parti olduğunu kaydeden Erdoğan, “Halkın bütününü kucaklayan tek parti var, AK Parti. Biz bölgesel milliyetçilik, etnik milliyetçilik, dilsel milliyetçilik yapmıyoruz. Afyon’dan yola çıktığımızda ‘tek millet, tek bayrak’ dedik. Sevgili kardeşlerim, diğerleri bunu diyemiyor. Diğerleri 75 milyonun partisi olamıyor. Kimisi kumsalların, kimisi etnik grubun partisi olamıyor. Bunların ruhlarında ayrımcılık var, AK Parti’de birleştirme var. Bu kutlu yolda hep birlikte el ele verdik, tek vücut olduk, bugünlere geldik” diye konuştu.

‘Yaratılanı Yaradandan ötürü’ severiz..’

GÖKHAN AYAR - İBRAHİM ÇORBACI - MUHSİNE AYDIN - UĞUR ULU
KOCAELİ (İHA) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Bizi Suriye konusunda eleştiren Kılıçdaroğlu, Hama katliamı konusunda söyleyecek sözü varsa söylesin” dedi.
AK Parti Kocaeli 4. Olağan Kongresi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve binlerce kişinin katılımıyla İsmetpaşa Stadyumu'nda yapıldı. Kongreye Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu da katıldı.
Mevcut İl Başkanı Mahmut Civelek'in seçildiği kongreye AK Parti Kocaeli teşkilatı titizlikle hazırlandı. AK Parti bayraklarıyla donatılan statta vatandaşlara 25 bin bayrak verildi. Sıcak havaya rağmen Kocaeli'nin tüm ilçelerinden kongreye yoğun katılım sağlandığı görüldü.
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, kongrede yaptığı konuşmada, “Bu kongrenin milletimiz için hayır getirmesini temenni ediyorum. Hiçbir siyasi partinin yapamadığı işleri yapan bir partinin mensubu olmaktan gurur duyduğum bir gün. Kongrelerin statta yapılıyor olması bile Türk siyaseti için çok önemli bir yeniliktir” diye konuştu.
İstanbul'dan eşi Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan ile kongrenin yapıldığı stada gelen Başbakan Erdoğan, vatandaşlar tarafından coşkuyla karşılandı. Başbakan Erdoğan, stadı dolduran binlerce kişiyi selamladı. Konuşmasına “Kocaeli'nin saygı değerli güzel inanları teşkilatımızı değerli mensupları sizleri en kalbi duygularda selamlıyorum” diyerek başlayan Erdoğan, “Bu can bu tende olduğu sürece durmak yok, yola devam. Kurulduğu günden itibaren AK Parti’nin millete hizmet sevdasını Kocaeli’de gururla dalgalandıran kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. 3 Kasım 2002’de yüzde 43’tü, 22 Temmuz’da yüzde 49’du, 12 Haziran’da yüzde 53’ünü aldı. İnanıyorum ki 2014 daha farklı olacak. Bu muhteşem basarı için AK Parti Kocaeli Teşkilatını tebrik ediyorum. Kocaelili bakanımıza, milletvekillerimize belediye başkanlarımıza meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. Kocaeli İl Kadın Kollarımıza, Kocaeli Gençlik Kollarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sizler bu yolla ortaya koyduğumuz ahdi hiç bir zaman geri koymadınız; gece demediniz, gündüz demediniz, Aşık Veysel gibi ‘gidiyoruz gündüz gece’ dediniz ve gidiyoruz gündüz gece. Bizi buraya getiren bu aşktır, bu heyecandır” dedi.
AK Parti’nin Türkiye’nin 7 bölgesinde de birinci parti olduğunu kaydeden Erdoğan, “Halkın bütününü kucaklayan tek parti var, AK Parti. Biz bölgesel milliyetçilik, etnik milliyetçilik, dilsel milliyetçilik yapmıyoruz. Afyon’dan yola çıktığımızda ‘tek millet, tek bayrak’ dedik. Sevgili kardeşlerim, diğerleri bunu diyemiyor. Diğerleri 75 milyonun partisi olamıyor. Kimisi kumsalların, kimisi etnik grubun partisi olamıyor. Bunların ruhlarında ayrımcılık var, AK Parti’de birleştirme var. Bu kutlu yolda hep birlikte el ele verdik, tek vücut olduk, bugünlere geldik” diye konuştu.
SURİYE’DEKİ OLAYLAR
Suriye’de yaşanan olaylara değinen Başbakan Erdoğan, “Dün Suriye’de bir kez daha acı bir haber aldık. Zalim Esad rejiminin gözü dönmüş katilleri, Hama’da ağır silahlarla saldırdılar. 270 civarında masum insan, insanlık dışı saldırıda hayatını kaybetti. Suriye için artık söz bitmiştir. Bu insanlık dışı vahşet, artık bitmekte olan bir rejimin ayak sesleridir. Biz bu sahnenin benzerini Irak’ta, Libya’da gördük. Kendi hırsı, kendi koltuğu için halkına silah çevirenler, sadece kendi sonlarını hazırlarlar. Bütün diktatörler korkaktır, ödlektir, zalimdir, kendi halklarından çekinirler. Suriye’deki bu dikta rejimi, işgal altındaki toprakları için tek bir mermi atamadı. Bunlar ancak uluslararası sularda silahsız uçun uçaklara saldırırlar. Suriye halkı, eninde sonunda bunlardan hesabını soracaktır” dedi.
Hama’da 1982’deki katliama değinen Erdoğan, “1982’de Suriye’nin Hama kentinde 40 binden fazla sivil hunharca öldürüldü, baba Esad yaptı. Şimdi de yavru Esad aynı yolda yürüyor. O gün insanların sesi çıkmadı. Suriye’nın yanı başında kamplarda Filistinliler katledilirken, soykırıma uğrarken aynı anda Suriye halkının bir bölümü soykırıma tabi tutuldu. Türkiye’de sesini o gün çıkarmadı. İçine kapanan Türkiye en insanı tepki veremedi. Türkiye, on yıllar boyunca kendi soydaşlarına uygulanan soykırıma tepki gösteremedi. Bugün öyle bir Türkiye yok. Sağır, dilsiz bir Türkiye yok. Suriye’de bu kukla diktatöre karşı olan AK Parti iktidarıyla Türkiye var.. Evini, barkını, toprağını terk eden Suriyelilere kucak açmaya devam edeceğiz. 40 bini aşkın kardeşimiz, misafirimiz. Ne kadar gelirlerse almaya devam edeceğiz. Hama katliamının unutulmasına asla izin vermeyeceğiz. Dikkatlerin Suriye’ye yöneltilmesini sağlayacağız” ifadelerini kullandı.
CHP'YE TEPKİ
“Bizi Suriye konusunda eleştiren Kılıçdaroğlu, Hama katliamı konusunda söyleyecek sözü varsa söylesin, Esad’ın bu kanlı katliamını savunsun” diye devam eden Başbakan Erdoğan, “Haftalardır Türkiye diliyle değil, zalim Suriye diliyle konuşuyor. Şehit pilotların yanında değil, saldırganların yanında yer alıyor. Kendisini davet ediyoruz, ‘soru sor’ diyoruz, sormuyor. Çıkıyor dışarıda, ‘kamuoyunda ne varsa onu anlattılar’ diyor. Bize sormuyorsun, çıkıp dışarıda konuşuyorsun. CHP’ye gönül vermiş kardeşlerime sesleniyorum, genel başkanınızı iyi tanıyın, akşam başka sabah başka. Aynı tavrı Mavi Marmara baskınında da gösterdi. CHP Genel Başkanı utanmadan sıkılmadan, ‘ben olsaydım Mavi Marmara’yı göndermezdim’ diyor. Bir tarafta insanlar öldürülürken orda da ‘cihanda sulh’ denilmez. Yurtta sulh güzel bir şey, Yunanlılar Kıbrıs’ta soydaşlarımıza saldırdığı zaman yurtta sulh mü diyecektik? Niye yıllarca Ecevit’le iftihar ettiniz. İstiklal Mücadelesini, Çanakkale Mücadelesini niye verdik? Karşınızdakiler barış istiyorsa tabii ki barış isteyeceksiniz. Karsınızdaki yumruk sallarken, ‘vur, bir yanağım, al öbür yanağım’ diyecek halimiz yok. 320 bine aşkın insan öldürüldü Suriye’de. Biz herkesi göreve davet ediyoruz. 16 AB ülkesi bakanları bir araya geliyor, yazdıkları makalede Türkiye’yi övüyorlar. CHP Genel Başkan Yardımcısı bu övgülerden rahatsız oluyor. Bir mektup yazıyor ve ‘Türkiye’yi övmeyin’ diyor. Ve bu insan, dışişleri bakanlığında en üst düzeyde görev yapmış bir insan. ‘Türkiye’ye ne olursa olsun, yeter ki AK Parti kazanmasın’ diyorlar. AK Parti’ye muhalefet etmek adına Türkiye’yi övenlere, kendi ülkelerini karalayan mektup gönderiyor. Ana muhalefette böyle bir genel başkan olduğu için kendi adıma çok memnunum çünkü vizyon farkı ortaya çıkıyor. Bu aralar CHP sürekli yenileniyor. Yeni CHP kadına şiddeti görev haline getirdi. En son Sultanbeyli’de kadın kolları başkanı teşkilat tarafından şiddete maruz kaldı” ifadelerini kaydetti.
İSTANBUL’A MÜJDE
İstanbul’daki köprü çalışmalarına değinen Erdoğan, “Şuan İstanbul’daki durumdan rahatsız oluyorlar. Dünyanın her yerinde buna benzer şeyler oluyor. Meşakkat, insan işi. 3 ay buna katlanacağız. 2 yıl sonra 3. köprüyü bitireceğiz ama ne yaygaradır ne yaygara. Buradan İstanbul’a bir müjde vereyim: Salı günü itibariyle köprülerden geçişi ücretsiz yapıyoruz. En azından bekleme olmasın dedik. Çalışmalar bitene kadar köprüler ücretsiz olacak. Elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Biz halkımız için, ülkemiz için varız” dedi.
DİYARBAKIR’DAKİ OLAYLAR
Diyarbakır’da yaşanan olaylarla ilgili konuşan Başbakan Erdoğan, “Tutturmuşlar bir şey, ‘miting yapacağız’. ‘Bugün mitingi yapacağız’ diyenler, Diyarbakır’da bütün zihniyetlerini ortaya koyuyor. Bunlar Kürt kardeşlerimin geleceğini tehlikeye atanlar. ‘Yaradılanı Yaradandan ötürü’ anlayışıyla biz seviyoruz” diye konuştu.

 
Topbaş, eleştirilere cevap verdi
 
406 bin kişi uçuşu tercih etti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Muhsin Kehya: Başbakan'a minnet borçluyum
12 Eylül öncesinde CHP Adana ve Kayseri il başkanları başta olmak üzere ...
Dede Korkut’un torunları buluştu
18.Uluslararası Dede Korkut Kültür ve Sanat Şölenlerinin hükümet meydanında ...
Bakan Eroğlu Doğu turunda
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki birkaç ...
 
Türk Boyları Bolvadin 'de buluşuyor
Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesinde, Afyonkarahisar Oğuz Boyu Yörükler ...
TÜİK'ten 2050 tahmini
Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) tarafından yayımlanan Türkiye’nin Demografik ...
Adanalı tahliye oldu
Bünyamin Adanalı, üçüncü yargı paketi kapsamında tahliye oldu.
 
‘Vatan sağ olsun’
Tunceli'nin Nazimiye ilçesi Zağge kırsalında PKK'lı teröristlerin araziye ...
Şehit Dağlı törenle uğurlandı
Tunceli'nin Nazimiye ilçesi Zağge kırsalında PKK'lı teröristlerin etkisiz ...
Malatya şehidi uğurladı
Suriye tarafından düşürülen Türk askeri uçağında şehit düşen Hava Pilot ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri