Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
HABERLER>EKONOMİ
27 Temmuz 2011 Çarşamba - 05:22

Ticarette ‘aktif’ dönem..

Erzurum’da altı ayda açılan şirket sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1.75 oranında artış gösterirken, en yüksek artış oranı hizmete açılan küçük işletme sayısında belirlendi. İlde bu yılın altı ayında açılan küçük işletme sayısı geçen yıla göre yüzde 61 oranında artış kaydetti.

Ticarette ‘aktif’ dönem..

Erzurum’da altı ayda açılan şirket sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1.75 oranında artış gösterirken, en yüksek artış oranı hizmete açılan küçük işletme sayısında belirlendi. İlde bu yılın altı ayında açılan küçük işletme sayısı geçen yıla göre yüzde 61 oranında artış kaydetti.
ERZURUM’UN ALTI AYLIK VERİLERİ
TOBB 2011 yılı ilk yarısındaki açılan ve kapanan şirket verilerini açıkladı. Erzurum’du bu yılın 6 ayında 116 şirket, 9 kooperatif, 142 gerçek kişi ticari işletmesi açıldı. Dönemde 29 şirket, 37 kooperatif tasfiyeye girerken, 24 şirket, 23 kooperatif ve 89 gerçek kişi ticari işletmesi faaliyetini durdurdu. Erzurum açılan şirket sayısı bakımından bölge sıralamasında 4, teşvikli iller sıralamasında ise 8 inci oldu.
DOĞU ANADOLU
Bu yılın Ocak-Haziran ayları arasında Doğu Anadolu Bölgesinde en çok sayıda şirket kurulumunun gerçekleştirildiği il 197 şirketle Van oldu. Bölgede 999 şirket, 79 kooperatif, 949 gerçek kişi ticari işletmesi kuruldu. Aynı dönemde 287 şirket, 120 kooperatif tasfiye işlemine tabi tutulurken, 157 şirket, 61 kooperatif ve 960 gerçek kişi ticari işletmesi faaliyetini durdurdu.
TEŞVİKLİ İLLER
Erzurum’la birlikte 30 ilin yer aldığı 4’üncü Teşvik bölgesinde en çok sayıda şirket kurulumunun görüldüğü il 369 şirketle Diyarbakır olurken, bu ili 299 şirketle Şanlıurfa, 206 şirketle Mardin takip etti. Bölgede 2 bin 733 şirket, 177 kooperatif, 2 bin 186 gerçek kişi ticari işletmesi faaliyete başladı, 732 şirket, 208 kooperatif tasfiyeye girdi, 380 şirket, 125 kooperatif ve bin 772 gerçek kişi ticari işletmesi ise kapandı.
BÖLGE PAYI
TOBB verilerinden yapılan hesaplamalara göre Erzurum’un bölge payı açılan şirkette yüzde 11.61, kooperatifte yüzde 11.3, gerçek kişi ticari işletmesinde yüzde 14.9; tasfiyeye giren şirket sayısında yüzde 10.1, tasfiyeye giren kooperatifte yüzde 30; kapanan şirket sayısında yüzde 15.2, kapanan kooperatif sayısında yüzde 37, gerçek kişi ticari işletmesinde ise yüzde 9.27 olarak belirlendi.
TEŞVİK BÖLGESİ PAYI
Erzurum’un 4’üncü Teşvik Bölgesi payı açılan şirkette yüzde 4.24, kooperatifte yüzde 5, gerçek kişi ticari işletmesinde yüzde 6.49; tasfiyeye giren şirket sayısında yüzde 3.96, tasfiyeye giren kooperatifte yüzde 17.7; kapanan şirket sayısında yüzde 6.3, kapanan kooperatif sayısında yüzde 18, gerçek kişi ticari işletmesinde ise yüzde 95 olarak kaydedildi.
ERZURUM ÜLKE PAYI
Erzurum’un Türkiye payı açılan şirkette yüzde 0.38, kooperatifte yüzde 1.39, gerçek kişi ticari işletmesinde yüzde 0.42; tasfiyeye giren şirket sayısında yüzde 0.27, tasfiyeye giren kooperatifte yüzde 3.1; kapanan şirket sayısında yüzde 0.34, kapanan kooperatif sayısında yüzde 2.7, gerçek kişi ticari işletmesinde ise yüzde 0.38 olarak hesaplandı.
 

 
"Biz Türk Milletinin Partisiyiz"
 
MÜSİAD’dan Stratejik Dönüşüm Raporu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tarım alanları heba ediliyor!...
Erzurum Merkez, Gezköy, Ilıca, Şeyhköy ve Boğaz semti çevresindeki tarımsal ...
Redevco ciro rekoru kırdı
Erzurum AVM’ye yeni müdür olarak Kemal Ünal atanırken eski müdür Hakan ...
Tarım’da proje atılımı
Erzurum Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Yakutiye ilçesine bağlı ...
 
2010'da hava ulaşımı rekoru
Türk Hava Yolları (THY) Erzurum Müdürü Celil Misafir, Doğu Anadolu Bölgesi’nin ...
Turizmde altyapı uyarısı
Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) Başkan ...
Bakan Ergün’den uyarı
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, olası bir krizle ilgili ...
 
Eker’den Ramazan müjdesi
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, Ramazan'da et fiyatlarının yükselmeyeceğini ...
Şirketleşmede bölgesel artış
TOBB verilerine göre haziran ayında Erzurum7da şirketleşme hızı bir önceki ...
Köydes ödeneği 5 kat arttı
İl Genel Meclis Başkanı Taşkesenligil, Köydes kapsamında kente yatırım ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri