Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
27 Temmuz 2011 Çarşamba - 05:23

MÜSİAD’dan Stratejik Dönüşüm Raporu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Rus gaz devi Gazprom'un İtalyan EDİSON şirketi için gaz fiyatlarını düşürmesini değerlendirdi. BOTAŞ için de indirim olur mu soruları akıllardayken, Bakan Yıldız bu durumu Ruslarla gerçekleşecek görüşmelerde, Avrupa'ya satılan gaz miktarları, ücretlendirmeler ve dünyadaki fiyatlandırmaları göz önüne alarak bunların hepsini karşılıklı müzakere edeceklerini söyledi.

MÜSİAD’dan Stratejik Dönüşüm Raporu

AHMET TOPAL (İHA) - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Rus gaz devi Gazprom'un İtalyan EDİSON şirketi için gaz fiyatlarını düşürmesini değerlendirdi. BOTAŞ için de indirim olur mu soruları akıllardayken, Bakan Yıldız bu durumu Ruslarla gerçekleşecek görüşmelerde, Avrupa'ya satılan gaz miktarları, ücretlendirmeler ve dünyadaki fiyatlandırmaları göz önüne alarak bunların hepsini karşılıklı müzakere edeceklerini söyledi.
VARDAN RAPOR SUNDU
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Ömer Cihad Vardan ve üyeleri kabul eden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, MÜSİAD üyelerinin kendisine bir hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdiklerini ve kendisinin de bundan mutluluk duyduğunu söyledi.
MÜSİAD'ın Stratejik Dönüşüm Raporu hazırladığını ve bunu da kendilerine takdim ettiklerini söyleyen Yıldız, bu raporu inceleyeceklerini söyledi. Ayrıca MÜSİAD ile birlikte bir de Enerji Zirvesi hazırlığı yapacaklarını belirten Yıldız, bu zirvenin tarihini ise bu yıl sonuna kadar belirleyeceklerini dile getirdi. MÜSİAD Başkanı Ömer Cihad Vardan ise 61. Hükümetin üyelerine tebrik ziyaretleri gerçekleştirdiklerini hatırlatarak, enerji sektörüne değindi. Kendilerinin nükleer enerjinin kaçınılmaz olduğunu düşündüklerini ifade eden Vardan, bu konuyu 1995 ve 2000 yıllarında hazırladıkları iki raporda nükleer enerjinin gerekli olduğunu ortaya koyduklarını hatırlattı. "Keşke o günlerde yapılabilseydi, karşılanmış olsaydı bu gereklilikler" diyen Vardan, "Biz enerjide bugün bunu konuşmayacaktık. Cari açıkta böyle olmayacaktı diye düşünüyoruz" dedi.
LİBYA'YA ÜCRET KARŞILIĞI AKARYAKIT AKTARILDI
Taner Yıldız, bir gazetecinin Libya ile bir akaryakıt anlaşması yapıldığı yönünde haberler olduğunu hatırlatması üzerine, Libya Ulusal Geçiş Konseyi ile önceden yapılan bir anlaşma gereği TPIC kanalıyla bu ülkeye ücreti mukabilinde akaryakıt aktarıldığını söyledi. Bu akaryakıt aktarımının ücretsiz olduğu yönünde haberler olduğunu bunun doğru olmadığını dile getiren Bakan Yıldız, "Şu ana kadar 10 bin ton aktarıldı bundan sonra da 18 bin ton daha aktarma söz konusu. Onlar resmi işlemleri yapılan bir
akaryakıt alışverişidir diye söyleyebilirim" diye konuştu.
KARARI JAPONLAR VERECEK
Bir gazetecinin Sinop'a kurulması planlanan santralle ilgili Japonya ile ilgili müzakerelerin ne durumda olduğunu, onlardan cevap gelip gelmediğini sorması üzerine Bakan Yıldız, Japonya'da Enerji İşleri Genel Müdürlüğü'ne denk gelen makamların Türkiye'ye ziyarette bulunacaklarını ve bu ziyarette de nükleer santral konusundaki işbirliğinin seyri hakkında görüş alışverişinde bulunacaklarını ifade etti.
Japonya basınında görüşmelerin kapanmak üzere olduğu yönünde haberler çıktığının hatırlatılması üzerine Yıldız, Japonya'nın hem tsunami hem de deprem felaketi yaşadığını, onun için onlara karşı "Biz sizinle çalışıyoruz ya da çalışmıyoruz" şeklinde ifade kullanmanın doğru olmadığını kaydetti. Bu hafta sonunda gerçekleşen görüşmenin ardından bu durumun az çok netleşeceğini kaydeden Yıldız, "Bunu Japonya tarafının söylemesi gerektiğinin daha doğru olacağına inanıyorum" diye konuştu.
DOĞALGAZ FİYATLARI
Bir gazeteci ise, Bakan Yıldız'a, Rus gaz devi Gazprom'un İtalyan EDİSON şirketi için doğalgaz fiyatlarında indirime gideceği yönünde haberler olduğu ve bunun da indirim isteyen BOTAŞ'ın elini güçlendirip güçlendirmeyeceği, bu durumun gaz fiyatlarına nasıl yansıyacağını sordu. Bakan Yıldız da, Batı Hattı diye bilinen 6 milyar metreküplük doğalgaz kontratının müzakere sürecinin Ağustos ayı sonunda biteceğini, o zamana kadar taraflar arasında karşılıklı görüşmelerin yapılacağını belirtti.
Bakan Yıldız konuyla ilgili şunları söyledi:
"EDISON'daki miktar azdır çoktur, bizdeki miktar azdır çoktur tartışılır, ama biz bütün müzakere süreci içerisinde söyleyeceklerimizi söyleyeceğiz. Rusya Federasyonu ile piyasa değerleri, Avrupa'ya satılan gaz miktarları, onların ücretlendirmeleri, dünyadaki fiyatlandırmalar. Bunların hepsini karşılıklı müzakere edeceğiz.''
Bakan Yıldız ayrıca, "Rusya'dan indirim talebi olacak mı?" diye soran bir gazeteciye, "Tabii ki o da müzakerenin bir parçası olacak" cevabını verdi.

 
Ticarette ‘aktif’ dönem..
 
‘Yüreğiniz sevgi ile dolmalı’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Spor’da gündem: EYOF
2011 Trabzon Avrupa Gençlik Olimpiyatları için Trabzon'a gelen Gençlik ...
Ramazan’ın teması ‘Komşuluk’ olacak
Müsiad Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Cihat Vardan ve üyeleri, Diyanet İşleri ...
“Tarihten ders çıkarmalıyız”
Araştırmacı Tarihçi Cezmi Yurtsever, "Günümüzde özellikle Adana şehir ...
 
Erzurum Kongresi, Türk Tarihi’nin Dönüm Noktası
23 Temmuz 1919'da başlayan Erzurum Kongresi tam 14 gün sürdü.
Maneviyat İklimi Üç Aylar
Dr. Ömer Menekşe/Rabbimizin bize sunduğu en büyük nimetlerden biridir ...
ASİM-DER Dünya çapında örgütleniyor
Iğdır Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİM-DER) Başkanı ...
 
“Hepimizin tüketim ahlakına ihtiyacı var”
Diyanet Aylık Dergi, Temmuz sayısında “Tüketim Ahlakı” konusunu kapağa ...
Dede Korkut Türk Dünyasının Atası
17. Uluslararası Dede Korkut Kültür ve Sanat Şöleni kapsamında, Bayburt ...
Su altında terörü protesto ettiler
Silvan ilçesinde terör saldırısı sonucu 13 askerin şehit edilmesi Fethiye'deki ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri