Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
HABERLER>EKONOMİ
22 Temmuz 2011 Cuma - 21:47

Köydes ödeneği 5 kat arttı

İl Genel Meclis Başkanı Taşkesenligil, Köydes kapsamında kente yatırım ödeneğinin önceki yıllara oranla 5 kat artış gösterdiğini ifade ederek turizm yönünden marka şehir olma yolunda ilerlendiğini söyledi.

Köydes ödeneği 5 kat arttı

ERZURUM (İHA) - Erzurum İl Genel Meclis Başkanı Bülent Taşkesenligil, Köydes kapsamında kente yatırım ödeneğinin önceki yıllara oranla 5 kat artış gösterdiğini ifade ederek turizm yönünden marka şehir olma yolunda ilerlendiğini söyledi.
Taşkesenligil, İl Özel İdaresi sosyal tesislerde düzenlediği basın toplantısında, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ile İl Genel Meclisi'nin çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Taşkesenligil, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'nin mahalle ve köylerdeki çalışmalarını sürdürdüğünü ifade ederek, "Bu yıl içme suları, altyapı çalışmaları ile asfalt ve sulama tesisi çalışmalarımız devam etmektedir. 2011 yılı itibariyle il genelindeki 97 yerleşim birimimizde şebeke içme suyu tesisi, 120 kilometre birinci kat asfalt, 350 kilometre ikinci kat asfalt, 450 kilometre stabilize yol çalışması, 34 köyde kanalizasyon şebekesi, 50 menfez ve 4 köprü çalışması devam ediyor. Köylerin Altyapısı Destekleme Programı (KÖYDES) kapsamında 2005 ve 2011 yılları arasında ilimize gelen yatırım tutarı 187 milyon liradır" diye konuştu.
KÖY YOLLARININ ASFALTLANMASI
Köy yollarının asfaltlanmasına büyük önem verdiklerine de vurgu yapan İl Genel Meclisi Başkanı Taşkesenligil, "Köy yollarına 120 km birinci kat asfalt, 350 km ikinci kat asfalt döktük, 450 km yolda ise stabilize çalışması yaptık. Bu köylerin de önümüzdeki dönemde belli bir program dahilinde yolları asfaltlanacak. 2005'de Köydes'in çıkmasıyla ilimizdeki köylere yönelik yatırım miktarı 5 kat arttı. Bunda da sayın başbakanımızın yerel yönetimlerin içerisinden gelmesinin büyük bir rolü var. " dedi.
Taşkesenligil, konuşmasında ayrıca, 30 kişilik bir heyetle Çanakkale, Bartın, Karabük ve Amasya'ya yaptıkları kültürel amaçlı gezi hakkında da bilgi verdi.
OVİT HEYECANI
İl Genel Meclisi Üyesi Tahsin Bayramoğlu da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katkılarıyla ağustos ayının sonunda Ovit Tüneli'nin temelinin atılacağını bildirdi.
Bayramoğlu, Ovit-Rize kısmının ihalesinin bitmesi nedeniyle bu kısımdaki temel atma çalışmalarının önümüzdeki günlerde gerçekleştirileceğini dile getirdi.
Aynı projenin ikinci ayağını oluşturan İspir-Ovit kısmının ise yıl içerisinde proje ihalesinin tamamlanarak gelecek yıl inşaat çalışmalarına başlanacağına işaret eden Bayramoğlu, "Ovit tünelinde mutlu sona geldik. Önümüzdeki ayın sonunda projesi biten Ovit Tüneli'nin temeli atılacak. İspir-Erzurum arası proje ihalesi devam ediyor. O da bu sene bitirilecek. Önümüzdeki yıl Erzurum-İspir arasının da Ovit Tüneli kısmının temeli atılacak. Tünelin açılmasıyla Erzurum-Rize arasındaki karayolu mesafesi bir buçuk saate düşürülecek. " diye konuştu.

 
Endüstriyel tasarımda başarı
 
Şirketleşmede bölgesel artış
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
kılıç 24 Temmuz 2011 Pazar 10:11

Bir ispir sevdalısı olan değerli hemşehrimiz Tahsin beye tuneller konusundaki çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz. İyiki varsınız selamlar.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Endüstriyel tasarımda başarı
Erzurum’da bu yılın altı ayında 88 marka, 2 patent, 28 endüstriyel tasarım ...
Tarımda brucella seferberliği
Erzurum’un Palandöken ilçesinde “Brucella” seferberliği başlatıldı. İlçe ...
EZO’dan destekleme uyarısı
Erzurum Ziraat Odası Başkanı Mücahit Harmandar, destekleme müracaatlarının ...
 
İtibarımız artıyor...
Erzurum’da haziran ayında protestolu senet sayısı bu yılın ocak ayına ...
BTC hattı hizmet taşıyor
Azeri petrolünü Akdeniz'e ulaştıran, Türkiye'yi enerji köprüsü durumuna ...
3 yılda 300 milyon yatırım
Kentte 3 yıl içerisinde kurumsal yapıyı tam manasıyla oturtup, yatırımların ...
 
TKK yıl sonu hedefleri açıklandı
Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Erzurum Bölge Birliği’nin 2010 yılı ...
Doğalgaz sektöründe durgunluk
Doğalgazla tanışıldıktan sonra tesisatçılar için eşsiz bir pazar ortamına ...
İl ekonomisi büyüyor
Erzurum’da yeni teşvik uygulaması kapsamında şirketleşme hız kazanırken, ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri