Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
HABERLER>TÜRKİYE
25 Temmuz 2011 Pazartesi - 04:30

EYOF'ta şehitlere saygı

Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları Açılış Töreni'nde olimpiyat bayrağı göndere çekilirken, olimpiyat ateşi stada getirilerek olimpiyat meşalesi yakıldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan son günlerde 20'ye varan şehitler için 1 dakikalık saygı duruşu davet inde bulundu. Saygı duruşu sonrası tribünlerden bir süre "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları yükseldi.

EYOF ta şehitlere saygı

BEKİR KOCA - GÖKMEN ŞAHİN (İHA) - Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları Açılış Töreni'nde olimpiyat bayrağı göndere çekilirken, olimpiyat ateşi stada getirilerek olimpiyat meşalesi yakıldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan son günlerde 20'ye varan şehitler için 1 dakikalık saygı duruşu davet inde bulundu. Saygı duruşu sonrası tribünlerden bir süre "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları yükseldi.
GÖRKEMLİ TÖREN
Olimpiyat bayrağının göndere çekilmesi ve olimpiyat ateşinin stada getirilerek olimpiyat meşalesinin yakılmasından önce konuşmalar yapıldı. İlk olarak söz alan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, yapılan törenin sadece Trabzon açısından değil Türkiye açısından büyük bir anlamı olduğunu söyledi. Cumhuriyet tarihinde ilk defa olimpiyat meşalesinin 11. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları ile Trabzon ve Türkiye'ye giriş yaptığını belirten Kılıç, "Hayırlı uğurlu olsun. Bu eşsiz organizasyona Trabzon'un ve
Türkiye'nin ev sahipliği yapması için bu uğurda hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a da teşekkür ediyorum" diyerek oyunların Trabzon'a ve Türkiye'ye hayırlı olması temennisinde bulundu.
Ardından söz alan Avrupa Olimpiyat Komiteleri (EOC) Birliği Başkanı Patrick Hickey, konuşmasına Norveç'te yaşanan terör saldırısı nedeniyle Norveç kafilesine başsağlığı dileyerek başladı. Hickey, stattaki seyircileri Norveç'te terör saldırısında ölenler için herkesi bir dakikalık saygı duruşuna davet etti. Saygı duruşunun ardından konuşmasını sürdüren Hickey, Avrupa Gençlik Olimpiyatları'nın Trabzon'da düzenlenmesine katkısı olan herkese tek tek teşekkür ederek "Onların bu çabası olmasaydı bu organizasyonun burada yapılması mümkün olmazdı. Bu oyunlar sporcuların oyunlarıdır. Avrupa'nın 4 bir tarafından 49 ülkeden gelen sporcular ülkelerini temsil ediyorlar. Rekabet ve centilmenlik burada hayat bulacak. Rakiplerinin tanıma ve yarışma şansınız olacak. Yeni dostluklar kuracak güzel vakit geçireceksiniz. Trabzon'daki bu etkinliğin, Türklerin eşsiz konukseverliğinin tadını çıkartın. Bu deneyim hayatınıza ışık tutsun" diye konuştu.
ŞEHİTLER İÇİN SAYGI DURUŞU
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da konuşmasına, "Sayın başkanın az önce Norveç'te bir kendini bilmezin 92 kişiyi öldürmesi ile ilgili nezaketine bende gerçekten çok teşekkür ediyorum. Bu vesileyle son günlerde 20'ye varan şehidimizle alakalı sizleri 1 dakikalık saygı duruşuna davet ediyorum" diyerek seyircileri saygı duruşuna davet etti. Saygı duruşu sonrası tribünlerden bir süre "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları yükseldi.
Dünya üzerinde spora gönül veren şehirler sıralandığında Trabzon'un spora gönül veren şehirler arasında önemli bir yeri olacağına inandığını belirten Başbakan Erdoğan, "Olimpiyat bayrağının Trabzon'da ilk kez dalgalanmasından büyük gurur duyuyorum. Sporun içinden gelen ve spora büyük emek veren bir başbakan olarak şu gerçeği vurgulamak istiyorum. Müzik gibi edebiyat gibi sporun dili de evrensel bir dildir. Bu dil sevginin, barışın bütün sınırları aşan ve insanları kucaklaştıran bir dildir. Spor alanındaki rekabet gücün değil, estetiğin, zerafetin ve inceliğin gösterisidir. Türkiye'nin her alanda dünya ile bütünleştiği ve gücüne güç kattığı bu dönemde elde ettiğimiz başarılar ile büyük onur duyuyoruz. Bir Trabzonlu olarak Trabzon milletvekili Faruk beyin önderliğinde bu olimpiyatlarda 500 milyona varan bir yatırım gerçekletirdik. Kendisine gayretleri nedeniyle teşekkür ediyorum. Ben bu organizasyona emeği geçen tüm yetkililere huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum. Barışa giden bu yolda sizleri sevgi ile saygı ile selamlıyorum" ifadelerini kullandı.
Konuşmanın ardından olimpiyat bayrağı olimpiyat marşı eşliğinde göndere çekildi. Olimpiyat andı milli atlet Furkan Şen tarafından okunurken, olimpiyatlardaki 9 branşı temsilen sahaya gelen sporcuların ardından oyunlar meşalesi stada getirildi. Milli boksör Fatih Keleş'in getirdiği meşale kendisi tarafından önce engelli yüzücü Beytullah Eroğlu'na teslim edildi. O da meşaleyi milli basketbolcu Nevriye Yılmaz'a teslim ederken, o da meşaleyi Trabzonlu dünya şampiyonu güreşçi Selçuk Çebi'ye verdi. Çebi, meşaleyi yakarak EYOF 2011'in startını verdi. Ardından havai fişek gösterisi gerçekleştirildi. Havai fişek gösterisi ilgi ile izlendi. Ardından Mustafa Sandal konseri gerçekleşti.

 
‘Erzurum milli iradenin sembolü’
 
“Tarihten ders çıkarmalıyız”
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bu toprak, vatandır ve ilelebet Türk vatanı olarak, Türk milletinin öz yurdu olarak kalacaktır.
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, "Biz Türk milleti, bu toprakları emlak ...
Doğu Türkistan şehitlerine ağlıyor..
Çin Halk Cumhuriyeti Konsolosluğu önünde toplanan Doğu Türkistanlılar, ...
"Şehitlere Saygı, Terörü Telin "
Yozgat Şehit Aileleri Derneği, Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 13 Mehmetçiğin ...
 
Göksan tarihi gerçeği anlattı
KKTC Büyükelçisi Mustufa Lakadamyalı, "1974'teki insanlık dramı, bütün ...
Milli öfke dinmiyor
Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 13 askerin şehit edilmesi, Samsun'un Bafra ilçesinde protesto edildi.
KKTC’de 37’inci Yıl Gururu
Başbakan Erdoğan, ''Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti şu ana kadar dik durmuştur, ...
 
Bölücülere Lanet, Şehitlere Saygı
Karaman'da "Teröre Lanet, Şehitlere Saygı" yürüyüşü düzenlendi. Protesto ...
‘Biz biriz, beraberiz, tek yüreğiz’
20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamalarına katılmak üzere KKTC'ye ...
Bölücülere lanet yağıyor..
Bayburt Şehit Aileleri Dayanışma Derneğince şehide saygı ve teröre lanet ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri