Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kutlu: 'Oyuncularımı kutluyorum'
Kutlu: 'Oyuncularımı kutluyorum'
Altıparmak: ‘Erzurumspor'u tebrik ediyorum’
Altıparmak: ‘Erzurumspor'u tebrik ediyorum’
Erzurumspor iç saha yenilmezlik serisini sürdürdü
Erzurumspor iç saha yenilmezlik serisini sürdürdü
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
Oltu 'merhamet'i konuştu
Oltu 'merhamet'i konuştu
HABERLER>EĞİTİM
10 Mayıs 2012 Perşembe - 20:16

Z. Fakültesi 13 bin mezun verdi

Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nde mezuniyet coşkusu yaşandı. Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene öğrenciler, aileleri, öğretim üyeleri katıldı. 55 yıllık geçmişi bulunan fakültenin bugüne kadar 13 bin ziraat mühendisi yetiştirdiği bildirildi.

Z. Fakültesi 13 bin mezun verdi

BURAK KÖSE
ERZURUM (İHA) - Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nde mezuniyet coşkusu yaşandı. Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene öğrenciler, aileleri, öğretim üyeleri katıldı. 55 yıllık geçmişi bulunan fakültenin bugüne kadar 13 bin ziraat mühendisi yetiştirdiği bildirildi.
Törende bir konuşan Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Yıldır Canpolat, Ziraat Fakültesi’nin, 1958 yılında 115 öğrenci ile öğretime başladığını hatırlatarak, bugüne kadar yaklaşık 13 bin öğrenciyi mezun ettiklerini hatırlattı.
“Fakültemiz, 55 yıllık gelişim sürecinde geldiği durum itibariyle alanında saygın bir yer edinmiştir” diyen Canpolat, şöyle devam etti: “Fakültemizin temel görevleri, alanında kuramsal ve uygulamalı bilgilere sahip olan, edindiği bilgilerle verileri yorumlayabilen ve değerlendirebilen, sorunlara çözüm önerileri geliştirebilen, bilgilerini toplum yararına kullanabilen, bilimsel, kültürel ve etik değerlere uygun hareket eden mezunlar vermek, bilim insanlarını yetiştirmek ve toplumu bilinçlendirmektir.
Bünyesinde 10 bölüm bulunduran Fakültemizin akademik kadrosunda, 57 Profesör, 33 Doçent, 40 Yardımcı Doçent, 41 Araştırma Görevlisi, 1 Okutman, 2 Uzman olmak üzere toplam 175 öğretim elemanı bulunmaktadır.”
Mezun öğrencilere de hitap eden Canpolat, “Artık sizlerden ülkemizin daha çok kalkınması, refahı ve huzuru için, ülke tarımına, üreticilerimize, tarımsal üretime destek bekliyoruz” dedi.
Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Samih Diyarbakır ve Prof. Dr. Sebahattin Tüzemen de konuşmalarında, tarımın ülke için öneminden ve bu alandaki eğitimli insan gücünün değerinden söz ettiler ve mezun öğrenciler ile ailelerini kutladılar.
Daha sonra öğrencilere diplomaları ile çeşitli spor dallarında dereceye giren Ziraat Fakültesi öğrencilerine ödül verildi.

 
Yoğun ilgi Kılıç’ı ağlattı
 
Meclis yoğun gündemle toplandı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ejder tepesi 11 Mayıs 2012 Cuma 16:08

Mezun ettiniz de ne oldu?İşte Erzurum'un tarım,sebze,meyve ve hayvancılıktaki içler acısı hali.Gelişmiş tüm dünya ülke leri,tarımda bilimi kullanıyor,ama siz bundan fersah fersah uzaksınız.Bu toprak larda bin yıldır tarım yapıyoruz ama ne yazık ki bir yenilik getiremediniz bu tarıma.Atadan,dededen kalma usullerle tarım yapıyor köylümüz.Köylümüzün bilim sel yöntemlerden haberi yok.Ne yazık ki bu konuda köylümüzü bilgilendiremediniz. Mezun ettiklerimiz ya ilkokul öğretmeni, ya bilmem hangi firmada sümülatör, ya bir kırtasiyede kitap tezgahtarı ya da konfeksiyon mağazasında insanlara elbise satıyor vb. bu mu sizin bu şehirin tarım ve hayvancılığına katkınız?Ama bir şeyi eksiksiz yerine getirdiniz.Saltana tınızdan hiç taviz vermediniz.Bu şehire katma değeriniz yok ama,masrafınız çok çok.Bilmem bu fakir halkın hakkını böyle yatarak Allah'tan kormayarak nasıl acaba ödeyeceksiniz?Bu zavallılar dişinden tırnağından arttırsın vergi ödesin siz yiyin için saltanat sürün he!..

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Almanca, Erzurum Yolunda’
Milli Eğitim Bakanlığı'nın, Alman Goethe Enstitüsü ile yaptığı protokol ...
'A.Ü. Bölgenin sağlık üssü'
Gürcistan’ın Batum şehrinde gerçekleştirilen Kafkasya Üniversiteler Birliği`nin ...
A.Ü’den öğrencilere müjde
Atatürk Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama ...
 
Efeoğlu, Konsey Başkanlığına seçildi
Atatürk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. İhsan Efeoğlu, ...
Klavuz Eğitim başarı getirecek
Atatürk Üniversitesi Eğitim Gönüllüleri Topluluğu’nca başlatılan ve Mecidiye ...
NMYO’dan ‘Emeklerimiz’ etkinliği
Atatürk Üniversitesi Narman Meslek Yüksek Okulu’nda Büro Yönetimi, Sekreterlik ...
 
‘Minik Parmaklar’ sergi açtı
Anasınıfı 2. Geleneksel “Minik Parmaklar Yıldızlar Sergisi” yoğun bir ...
Sosyologlar Erzurum’da buluştu
Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi tarafından “Türkiye’de Sosyoloji’nin ...
A.Ü. guruptan çıktı
Erzurum’un ev sahipliğini yaptığı Genç Erkekler Hentbol Grup Birinciliği’nde ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri