Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
HABERLER>GUNCEL
27 Temmuz 2011 Çarşamba - 05:13

ASİMED’den Sarkisyan’a tepki

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'ın "Karabağ'ı biz aldık, Ağrı'yı almak da sizin göreviniz" sözlerine tepki gösteren ASİMED Başkanı Eğilmez, Ermenistan devlet yöneticilerinin içerisinde bulundukları durumun sosyal şizofreni olduğunu ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti yetkililerinin Sarkisyan'ı açıklamalarından dolayı protesto ederek özür dilemeye davet etmesi gerektiğini belirtti.

ASİMED’den Sarkisyan’a tepki

İKRAM TEKMANLI (İHA) - Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'ın "Karabağ'ı biz aldık, Ağrı'yı almak da sizin göreviniz" sözlerine tepki gösteren Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMED) Başkanı Yrd. Doç. Dr. Savaş Eğilmez, Ermenistan devlet yöneticilerinin içerisinde bulundukları durumun sosyal şizofreni olduğunu ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti yetkililerinin Sarkisyan'ı açıklamalarından dolayı protesto ederek özür dilemeye davet etmesi gerektiğini belirtti.
SOSYAL ŞİZOFRENİ TEŞHİSİ
Ermenistan'da düzenlenen Ermeni dili ve edebiyatı yarışmasında bir öğrencinin, "Batı topraklarımızı Ağrı Dağı'yla birlikte geri alabilecek miyiz?" sorusuna Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'ın, "Bu, sizin neslinize bağlı. Mesela benim nesil üzerine düşen görevi başarıyla yerine getirdi. 90'lı yıllarda vatanımızın parçası Artsah'ı (Karabağ bölgesini) düşmanın elinden kurtardık. Her neslin bir görevi vardır. Siz de ileride bizim gibi görevinizi yerine getirip getirmeyeceğiniz, birlik ve
beraberliğinize bağlıdır" şeklinde yanıt vermesi tepki çekti.
ŞİZOFREN YAPI
Ermenistan Devlet Başkanı Sarkisyan'ın son açıklamasına ve devlet yöneticilerinin geçmişteki açıklamalarına bakıldığı zaman Ermeni devlet adamlarının ruhsal yönden bazı problemler yaşadıklarına dair ipuçları verdiklerini belirten ASİMED Başkanı Yrd. Doç. Dr. Savaş Eğilmez, bu devletle ilgili gelişmelerin takip edildiği zaman şizofren bir yapının ortaya çıktığının görülebileceğini söyledi. Ermenistan yöneticilerinin davranış, duyuş ve algılamalarının dengesiz olduğunu kaydeden ASİMED Başkanı Yrd. Doç. Dr. Eğilmez, "İdeolojiyle gerçekliklerin bir hayli çatıştığını çok rahat gözlemleyebliyorsunuz. Devlet başkanı açıklamasında 'Karabağı biz aldık Ağrı'yı da gelecek nesillere bir görev olarak veriyoruz' diyor. Problemlerden birisi de bunların, bu dengesizliklerinin zaman içinde büyüyerek Ermeni toplumuna da sirayet etmesidir. Bizim Doğu Anadolu'ya onlar Batı Ermenistan diyorlar. Genç bir Ermeni, 'Batı Ermenistan'ı ne zaman alacağız' diye soruyor. Bu çocuğun o soruyu sorması, nasıl yetiştirildiklerini, bu şizofren davranışlardan nasıl etkilendiklerini çok iyi gösteriyor. Toplumları toplum yapan bazı özellikler vardır. Bunlar özgeçmiş, şu anki kimlik ve ideallerdir. Ermeniler'in ideal ve ülkülerine baktığınızda gerçeklikten uzak masallarla beslenen bir yapıda olduklarını görüyorsunuz. Dolayısıyla sosyal bir şizofreni bir durum ortaya çıkarıyor. Ermenistan'ın yaşadığı bu durumu, sosyal şizofreni olarak değerlendirebiliriz. Hatta psikologlar bir devletin nasıl bir ruhsal dengesizlik yaşadığına dair bir çalışma dahi ortaya koyabilirler" dedi.
TÜRKLERİ KATLETTİLER
Karabağ'ı, Doğu Anadolu'yu yurtları olarak kabul eden Ermeniler'in geçmişte bu coğrafyada hiçbir zaman nüfus üstünlüğü sağlayamadıklarını anımsatan Yrd. Doç. Dr. Eğilmez, "Karabağ'a yada şu anki başkentleri Erivan'a baktığınız zaman 1909 Rus nüfus istatistiklerinde bölgede 340 binden fazla Türk'ün yaşadığını görüyorsunuz. Bu Türk nüfusun öldürülerek, tutsak edilerek yada bölgeden kaçmak zorunda bırakılarak kısa bir süre sonra yok edildiğini de kayıtlar bize gösteriyor. Şimdi sözde kendi toprakları olarak kabul ettikleri Ağrı yada Doğu Anadolu'da hiçbir zaman çoğunluk olamadıkları ve devlet kuramadıkları bir bölgeyi, hayal ve masallarla kendilerine bir ideal olarak görüyor, bunu da halklarına yansıtıyorlar. Ermeni yöneticilerinin hayal gücü inanılmaz senaryolara malzeme olabilecek bir yapıda. Türk tarafı bu konuda ne kadar olumlu adım atmak istese de bunların ruhsal dengesizlikleri bu konuda ilerlemenin önüne geçiyor. Biz Ermeni toplumunun geleceğinden endişe ediyoruz. Çünkü yönetecilerinden etkilenip, bu hayallerle beslenip kendilerine olmayan bir düşman oluşturuyorlar. Ekonomiye ve sosyal hayata yansıtacakları enerjiyi, bu kez sadece Türk toplumuna karşı bir düşmanlık olarak ortaya çıkarıyorlar. Ermenistan'ın bir an önce bu gel - git durumlarından kurtulmak için gerçekleri görerek bu konuda çaba sarfetmesini tavsiye ediyoruz. Yönetecilerin artık Türkiye'yi bırakıp halk için çaba sarfetmesi daha doğru olur" diye konuştu.
Yrd. Doç. Dr. Savaş Eğilmez, Türkiye Cumhuriyeti Devleti yetkililerinin zaman kaybetmeden Ermenistan Devlet Başkanı Sarkisyan'ı açıklamalarından dolayı özüre davet etmesi ve protesto etmesi gerektiğini, en azından gösterilecek tepkinin boyutlarının bu konudaki hasassiyeti de ortaya koyabilecek güçte olması gerektiğini belirtti.

 
Şehit Aslan rahmetle anıldı
 
Ters Lale'den ders çıkardık..
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Üye 28 Temmuz 2011 Perşembe 12:15

Sayın Türokoğlu, Üzülerek görüyorum ki, Asimed'in uluslararası boyutta yaptığı çalışmalardan, düzenlediği bilgilendirme toplantılarında, konferanslardan ve kampanyalardan haberdar değilsiniz. Asimed, Ermeni diaporasının yayınladığı kendilerine göre sakıncalı ve derhal önlem alınması gereken sivil toplum örgütleri listesinin başında yer almaktadır. Basında çıkan haberleri, çalışmalarının birer yansımasıdır. Ayırıca çalışmalarında odak noktası olarak beş dilde yayın yapan internet sitesini kullanmaktadır. Bu nedenle eleştirilerinizi yaparken biraz insaflı ve yapıcı olamanız tavsiye ediyorum.

Yorumu oyla      6      4  
Türokoğlu Türk 27 Temmuz 2011 Çarşamba 10:25

Ya nedir bu adam hergün bu gazetede boy gösteriyor. Üstelik sadece de slogan atıyor. Bu mesele üzerine somut ne çalışmaları var bunların. Hiç. Hikayeden şeyler hep. Boy göstermek nam yürütmek. Bunun içinde basını kullanmak. Sizler niye buna fırsat veriyorsunuz. Kaç kuruşluk milli meselelerde faydaları var. Tek kuruşluk yok. Öyle ise, niye bu fırsat veriliyorki.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şehit Aslan rahmetle anıldı
Iğdır Valisi Amir Çiçek, 2002 Yılında Tunceli'de şehit olan Piyade Er ...
‘İdam cezası geri getirilsin!’
Diyarbakır’daki hain saldırının ardından Mardin’in Ömerli ilçesinde 2 ...
Kartal’da 23 Temmuz Coşkusu
Milli mücadelenin başlamasında önemli bir basamak olan 'Milli sınırlar ...
 
5 ayda 918 araca ceza kesildi
Erzurum’da ulaşım ve taşımacılık hizmetleri sektörü, yol denetimi bakımından ...
Erzurum, ‘Ramazan Şehri’
Erzurum, adıyla özdeşleşen mübarek Ramazan ayına hazırlanıyor. Pazar günü ...
‘Tarihe iftira ediyorlar..’
Demokratik özerklik ilan ettiğini söyleyen bir grubun kendilerine göre ...
 
Ramazan’a görkemli karşılama
Palandöken Belediyesince Kültür ve Sanat etkinlikleri kapsamında 11 ayın ...
Mahkeme kararına rağmen, suyunu kestiler
Dünyanın en yüksek çağlayanları arasında yer alan Tortum Şelalesi’nin ...
Atalay Başkanlar Kurulu’na seslendi
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Federasyonu 34. Başkanlar Konseyi Toplantısı, ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri