Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 - Yeni Malatyaspor: 1
Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 - Yeni Malatyaspor: 1
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Aziziye'ye kapalı semt pazarı ve otopark yatırımı
Aziziye'ye kapalı semt pazarı ve otopark yatırımı
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
 ‘1'inci Türk Dünyası Yazarlar Buluşması'
 ‘1'inci Türk Dünyası Yazarlar Buluşması'
HABERLER>EĞİTİM
15 Kasım 2011 Salı - 07:43

Özcan Doğu turunda

YÖK Başkanı Prof. Dr. Özcan, Atatürk, ETÜ, Ardahan ve Iğdır Üniversiteleri rektörleriyle bir araya geldi. Özcan, Van'da ki öğrencilerin deprem nedeniyle şehri terk etmelerinin çeşitli sakıncalar doğuracağını belirterek, "Gerekirse prefabrik inşaatlar yaparak öğrencilerimiz ve öğretim görevlilerimizi Van'da tutacağız." dedi.

Özcan Doğu turunda

ERZURUM
Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Van'da ki öğrencilerin deprem nedeniyle şehri terk etmelerinin çeşitli sakıncalar doğuracağını belirterek, "Gerekirse prefabrik inşaatlar yaparak öğrencilerimiz ve öğretim görevlilerimizi Van'da tutacağız." dedi.
A.Ü. HEYETİ KARŞILADI
YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Kafkasya Üniversiteler Birliği'nin öncülüğünde Nahçivan'da düzenlenecek olan '1'nci Gençlik Kurultayı'na katılmak üzere geldiği Kars havalimanında Erzurum Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Kars Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan Aslan ve Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz tarafından karşılandı.
VAN’DAKİ ÖĞRENCİLERİN DURUMU
Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan Van'daki deprem sonrası üniversitenin durumuyla ilgili şunları söyledi:
"Prensip olarak Van'daki öğrencilerin orada kalmasını istiyoruz. Eğer onlar da şehri terk ederlerse, şehir tamamen terk edilmiş bir şehir haline gelir. Mümkün olduğu kadar hayata geri dönmek önemlidir. Derhal ne yapılacaksa yapılacaktır. Derslikte, okullarımızda ve binalarımızda ne yapılacaksa yapalım. Tamir yapılacaksa yapalım. Gerekirse prefabrik inşaatlar yaparak öğrencilerimiz ile öğretim görevlilerimizi orada tutmak istiyoruz. Onların hiçbir zaman şehri terk etmesini istemiyoruz."
GENÇLİK KURULTAYI
Türkiye, Gürcistan, Azerbaycan, Dağıstan ve Nahçivan üniversitelerinden rektörlerin de katılımı ile Nahçivan'da yapılacak olan Gençlik Kurultayı hakkında da konuşan YÖK Başkanı Prof. Dr. Özcan sözlerini şöyle sürdürdü: "Biliyorsunuz Ardahan Üniversitesi Rektörümüz Ramazan Korkmaz'ın teşvikleriyle kurulmuş olan bir Kafkas üniversiteleri birliği var. Onun bir kurultayı olacak. Ayrıca Nahçivan'da bana bir fahri doktora unvanı da takdim edecekler. Esas amacımız üniversiteler arasındaki işbirliğini geliştirmek, daha fazla işbirliği yapmaktır. Bu türlü faaliyetler içerisindeyiz. Ülkemize yabancı öğrenci çekmek istiyoruz."
IĞDIR ZİYARETİ
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yusuf Ziya Özcan, geldiği Kars’ta KAÜ Konukevi’nde kahvaltı yaptıktan sonra karayoluyla Iğdır’a hareket etti.
YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Erzurum, Ardahan ve Iğdır Üniversiteleri rektörleriyle bir araya geldi. KAÜ Konukevi’nde bölge üniversite rektörleriyle kahvaltı yapan YÖK Başkanı Özcan, burada KAÜ’deki son gelişmeler hakkında Rektör Prof. Dr. Sami Özcan’dan bilgiler aldı. Kahvaltının ardından Iğdır’a hareket eden YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan’a Kars, Erzurum, Ardahan ve Iğdır Üniversitesi rektörleri de eşlik etti.
YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan’ın Kars’a geliş sebebinin Nahçıvan Üniversitesi Senatosu tarafından kendisine fahri doktoralık verileceği olduğu kaydedildi. YÖK Başkanı Iğdır’dan Nahçivan’a geçecek.

 
Hacılar Hanı onarım bekliyor
 
Arınç’tan başsağlığı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ercan 15 Kasım 2011 Salı 10:02

ETÜ ne alemde diye soran var mı??? Etü ile beraber onaylanan diğer 6 üniversite eğitim ve öğretime başlamışken bizİmki(!)nin yaptığı tek şey yeni mercedes makam arabası almak oldu.. Her halde halen karasu havzasını nasıl mahvederiz bunu planlıyorlar... Depremden de ders alan yooook... Havalanı bölgesine Üniversite(!) Kurun yarın yüzlerce insanın inşaatların altından bağırdığını duyduğunuzda zaten ben istememiştim dersiniz... SAYIN YÖK BAŞKANIM LÜTFEN BU FACİANIN AYAK SESLERİNİ DURDURUN! LÜTFEN ÜNİVERSİYEMİZİ BAŞLATIN ZİRA KENDİMDEN EMİN OLDUĞUM KADAR ŞUNDAN DA EMİNİM Kİ BUNLARIN ÜNİVERSİTENİN AÇILIP AÇILMAMASI DİYE BİR SORUNLARI YOOOK.. ZAVALLI DOĞU ZAVALLI MEMLEKETİM...

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
A.Ü. mezunları Kayseri’de buluştu
AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Erzurum Atatürk Üniversitesi ...
Aziziye’de eğitim açılımı
Aziziye Belediyesi 15 yıldır atıl durumda bulunan belediye iş merkezini ...
Işıkara’dan uyarı
Prof. Dr. Işıkara, Kuzey Anadolu fay hattıyla Doğu Anadolu fay hattının ...
 
Özbek’e liyakat nişanı verilecek
Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılmaz Özbek, ...
‘Ona minnettarız’
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ...
Oğlu için üniversiteye başladı
Erzurum'da Tapu memuru 49 yaşındaki evli ve 4 çocuk babası Kadir Kılıç, ...
 
Eğitimciler de eşitlik istiyor
Eğitim Bir Sen Erzurum 2 Nolu Şube Başkanı Zinnur Şimşek, “Aynı işi yapanların ...
İmam Hatiplilerden örnek çalışma
Erzurum’un Pasinler Anadolu İmam Hatip Lisesi her yıl yaptığı faaliyetlere bir yenisini daha ekledi.
Horasan MYO 2012'de hazır
Atatürk Üniversitesi Horasan Meslek Yüksek Okulu (MYO) 2012 yılında öğrenci almaya başlayacak.
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri