Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
HABERLER>EKONOMİ
23 Temmuz 2011 Cumartesi - 04:50

Turizmde altyapı uyarısı

Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) Başkan Yardımcısı Müberra Eresin, seyahat endüstrisinde satışlar, online rezervasyona yöneldiğini, bunun için alt yapının zaman kaybedilmeden tamamlanması gerektiğini belirtti.

Turizmde altyapı uyarısı

ERZURUM (İHA) - Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) Başkan Yardımcısı Müberra Eresin, seyahat endüstrisinde satışlar, online rezervasyona yöneldiğini, bunun için alt yapının zaman kaybedilmeden tamamlanması gerektiğini belirtti.
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı’nca (KUDAKA) yürütülen İnovasyona Dayalı Turizm Stratejisi’ni değerlendiren TUROB Başkan Yardımcısı Müberra Eresin, e-ticaret rakamları içerisinde özellikle seyahat endüstrisinde online rezervasyonun her geçen gün arttığını söyledi. TUROB olarak, konaklama işletmelerin iPhone, iPad gibi aplikasyonu konusunda bir çalışma yaptıklarını kaydeden Eresin, hayata geçirilecek projeyle, tanıtım ve pazarlamanın mobil cihazlar üzerinden de yönetileceğini dile getirdi.
BİLİŞİM VE TURİZM
İnternetin artık hayatın önemli bir parçası olduğunu ifade eden Eresin, “Dünyada 2 milyarın üzerinde, Türkiye’de 35 milyona yakın kişinin internet kullanıcısı olması da sanal alemin boyutlarını gözler önüne seriyor. Online satış ve pazarlama kanallarını etkin kullanan işletmeler; dünyanın dört bir yanından rezervasyon alırken, internette 1 birim yatırım ise, ortalama 11 birimi olarak geri dönüyor. Tatil tüketicisi, tatile çıkmadan önce hayal kuruyor, yüzde 65’i tatil hayalini internette araştırıyor ve ortalama 44 kez arama yapıyor. Peki, tüketicisinin hayal kurduğu yerde sizin markanız var mı? Tüketiciyi, web sitenize nasıl çekeceksiniz? Zira, bireyler, bir sitede kalıp kalmamaya, 8 saniye içerisinde karar vermektedir. İşte bu noktada, sanal dünyadaki yeriniz, görüntünüz ve içeriğiniz çok büyük önem kazanmaktadır. O nedenle de, web sitenizin, muhakkak yalın ve anlaşılır olması gerekmektedir. Yapılan araştırmalara göre, sayfanın sol üst köşesi, ilk göze çarpan yerlerden biridir. Bu bölümde, yaptığınız promosyonlar hakkında, kısa ve net bilgiler verilmelidir. Online rezervasyon altyapısının da hazır olması lazımdır ki, satın almak isteyen kişi, anında rezervasyonunu yapabilsin. Diğer önemli bir nokta da, sitenize yoğun trafik çekmek için, kurumsalınıza uygun anahtar kelimeleri belirlemelisiniz. Bu anahtar kelimeler ile internette reklam yapmalısınız ve tüketici, bu kelimeleri aradığında, web siteniz, internette üst sıralarda ve özellikle ilk sayfada yer alabilsin” diye konuştu.
Dünya genelinde e-ticaretin katlanarak arttığını ve bunun devam edeceğini aktaran Eresin, “Bu süreçte online rezervasyon almayı planlayan otellerin, fonksiyonel bir web sitesinin yanı sıra, Youtube, sosyal medya, Twitter gibi sanal dünyadaki her platformda olmasının yanı sıra, bu mecraları da etkin şekilde yönetmesi gerekiyor. Otellerle ilgili aralamalarda harita üzerinde görüntülenme çok önemli. Oteliniz ile ilgili yapılan bir aramanın sonucunda, ekrana düşen görüntü, bir anlamda sizin kartvizitinizdir. Buradaki, görüntünüz, içeriğiniz, google map üzerinde yer almanız önemlidir” diye konuştu.

 
Yakutiye okullarında bakım seferberliği
 
‘Gaziler, milli emanet’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Ergün’den uyarı
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, olası bir krizle ilgili ...
Eker’den Ramazan müjdesi
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, Ramazan'da et fiyatlarının yükselmeyeceğini ...
Şirketleşmede bölgesel artış
TOBB verilerine göre haziran ayında Erzurum7da şirketleşme hızı bir önceki ...
 
Köydes ödeneği 5 kat arttı
İl Genel Meclis Başkanı Taşkesenligil, Köydes kapsamında kente yatırım ...
Endüstriyel tasarımda başarı
Erzurum’da bu yılın altı ayında 88 marka, 2 patent, 28 endüstriyel tasarım ...
Tarımda brucella seferberliği
Erzurum’un Palandöken ilçesinde “Brucella” seferberliği başlatıldı. İlçe ...
 
EZO’dan destekleme uyarısı
Erzurum Ziraat Odası Başkanı Mücahit Harmandar, destekleme müracaatlarının ...
İtibarımız artıyor...
Erzurum’da haziran ayında protestolu senet sayısı bu yılın ocak ayına ...
BTC hattı hizmet taşıyor
Azeri petrolünü Akdeniz'e ulaştıran, Türkiye'yi enerji köprüsü durumuna ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri