Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
HABERLER>EKONOMİ
28 Temmuz 2011 Perşembe - 04:33

Ağzımızın tadı kaçmayacak..

Ramazan’a günler kala başlayan pidede fiyat tartışmaları, nihayet sona erdi. Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu’nca alınan karar gereği, 500 gramlık 1 adet pidenin Türkiye genelinde 1,40 TL’den satılması kararlaştırıldı.

Ağzımızın tadı kaçmayacak..

ERZURUM(GHA) - Ramazan’a günler kala başlayan pidede fiyat tartışmaları, nihayet sona erdi. Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu’nca alınan karar gereği, 500 gramlık 1 adet pidenin Türkiye genelinde 1,40 TL’den satılması kararlaştırıldı.
Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Rasim Fırat, Ramazan pidesiyle ilgili olarak bu yıl herhangi bir fiyat tartışmasının yaşanmayacağını söyledi. Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu’nca alınan karar gereği, 500 gramlık 1 adet pidenin, yurt genelinde 1,40 TL’den satılmasının uygun görüldüğünü anlatan Fırat, “Ramazan pidelerine susam ve yumurta gibi katkı maddeleriyle özel tarz ekmek üretimi de yapılıyor. Bu tarz ekmeklere yapılan fiyat farklarına yapılabilecek bir şey şok. Çünkü bu tamamen vatandaşın talep ettiği öze bir hizmet.” diye konuştu.
Ekmek konusunun, her yıl Ramazan ayı ve öncesinde gündeme getirildiğini ve uzun süre kafaları meşgul ettiğini dile getiren Başkan Fırat, “Tartışmaların önüne bu yıl başlamadan geçildi. Federasyon başta olmak üzere, birliğimiz ve fırıncılar odamız tarafından gerekli girişimlerde bulunulmuş ve ekmek fiyatlarıyla ilgili tartışmalara son nokta koyulmuştur.” diye konuştu. Vatandaşların, pide satın alırken normal tip ekmeğe fazla ücret ödememesi çağrısında bulunan Fırat, Fırıncılar Odası’nın özel fiyat tarifesinin, tüm ekmek imalathanelerine ulaştırıldığını ifade etti.
VATANDAŞLARDAN BELEDİYELERE ÇAĞRI
Öte yandan vatandaşlar ise, Ramazan’da hat safhaya çıkan ekmek fiyatı tartışmalarının, beraberinde istismarı getirdiğini vurgulayarak, “Bazı fırıncılar, bu tartışmaları fırsat bilerek yine gözlerini vatandaşın cebine dikecekler, gramajlar üzerinde oyun oynayacaklar. Belediyelerden özellikle ricamız, Ramazan ayında ekmek fırınlarını başıboş bırakmasınlar. Çünkü her yıl Ramazan ayında bu ve buna benzer istismarları görüyoruz. Fiyat işine ne zaman bir istikrar getirilmek istense, istismarcılar ortaya çıkıyor ve ekmeğimizle oynuyorlar.” diye konuştular. Erzurum Fırıncılar Odası’na da çağrıda bulunan vatandaşlar, “Bu işler öyle fiyat belirleyip kenara çekilmekle olmuyor. Ekmek fırınlarında nelerin olup bittiğini, hangi fırınların vatandaşa düşük gramajlı ekmek sattıklarını, takip edip, bulmaları gerekiyor. Tek başına üreticinin hakkı korunmaz, üreticinin hakkı, ancak tüketicinin hakkı korunursa korunur.” dedi.
 

 
Erzurum'un ilk şampiyonu
 
Aydın’dan anlamlı çağrı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
tec dağlı 28 Temmuz 2011 Perşembe 09:50

Mübarek Ramazan yaklaşınca fiyatlar da tavana doğru yaklaşıyor,adeta tavan yapıyor.Bu nasıl bir İslami anlayıştır? Bu esnafın hiç mi Allah korkusu ve merhameti yoktur.Bu mübarek ayda,bu vatandaşın boğazından neden kesip kısıyorlar,bu vatandaşın gıdası ile neden oynuyorlar? Bu mübarek ayda,fiyat ları bire iki artırsınlar,sonra da akşam teravihte, imamın sağ tarafında namaza dursunlar.Olduysa mübarek olsun.Bu nasıl bir İslami ticarettir? Bu paylaşımı kurt lar bile yapmaz,böyle bir ticaret Yahudi 'de bile yoktur.Ondan sonra da adları hacı,hoca vb.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Süt üreticilerinden güç birliği
Erzurum’da geçtiğimiz ay kurulan Yakutiye Süt Üreticileri Birliği, ilk ...
İl ekonomisinde umut sinyali
Ekonomi yönetiminin 'ısınma' önlemleriyle frenlemeye çalıştığı canlılık, ...
Açlık sınırı 873 TL
Türk-İş, Temmuz ayında dört kişilik bir ailenin açlık sınırını 873.08 ...
 
Ramazan yaklaştı, kadayıf üretimi hızlandı
Ramazan ayında Erzurumluların asırlık vazgeçilmez damak tatları arasında ...
Kadın çiftçilere ekipman desteği
Erzurum Tarım İl Müdürlüğü’nce düzenlenen programla Yakutiye ilçesine ...
Erzurum esnafına iptal darbesi
Türkiye'yi sarsan "Futbolda şike soruşturması"nın en büyük mağdurlarından ...
 
Ticarette ‘aktif’ dönem..
Erzurum’da altı ayda açılan şirket sayısı geçen yılın aynı dönemine göre ...
Tarım alanları heba ediliyor!...
Erzurum Merkez, Gezköy, Ilıca, Şeyhköy ve Boğaz semti çevresindeki tarımsal ...
Redevco ciro rekoru kırdı
Erzurum AVM’ye yeni müdür olarak Kemal Ünal atanırken eski müdür Hakan ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri