Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
HABERLER>TÜRKİYE
27 Temmuz 2011 Çarşamba - 05:38

‘Yüreğiniz sevgi ile dolmalı’

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlediği “İstanbul Müftülüğü Anadolu Yakası Bilgilendirme Toplantısı”na katıldı. Diyanet İşleri Başkanı Görmez, toplantıda yaptığı konuşmada Norveç’te yaşanan katliama ve son zamanlarda Türkiye'de artış gösteren kadın cinayetleri konusuna değindi.

‘Yüreğiniz sevgi ile dolmalı’

ERZURUM gazetesi
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlediği “İstanbul Müftülüğü Anadolu Yakası Bilgilendirme Toplantısı”na katıldı. Diyanet İşleri Başkanı Görmez, toplantıda yaptığı konuşmada Norveç’te yaşanan katliama ve son zamanlarda Türkiye'de artış gösteren kadın cinayetleri konusuna değindi.
GÖRMEZ İLKELERİ SIRALADI
 Ramazan ayı öncesinde İs din görevlilerinin, 6 konuda durumlarını gözden geçirmek zorunda olduğu vurgulayan Başkan Görmez, bu başlıkları şöyle sıraladı:“Birincisi mesleğimize olan bağlılığımız, sevgimiz ve aşkımız. İkincisi bilgi ve birikimlerimiz. Üçüncüsü dilimiz, üslubumuz ve usulümüz. Dördüncüsü ilişkilerimiz, beşincisi milletimiz nezdindeki güvenimiz ve itibarımız, sonuncusu vatandaşlara örnek oluşumuz.”
Diyanet işleri başkan yardımcılığını sürdürdüğü 7 yıllık dönemde dış ilişkilerden sorumlu olduğunu, bu yüzden İstanbullu din görevlileriyle çok fazla buluşamadığını ifade eden Diyanet İşleri Başkanı Görmez, “Bugün ben size bilgi vermeye gelmedim. Hasbihal etmek, geçmişin muhasebesini yapmak ve gelecek hedeflerimizi gözden geçirmek için geldim” diye konuştu.
Görmez: “Yürekler sevgi prangalarıyla donatılmalı…” Diyanet İşleri Başkanı Görmez; toplantıda yaptığı konuşmada kadın cinayetlerinin bir cinsiyet sorunu değil, bir güç ve ahlak sorunu olduğunu belirterek, “Bu sorun ancak yüreklere rahmet prangaları geçirilerek hallolur. Yürekler sevgi prangalarıyla donatılmalı. Yoksa bu şiddetin, bu güç istismarının önüne geçilemez” dedi.
CAMİLERDE KADIN MEKANLARI
 “Camilerde Kadın Mekânlarının Güzelleştirilmesi” projesinin tüm Türkiye’de yaygınlaştırılacağını bildiren Diyanet İşleri Başkanı Görmez sözlerine şöyle devam etti:
“Kadın ve cami, kadın ve gençlik konularını gündemimize alalım ve üzerine yoğunlaşalım. Allah'a eşit muhataptan birisi caminin tüm manevi ortamlarına katılırken, aynı muhatapta olan kadınlar bu büyük ikramdan mahrum edecek şekilde camilerin köşelerine hapsediliyor. Bunu yapmayalım. Camilerin üst mekânında kadınlara ayrılan bölümlerde bir parmaklık varken, kalın perdelerle kapatılıyor. Bu fıkıh azlığındandır. Fıkıh bilmezlikten kaynaklandığını bilmenizi isterim. Çocukların camilere gelip ibadetlere katılmasında öncülük yapalım."
Sorunun hallolması için öğretmeni, mühendisi ve doktoruyla Türkiye'de yaşayan herkese büyük görevler düştüğünü vurgulayan Görmez, şunları kaydetti:
“Bu topraklarda, bu ülkede hizmet eden herkes el ele verecek. Yüksek ahlak, yüksek adalet için hakkı ve hakikati daima ayakta tutmak için insan ilişkilerine, insanın Rabbiyle ilişkisine, anne baba, komşuyla ilişkisine gergef gergef örmek, ilmek ilmek dokumak için tüm din görevlilerinin az önce saydığım 6 konu başlığını gözden geçirmesi gerekiyor.”
SÖZLERİNİZE DİKKAT EDİN
Din görevlilerinin kürsüde söyledikleri sözlere oldukça özen göstermelerini isteyen Diyanet İşleri Başkanı Görmez, din görevlilerinin sarf ettiği bir cümlenin İslam karşıtları tarafından kullanıldığını belirterek şunları dile getirdi;"Dünya'da İslam bugün tarihinin hiçbir döneminden geçmediği bir süreçten geçiyor. İslam ile bir hastalık olan 'korku' kelimesi yan yana getirilmeye çalışılıyor. Kitlelerin kalbine İslam korkusu salınıyor. O korkuyu besleyen mekanizmalar, bazen herhangi birimizin bir cümlesini, yanlış kullandığı bir cümlesini kendi emellerine alet etmek için Amerika ya da Avrupa'da yayınlanan bir gazetede manşet olabiliyor. Buna örnek olarak Karabük'ün bir köyünde kene ısırmasından dolayı bir kişi vefat etti. Bir din adamı değerlendirmeyi yaparken yanlış bir cümle kullanmış. Ben 2 gün sonra Brüksel'de yabancı bir heyetle görüşmede öğrendim. Ben o gün yabancı heyetten öğrendim." Görmez; “Norveç’te yaşanan olay, bütün insanlığa insan yetiştirme düzeneklerini gözden geçirilmesi gerektiğini gösterdi.”
Diyanet İşleri Başkanı Görmez, geçtiğimiz günlerde Norveç'te yaşanan ve 92 kişinin ölümüne neden olan terör saldırısını hatırlattı. Başkan Görmez, “Norveç'te öyle bir hadise yaşandı ki... Aslında her gün yüzlerce hadise yaşanıyor. Bazıları daha çok öne çıkıyor. Yaşanan olay, bütün insanlığa insan yetiştirme düzeneklerini gözden geçirilmesi gerektiğini gösterdi” ifadelerini kullandı.
Birçok mütefekkir ve filozofun şehirlerin ruhu üstüne kafa yorduğunu belirten Başkan Görmez, İstanbul'un bir ruhu bulunduğunu ve bunun diğer şehirlerin ruhundan çok daha farklı ve kapsayıcı olduğunu söyledi.
 

 
MÜSİAD’dan Stratejik Dönüşüm Raporu
 
Hamamda 26 kişi zehirlendi: 1 ölü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şehit Aksu mevlitle anıldı
Diyarbakır Silvan da şehit edilen 13 askerden biri olan Erzincan’ın Çayırlı ...
Bölücülere ebediyen lanet olsun’
Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde çıkan çatışmada yaralanarak tedavi gördüğü ...
‘Oğlum şehit düştü, vatan sağolsun’
Mardin'de önceki gün şehit edilen Başçavuş Erhan Gül, memleketi Gaziantep'te ...
 
Şehide son görev...
Türkiye'nin, nüfusuna göre en çok şehit veren illerinden birisi olan Kırıkkale ...
EYOF'ta şehitlere saygı
Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları Açılış Töreni'nde olimpiyat bayrağı göndere ...
Bu toprak, vatandır ve ilelebet Türk vatanı olarak, Türk milletinin öz yurdu olarak kalacaktır.
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, "Biz Türk milleti, bu toprakları emlak ...
 
Doğu Türkistan şehitlerine ağlıyor..
Çin Halk Cumhuriyeti Konsolosluğu önünde toplanan Doğu Türkistanlılar, ...
"Şehitlere Saygı, Terörü Telin "
Yozgat Şehit Aileleri Derneği, Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 13 Mehmetçiğin ...
Göksan tarihi gerçeği anlattı
KKTC Büyükelçisi Mustufa Lakadamyalı, "1974'teki insanlık dramı, bütün ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri