Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
HABERLER>EKONOMİ
22 Temmuz 2011 Cuma - 05:51

Tarımda brucella seferberliği

Erzurum’un Palandöken ilçesinde “Brucella” seferberliği başlatıldı. İlçe Tarım Müdürlüğü, bugünden başlayarak, ilçeye bağlı 19 mahalle ve 3 köyde, 3 ile 6 aylık dişi buzağılara Brucella aşısı yapacak.

Tarımda brucella seferberliği

Erzurum’un Palandöken ilçesinde “Brucella” seferberliği başlatıldı. İlçe Tarım Müdürlüğü, bugünden başlayarak, ilçeye bağlı 19 mahalle ve 3 köyde, 3 ile 6 aylık dişi buzağılara Brucella aşısı yapacak.
TARAMA ÇALIŞMASI
Palandöken İlçe Tarım Müdür Vekili Muhsin Taştan, 3 ile 6 aylık dişi buzağılara yapılması gerekli olan Brucella aşılarının uygulanması için harekete geçtiklerini bildirdi. İlçede geçimini hayvancılık yaparak sağlayan yetiştiricilerle koordineli bir biçimde yürütülecek olan aşılama çalışmaları kapsamında 5 bin doz aşı uygulayacaklarını bildiren Taştan, aşıların 2 bin 500’ünün buzağılara, 2 bin 500’ünün de, kuzu ve oğlaklara yapılacağını belirtti. İlçe Tarım Müdür Vekili Taştan, “Aşılama çalışmalarının yapılmasıyla birlikte ilçemizdeki hayvancılık faaliyetlerini bir nevi koruma ve kontrol altına almış olacağız. Çünkü Brucella hastalığı, hayvancılık faaliyetleri ve ekonomi açısından büyük risk taşıyan bir hastalık. Bu nedenle gerekli tedbirleri şimdiden alarak, ileride yaşanması muhtemel vakaların önüne geçmiş olacağız. Çiftçilerimiz de, aşılama konusunda gerekli hassasiyeti gösterirlerse, hayvancılığımızı önemli bir tehdit karşısında güçlü hale getirmiş oluruz.” ifadelerini kullandı.
Hastalık hakkında bilgiler veren İlçe Tarım Müdür Vekili Taştan, “Halk arasında Peynir Hastalığı olarak bilinen Bruselloz Hastalığının görülme riskinin, peynir yapımının başladığı İlkbahar aylarında daha yüksektir. Bruselloz, hayvanlardan insanlara bulaşan ve gelişmekte olan ülkelerde hala yaygın olarak görülen bir enfeksiyon hastalığıdır. Pek çok hayvan türünde ve insanlarda enfeksiyona neden olan hastalık, özellikle koyun, keçi, sığır ve manda gibi evcil hayvanları etkiliyor. Bu hayvanlardan insanlara direkt temasla veya hayvansal ürünlerle indirekt yollarla bulaşabiliyor. Hasta hayvanların idrar, süt ve diğer salgılarında brusella bakterisi bulunur ve taze peynir, krema, tereyağı ve dondurma tüketilmesi gibi değişik yollarla insanlara bulaşabilir.”
TARIM MÜDÜRLÜĞÜ, AYNI ZAMANDA KÜPELEME DE YAPIYOR…
Öte yandan İlçe Tarım Müdürü Vekili Taştan, Palandöken İlçe Tarım Müdürlüğü olarak, hayvanların kayıt altına alınmasına yarayan küpeleme faaliyetlerine de eşzamanlı olarak başladıklarını dile getirdi. İlçede küpeleme işlemine tabi tutmayı planladıkları hayvan sayısının 3 bin olduğunu vurgulayan Taştan, küpeleme işleminin en kısa zamanda tamamlanacağını ifade etti.
Hayvancılık sektörünün, Erzurum için çok büyük bir önem taşıdığını, bu nedenle üzerinde hassasiyetle durulması gerektiğini vurgulayan İlçe Tarım Müdür Vekili Muhsin Taştan, aynı hassasiyeti yetiştiricilerin de göstermesini isteyerek, “Sonuçta biz hayvancılık sektörüne yönelik bir takım hizmetlerde bulunurken, aynı zamanda üreticiyi de koruma altına almış oluyoruz. Bu nedenle yürüttüğümüz çalışmalarda en yakın destekçimiz olarak yetiştiricilerimizi görmek istiyoruz.” ifadelerini kullandı.
 

 
EZO’dan destekleme uyarısı
 
İşadamından örnek bağış
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
EZO’dan destekleme uyarısı
Erzurum Ziraat Odası Başkanı Mücahit Harmandar, destekleme müracaatlarının ...
İtibarımız artıyor...
Erzurum’da haziran ayında protestolu senet sayısı bu yılın ocak ayına ...
BTC hattı hizmet taşıyor
Azeri petrolünü Akdeniz'e ulaştıran, Türkiye'yi enerji köprüsü durumuna ...
 
3 yılda 300 milyon yatırım
Kentte 3 yıl içerisinde kurumsal yapıyı tam manasıyla oturtup, yatırımların ...
TKK yıl sonu hedefleri açıklandı
Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Erzurum Bölge Birliği’nin 2010 yılı ...
Doğalgaz sektöründe durgunluk
Doğalgazla tanışıldıktan sonra tesisatçılar için eşsiz bir pazar ortamına ...
 
İl ekonomisi büyüyor
Erzurum’da yeni teşvik uygulaması kapsamında şirketleşme hız kazanırken, ...
Öncelik köylere
Erzurum'da gerçekleştirilen İl Encümeni toplantısında, Köylere Hizmet ...
Sudan’a Organik yaklaşım
Doğu Anadolu’da 5 bin çiftçiyi organik tarımla tanıştıran DATÜBB, şimdi ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri