Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kutlu: 'Oyuncularımı kutluyorum'
Kutlu: 'Oyuncularımı kutluyorum'
Altıparmak: ‘Erzurumspor'u tebrik ediyorum’
Altıparmak: ‘Erzurumspor'u tebrik ediyorum’
Erzurumspor iç saha yenilmezlik serisini sürdürdü
Erzurumspor iç saha yenilmezlik serisini sürdürdü
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
Oltu 'merhamet'i konuştu
Oltu 'merhamet'i konuştu
HABERLER>EĞİTİM
15 Kasım 2011 Salı - 07:51

A.Ü’den Kazakistan açılımı

Atatürk Üniversitesi Kazakistan’ın önde gelen üniversiteleriyle bilimsel ve kültürel faaliyetleri daha da geliştirmek için protokoller imzaladı. Kazakistan Eğitim Fuarı’na katılan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak ve beraberindeki heyet, Kazakistan’ın Karaganda şehrindeki Bolaşak Üniversitesi’ni ziyaret etti.

A.Ü’den Kazakistan açılımı

ÖZLEM ABUŞOĞLU/ERZURUM gazetesi
Atatürk Üniversitesi Kazakistan’ın önde gelen üniversiteleriyle bilimsel ve kültürel faaliyetleri daha da geliştirmek için protokoller imzaladı. Kazakistan Eğitim Fuarı’na katılan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak ve beraberindeki heyet, Kazakistan’ın Karaganda şehrindeki Bolaşak Üniversitesi’ni ziyaret etti.
Burada Rektör Prof. Dr. Nurlan Dulatbekov ile aynı üniversitenin Eczacılık Fakültesi Dekanı ve Kimyasal Araştırmalar Başkanı Prof. Dr. Sergazy Mynzhasarovıch Adekenov ile bir araya gelen Koçak, bu fakültenin ilaç üretim tesislerini ziyaret etti ve bilgi aldı.
KOÇAK’IN DEĞERLENDİRMESİ
Koçak, yetkililerle, üniversitelerin sahip olduğu imkânlar ve yürütülebilecek ortak çalışmalar konusunda görüş alış verişinde bulundu ve işbirliği anlaşmaları yaptı.
Astana şehrindeki Euroasia Üniversitesi ile Almatı şehrindeki Farabi Kazak Milli Üniversitesini de ziyaret eden Atatürk Üniversitesi heyeti, burada da rektörlerle bir araya geldiler.
Farabi Kazak Milli Üniversitesi’nin Türkoloji Departmanı Başkanı Prof. Dr. Raushangul Amirdinovna ile görüşen Rektör Koçak, bu bölüme, öğretim üyesi dâhil, her türlü desteği vereceklerini, ayrıca, bölümden Atatürk Üniversitesi’ne daha fazla öğrenci kabul edebileceklerini ifade etti.
İŞBİRLİĞİ PROTOKOLLERİ
Almatı şehrindeki Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Akgül ile de bir araya gelen Rektör Koçak ve beraberindeki heyet, burada da çeşitli işbirliği protokollerine imza attı.
Daha sonra Türkistan şehrine geçen Koçak ve beraberindeki heyet, Ahmed Yesevi Türk-Kazak Üniversitesi’ni ziyaret etti.
İKİLİ İŞBİRLİĞİ GELİŞTİRİLECEK
Koçak, üniversitenin Kazak Rektörü Prof. Dr. Lesbek Taşimov ve Türk tarafını temsil eden Rektör Vekili Prof. Dr. Salih Aynural ile bir araya geldi. Toplantılarda iki üniversite devam eden işbirliğini daha da ileri götürme kararı aldı.
Karaganda ve Çimkent şehirlerindeki Türk okullarını ziyaret eden Rektör Koçak ve beraberindekiler, bu okullardaki eğitim ortamını yerinde inceleyerek öğrencilerle sohbet etti ve okulların yönetici ve öğretmenleriyle bir araya geldi. Gittiği illerde yerel yöneticileri de ziyaret eden Rektör Koçak’a Bolaşak Üniversitesi’nde ve diğer bazı üniversiteler ile ziyaret ettiği Türk Liselerinde Kazak Kaftanı giydirildi.
KAZAKİSTAN EĞİTİM FUARI
Rektör Koçak, Başkent Astana’da ve Almatı’da açılan dünyanın önde gelen üniversitelerin yanı sıra Atatürk Üniversitesi tanıtım standının da yer aldığı Kazakistan Eğitim Fuarı’na katıldı ve burada Kazak öğrencilere Atatürk Üniversitesi hakkında bilgiler verdi, öğrencilere tanıtım materyalleri dağıttı.
Türkiye Cumhuriyeti Astana Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Dr. Kadir Çetin Atatürk Üniversitesi standını ziyaret ederek Kazak Öğrencilerin Türkiye’deki üniversitelerde eğitim alma şartları ve geçiş sınavları ile ilgili bilgi verdi. Ayrıca Kazakistan’ın 14 ayrı şehrinde açmış olduğu üniversite hazırlık kursları ile yaklaşık beş bin öğrenciye eğitim veren Dostyk Eğitim Merkezleri Genel Müdürü Ender Doğan ile de görüşen Rektör Koçak, öğrencilerin eğilimleri ve ülke tercihleri hakkında bilgi aldı.
Türkiye’den devlet üniversitesi olarak sadece Atatürk Üniversitesi’nin tanıtım standı açtığı Kazakistan Eğitim Fuarı’nda öğrenciler, lisans, yüksek lisans ve doktora konularında Atatürk Üniversitesi’ne büyük ilgi gösterdiler.
Türkistan’da Ahmet Yesevi Külliye ve türbesini ziyaret eden Rektör Koçak ve beraberindeki heyet, kaldığı evde hayatını kaybeden Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Tahsin Parlak’ın lojmanına gitti ve incelemelerde bulundu.
Kazakistan’daki Türk iş adamlarıyla da bir araya gelen Rektör Koçak, daha sonra Türkiye’ye döndü. Rektör Koçak’a, Atatürk Üniversitesi öğretim Üyeleri Prof. Dr. Sadi Çöğenli, Doç. Dr. Ali Kafkasyalı ile Yrd. Doç. Dr. Salih Seyhan eşlik etti.
 

 
‘Afetleri doğru okumalıyız’
 
24 köy yolu ulaşıma kapandı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
tessekürler 15 Kasım 2011 Salı 11:09

AÜ girisimlerinden dolayi tessekür eder, benzeri haberleri zevkle okumak istedigimi bildirmek isterim....

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Özcan Doğu turunda
YÖK Başkanı Prof. Dr. Özcan, Atatürk, ETÜ, Ardahan ve Iğdır Üniversiteleri ...
A.Ü. mezunları Kayseri’de buluştu
AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Erzurum Atatürk Üniversitesi ...
Aziziye’de eğitim açılımı
Aziziye Belediyesi 15 yıldır atıl durumda bulunan belediye iş merkezini ...
 
Işıkara’dan uyarı
Prof. Dr. Işıkara, Kuzey Anadolu fay hattıyla Doğu Anadolu fay hattının ...
Özbek’e liyakat nişanı verilecek
Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılmaz Özbek, ...
‘Ona minnettarız’
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ...
 
Oğlu için üniversiteye başladı
Erzurum'da Tapu memuru 49 yaşındaki evli ve 4 çocuk babası Kadir Kılıç, ...
Eğitimciler de eşitlik istiyor
Eğitim Bir Sen Erzurum 2 Nolu Şube Başkanı Zinnur Şimşek, “Aynı işi yapanların ...
İmam Hatiplilerden örnek çalışma
Erzurum’un Pasinler Anadolu İmam Hatip Lisesi her yıl yaptığı faaliyetlere bir yenisini daha ekledi.
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri